Γ.Ν. Πύργου: Ανοίγει η Ψυχιατρική Κλινική

Μόνο κλινική για ψυχικά πάσχοντες δεν θυμίζει η υπερσύγχρονη Ψυχιατρική Μονάδα του Νοσοκομείου Πύργου η οποία αναμένεται να τεθεί σε σταδιακή λειτουργία
το πρώτο 15νθημερο του Νοεμβρίου. Οι εργασίες στην πρότυπη μονάδα ψυχιατρικής είχαν ολοκληρωθεί το 2008 ωστόσο η λειτουργία της δεν ήταν δυνατή εξαιτίας της έλλειψης ικανού αριθμού ψυχιάτρων.

Πλέον, σε αυτήν θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, τέσσερις Ψυχίατροι και μια Γενική Ιατρός καθώς και 7 άτομα Νοσηλευτικό προσωπικό που είχε διοριστεί τα προηγούμενα χρόνια και είναι ειδικά εκπαιδευμένο για το συγκεκριμένο τμήμα.

Η νέα Ψυχιατρική Κλινική που είναι η πρώτη δομή που διαμορφώθηκε στα πλαίσια του προγράμματος αποασυλοποιήσης, διαθέτει 12 κλίνες εκ των οποίων οι δυο είναι για τον εγκλεισμό ατόμων μετά από Εισαγγελική παραγγελία.  Επίσης, έναν πανέμορφο χώρο ανάπαυσης και διασκέδασης με πολύχρωμους καναπέδες και τηλεόραση τοίχου, το δωμάτιο «art therapy» όπως ονομάζεται, καθώς και αίθριο κήπο με πολλά λουλούδια και έπιπλα ασφαλή για τους ψυχικά πάσχοντες.

Όσον αφορά τους θαλάμους νοσηλείας, διαθέτουν ειδικά κατασκευασμένα κρεβάτια ξύλινα χωρίς γωνίες και στρώμα από ειδικό υλικό για να μην φλέγεται τα οποία είχε προμηθευτεί το Νοσοκομείο από την Ιταλία.

Η κλινική έχει και το «Ήσυχο δωμάτιο» σε μπλε φόντο το οποίο θα φιλοξενεί ψυχικά ασθενείς που βρίσκονται σε κατάσταση κρίσης. Ο χώρος αυτός θα είναι άδειος και απολύτως ασφαλής. Η τραπεζαρία είναι διαμορφωμένη με ειδικά ξύλινα τραπέζια και χρωματιστές καρέκλες ενώ υπάρχουν τα εξεταστήρια των ασθενών και τα γραφεία του προσωπικού.

Με τη λειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Πύργου, θα καλυφθεί ένα μεγάλο κενό στη νοσοκομειακή περίθαλψη αλλά και στην περιφέρεια δεδομένου ότι όλα τα περιστατικά που παρουσιάζονταν διακομίζονταν στο Ψυχιατρείο της Τρίπολης.

Τονίζεται ότι είναι η πρώτη ψυχιατρική δομή απ’ όλα τα Νοσοκομεία που έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα αποασυλοποιήσης με στόχο να αντικαταστήσουν σταδιακά το Ψυχιατρείο της Τρίπολης. Πρώτο έρχεται του Νοσοκομείου Πύργου και μετά της Καλαμάτας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εγκαίνια της Ψυχιατρικής Κλινικής αναμένεται να πραγματοποιηθούν μεταξύ 10 και 12 Νοεμβρίου.

Πηγή

Εφημερίδα Πρωινή
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ