Γ.Ν. Πύργου: Ανοίγει ξανά η Μονάδα Εμφραγμάτων

Με την έλευση και του δεύτερου επικουρικού Καρδιολόγου, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να τεθεί ξανά
σε λειτουργία η πολυσήμαντη Μονάδα Εμφραγμάτων στο Νοσοκομείο Πύργου, η οποία για περισσότερο από έναν μήνα παρέμενε κλειστή εξαιτίας της έλλειψης ιατρών.

Ήδη, ένας επικουρικός Καρδιολόγος έχει αναλάβει καθήκοντα και έχει προστεθεί στο δυναμικό του Καρδιολογικού τμήματος και με την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης ενός ακόμα επικουρικού, οι πέντε πλέον συνολικά ιατροί θα μπορέσουν, σύμφωνα με την Διοικητή του «Ανδρέας Παπανδρέου» Ελένη Φιλιπποπούλου να στηρίξουν την επαναλειτουργία της Μ.Ε.Ν.

Έτσι, ταυτόχρονα με τα καρδιολογικά περιστατικά που εξυπηρετούνται και νοσηλεύονται κανονικά παρά το ελλιπή ιατρικό προσωπικό στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου, θα μπορούν να νοσηλεύονται και τα περιστατικά εμφραγμάτων τα οποία όλο αυτό το διάστημα διακομίζονταν σε νοσοκομεία της Αχαΐας.

Όπως ανέφερε η κ. Φιλιπποπούλου, από τους πέντε επικουρικούς ιατρούς που έχουν εγκριθεί, έχουν αναλάβει ήδη καθήκοντα ένας Καρδιολόγος, ένας Ακτινολόγος και ένας Βιοπαθολόγος ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται η έλευση ακόμα ενός Καρδιολόγου και του Ιατροδικαστή. Με τις προσλήψεις αυτές, επιλύονται, προσωρινά τουλάχιστον, μέρος των προβλημάτων που είχαν προκύψει στα αντίστοιχα τμήματα.

Όσον αφορά την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, η κ. Φιλιπποπούλου επισήμανε ότι η λειτουργίας της έχει στηριχθεί με Νεφρολόγους από το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» Πατρών οι οποίοι πραγματοποιούν δυο εφημερίες την εβδομάδα ενώ τόνισε ότι έχει μετακινηθεί και αγροτική ιατρός από το Κέντρο Υγείας Γαστούνης η οποία υποστηρίζει τόσο την πρωινή λειτουργία της Μονάδας όσο και τις εφημερίες. Αξιοποιείται η ακίνητη περιουσία Εξάλλου, στη διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, συζητήθηκε το θέμα αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του «Ανδρέας Παπανδρέου».

Όπως τονίστηκε έχει ήδη γίνει αποδοχή κληρονομιάς πλην ενός ακινήτου που αναφέρεται στην διαθήκη της Ψυχαλίνου καθώς το συγκεκριμένο ακίνητο άνηκε στο σύζυγο της και στη διαθήκη του δεν αναφέρεται. Μάλιστα στη διάρκεια της συνεδρίασης ελήφθη και απόφαση σχετικά με το πώς θα αξιοποιηθεί το κάθε ακίνητο που έχει πλέον στη διάθεση του το Νοσοκομείο, ξεχωριστά με κυριότερο στόχο την αύξηση των εσόδων του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Πηγή

eproini.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ