Γ.Ν. Πύργου: Η αποκατάσταση καθυστερεί . . .

Το βασικότερο ζήτημα στο δεύτερο υπόγειο του νοσοκομείου Πύργου, αυτό της αποκατάστασης ηλεκτροδότησης του νοσοκομείου είναι αυτό που καθυστερεί περισσότερο στην πορεία της

αποκατάστασης. Το κόστος για την επισκευή ή αντικατάσταση μέρους της γεννήτριας, των μετασχηματιστών, της χαμηλής και μέσης τάσης και στον αντίποδα ο περιορισμένος προϋπολογισμός της ΔΕΠΑΝΟΜ για το συγκεκριμένο τμήμα της αποκατάστασης αποτελούν τη βασική αιτία. «Λεφτά υπάρχουν» είχε πει κατά κάποιο τρόπο ο υφυπουργός Υγείας κ. Τιμοσίδης, όμως από ότι φαίνεται δεν υπάρχουν αρκετά.

Για δεύτερη φορά έγινε πρόσκληση για τους υποψήφιους ανάδοχους του έργου και σήμερα αναμενόταν να ξεκαθαρίσει αν υπάρξει τελικά κάποια εταιρία που θα αναλάβει να «τρέξει» τις επισκευές σε αυτό τον τομέα, σύμφωνα και με τη διοικήτρια του νοσοκομείου Πύργο κα Φιλιπποπούλου.

Τα τελευταία τέσσερα υποέργα που έχουν απομείνει χωρίς ανάδοχο είναι και τα πιο σημαντικά για την επαναλειτουργία του νοσοκομείου. Στα υπόλοιπα εφτά υποέργα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες.  Παραδέχθηκε δε πως ο τομέας που υπολείπεται είναι ο πιο σημαντικός για την αποκατάσταση. Για την δυσκολία να υπάρξει ανάδοχος ανέφερε πως η κατάσταση στην αγορά είναι τέτοια που κάποιες εταιρίες ζήτησαν προκαταβολή για να αναλάβουν το έργο.

Από την πλευρά των γιατρών ο πρόεδρός τους κ. Κιντής επισήμανε και αυτό πως δεν έχει ξεκινήσει καμία επισκευή στα βασικά μηχανήματα που έχουν υποστεί βλάβες.
Ουσιώδης και αιχμηρός ήταν ο πρόεδρος του παραρτήματος Ηλείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Βασίλης Κανελλόπουλος κάνοντας και αυτός λόγο για αργούς ρυθμούς επισκευών.

«Δυστυχώς επαληθευόμαστε για μια ακόμα φορά ως Τεχνικό Επιμελητήριο ότι δεν θα είναι σύμφωνα με τις προβλέψεις και τις υποσχέσεις της ΔΕΠΑΝΟΜ, η αποκατάσταση. Ήδη σε λίγες μέρες κλείνουμε δυο μήνες και οι μέχρι τώρα εργασίες επισκευής που έχουν γίνει είναι πολύ λίγες. Κατά συνέπεια θεωρούμε ότι μια πρόβλεψη που μπορεί να κάνει κάποιος για την πλήρη λειτουργία του νοσοκομείου είναι το εξάμηνο» είπε χαρακτηριστικά.  

Σχολίασε πως για να προχωρήσει το έργο της αποκατάστασης πρέπει να προηγηθούν οι εργασίες για τον υποσταθμό και να ακολουθήσουν τα υπόλοιπα. Έθεσε για άλλη μια φορά τα μέλη του ΤΕΕ και τη γνώση τους στη διάθεση της ΔΕΠΑΝΟΜ και του νοσοκομείου για να βοηθήσουν συμβουλευτικά στο έργο της αποκατάστασης.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ