Γ.Ν. Πύργου: Λύση - "μπάλωμα" για τις εφημερίες της καρδιολογικής

Προσωρινή λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την εφημεριακή λειτουργία του καρδιολογικού τμήματος στο νοσοκομείο Πύργου, αναμένεται να δώσει από σήμερα
η μετακίνηση γιατρών από νοσοκομεία της Αχαΐας μετά από συνεννόηση που είχαν ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Δημήτρης Κατσικόπουλος με τη διοικήτρια των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Ηλείας Ελένη Φιλιπποπούλου.

Έτσι από σήμερα μετακινείται ένας επικουρικός καρδιολόγος από το νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας Πατρών, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ένας ακόμα καρδιολόγος αναμένεται να μετακινηθεί από το νοσοκομείο Αιγίου τη Δευτέρα για να καλυφθούν οι εφημερίες.

Στο μεταξύ, από το υπουργείο Υγείας υπήρξε δέσμευση για την πρόσληψη δύο επικουρικών καρδιολόγων με κατ΄ επείγουσες διαδικασίες. Με νέο έγγραφό της η κα Φιλιπποπούλου ζητά από το υπουργείο Υγείας την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού που αφορά στην πρόσληψη δύο μόνιμων καρδιολόγων επιμελητών Α’ και Β’ και είχε αποβεί άκαρπος στο παρελθόν.

Μηνυτήρια αναφορά από 7 γιατρούς

Ωστόσο, χθες το μεσημέρι και καθώς δεν είχε λυθεί το πρόβλημα του καρδιολογικού και μικροβιολογικού εργαστηρίου με το απαραίτητο προσωπικό παρασκευαστών, επτά γιατροί του νοσοκομείου Πύργου προχώρησαν σε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Ηλείας, ο οποίος αμέσως διέταξε τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Δημήτρης Κιντής, το κύριο μέλημα όλων είναι η ασφαλής εφημέρευση του νοσοκομείου. «Όπως δηλώσαμε στις καταθέσεις μας δεν μπορεί να γίνουν εφημερίες χωρίς τις βασικές ειδικότητες. Δεν μπορούμε να αφήσουμε το νοσοκομείο να εφημερεύει σ’ αυτή την κατάσταση. Είναι άκρως επικίνδυνο και για τους ασθενείς και το προσωπικό. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε μέχρι να εξασφαλιστεί η απαραίτητη κάλυψη ιατρικού προσωπικού. Αυτό που ζητάμε είναι ασφαλής εφημέρευση του νοσοκομείου».

Τελικά για χθες το βράδυ δόθηκε λύση αλλά όπως δηλώνει κατηγορηματικά ο κ. Κιντής είναι προσωρινή και τα προβλήματα θα συνεχιστούν όπως και οι κινητοποιήσεις των γιατρών.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ