Γ.Ν. Πύργου: Μετά το "έμφραγμα" η "ανακοπή" - Κλείνει η Καρδιολογική λόγω έλλειψης γιατρών - Κιντής προς διοίκηση: "Αν δεν μπορούν να παραιτηθούν"

Λουκέτο βάζει για τις υπόλοιπες ημέρες του μήνα η καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Πύργου. Όπως από μέρες έχει γίνει γνωστό, η έλλειψη ιατρικού προσωπικού,
θα οδηγούσε στην εξέλιξη αυτή που τελικά ήταν αναπόφευκτη. Το υπουργείο Υγείας παρά τα έγγραφα της διοίκησης για άμεση κάλυψη των κενών θέσεων με επικουρικούς γιατρούς δεν αντέδρασε έγκαιρα, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Ηλείας να ξεμένει από μια βασικότατη ιατρική ειδικότητα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου Δημήτρης Κιντής, αναφέρθηκε στην αρνητική αυτή εξέλιξη. Νωρίτερα προηγήθηκε συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης των γιατρών σε κλίμα έντασης όπου τέθηκε το θέμα της λειτουργίας εφημεριακού κέντρου για όλο το νομό στο νοσοκομείο Πύργου.

Ο κ. Κιντής τόνισε πως η παροχή υπηρεσιών Υγείας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο στο νομό Ηλείας, καθώς βασικά τμήματα και κλινικές στο νοσοκομείο Πύργου, όχι απλά υπολειτουργούν αλλά αρχίσουν να κλείνουν, λόγω έλλειψης των απαραίτητων κονδυλίων, διαμορφώνοντας μια επικίνδυνη κατάσταση για τους ασθενείς, όσο και για το προσωπικό.

«Οι γιατροί και τα κονδύλια εφημέρευσης για την Ηλεία είναι μετρημένα και λίγα. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε με ένα στενό σεντόνι να σκεπάσουμε δυο νοσοκομεία. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση γιατί τα προβλήματα που υπάρχουν στον Πύργο, υπάρχουν  στα όμορα νοσοκομεία» σχολίασε ο κ. Κιντής.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών του Γ.Ν. Πύργου, από σήμερα η καρδιολογική κλινική κλείνει λόγω έλλειψης γιατρών. Δεν μπορούν πλέον να πραγματοποιούνται με ασφάλεια έκτακτα χειρουργεία που χρήζουν καρδιολογικής εκτίμησης, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί έγκαιρα ένα περιστατικό εμφράγματος. Πολλά άλλα τμήματα του νοσοκομείου βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση λειτουργώντας με ελλείψεις.

Ο κ. Κιντής ενδεικτικά ανέφερε τα παραδείγματα της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής με εφημερία 15 ημερών τον Ιούλιο και 10 ημερών τον Αύγουστο, της Ορθοπεδικής και της Παθολογικής με 7 έως 10 ημέρες κενές εφημερίας το μήνα. Για την Παθολογική κατήγγειλε δε, πως ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Κατσικόπουλος απέσπασε ειδικευμένο Παθολόγο από την Ηλεία σε νοσοκομείο της Πάτρας που είναι και η εκλογική του περιφέρεια.

Ο κ. Κιντής αναφέρθηκε ακόμα στη μονάδα Τεχνητού Νεφρού που με έναν μόνο γιατρό έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα εφημερίας, την Ουρολογική Κλινική με 10 κενά εφημερίας, το Μικροβιολογικό και το Ακτινολογικό Τμήμα με 20 και 10 ημέρες κενές εφημερίας αντίστοιχα. Τέλος μίλησε και για τον Αξονικό Τομογράφο που μπορεί να καλύψει μόλις εφτά ημέρες σε λειτουργία εφημερίας όλο το νομό.

Εφημεριακό κέντρο

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου αναφέρθηκε στην πρόταση για τη λειτουργία εφημεριακού κέντρου για την Ηλεία στο νοσοκομείο Πύργου και όχι διάσπαρτα στα νοσοκομεία του νομού. Έτσι θα υπάρξει δυνατότητα εφημέρευσης όλων των βασικών ειδικοτήτων όλες τις ημέρες του μήνα. Ο κ. Κιντής κατήγγειλε πως οι διοικήσεις των νοσοκομείων και της 6ης ΥΠΕ φέρουν ευθύνη για αυτή την κατάσταση και κατηγόρησε τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ για ρουσφετολογικές κινήσεις.

«Η διοίκηση ενώ θα μπορούσε να πάρει απόφαση το πώς θα δουλέψουν τα νοσοκομεία έτσι ώστε να δίνεται η καλύτερη διαχείριση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, στέλνει το θέμα πότε στους διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας, πότε στα επιστημονικά συμβούλια κάτι που έπρεπε να το κάνει η ίδια άλλωστε η διοίκηση είναι για να αποφασίζει και να σπάει αυγά» σχολίασε ακόμα ο κ. Κιντής.

«Εμείς ως γιατροί Πύργου δεν έχουμε πρόβλημα να εφημερεύουμε στην Αμαλιάδα, αν είναι να μεταφέρουμε όλο τον εξοπλισμό και τους χώρους στην Αμαλιάδα, κανένα πρόβλημα. Τη στιγμή όμως που ο Πύργος έχει και την κτιριακή και την υλικοτεχνική υποδομή που μπορεί να καλύψει όλο το νομό, θα πρέπει το εφημεριακό κέντρο να γίνει στον Πύργο. Αν η διοίκηση δεν θέλει ή δεν μπορεί, πρέπει να αποφασίσει και αν δεν μπορεί να παραιτηθεί» ήταν η τελευταία φράση του κ. Κιντή.

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.