Γ.Ν. Πύργου: "Τεχνητή αναπνοή" στην Μονάδα Νεφρού

«Ανάσα», έστω και προσωρινή, δίδεται στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Πύργου και κυρίως στους 62 νεφροπαθείς της Ηλείας που εξυπηρετεί. Η Μονάδα,
που βρισκόταν ένα βήμα πριν το λουκέτο εξαιτίας της έλλειψης Νεφρολόγων και της αδυναμίας της μιας και μοναδικής Νεφρολόγου να συνεχίσει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της στους 45 αιμοκαθαριζόμενους και τους 17 ασθενείς της περιτοναϊκής κάθαρσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεπερνά το σοβαρό πρόβλημα που είχε προκύψει καθώς το κατ’ επείγον αίτημα που κατέθεσε η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Πύργου Ελένη Φιλιπποπούλου προς την 6η ΥΠΕ, για την επιτακτική ενίσχυση της, είχε αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα στο έγγραφο αίτημα της η κ. Φιλιπποπούλου, ζητούσε να εξεταστεί, «σήμερα κιόλας» όπως ακριβώς ανέφερε, στη δυνατότητα μετακίνησης δυο τουλάχιστον Νεφρολόγων ιατρών για την πραγματοποίηση δυο εφημεριών ανά εβδομάδα, δηλαδή οκτώ έως δέκα εφημεριών το μήνα ώστε να καταστεί δυνατή η λειτουργία του τμήματος.

Το εν λόγω αίτημα έγινε άμεσα αποδεκτό και σύμφωνα με πληροφορίες από την 1η Οκτώβρη δυο Νεφρολόγοι από το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» Πατρών θα μετακινούνται στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Πύργου.

«Προσωρινή λύση»

Η Επιστημονικά Υπεύθυνη της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, Νεφρολόγος κ. Χρύσα Πετροπούλου αναφερόμενη με δηλώσεις της στο θέμα επισήμανε: «Ζήτησα την στελέχωση του τμήματος- αφού ήταν άκαρπη η προκήρυξη για την πρόσληψη επικουρικού ειδικευόμενου ιατρού- με τουλάχιστον άλλον έναν ειδικευόμενο ιατρό Νεφρολόγο.

Μέχρι να καταστεί αυτό δυνατό, συμφώνησα ότι επαρκεί η κάλυψη μιας έως δυο εφημεριών ανά εβδομάδα από ειδικευμένο Νεφρολόγο, το οποίο φαίνεται να υλοποιείται μετά τις ενέργειες της Διοίκησης του Νοσοκομείου και τη στήριξη της 6ης ΥΠΕ καθότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία που θα επιτρέψει την εν λόγω εβδομαδιαία μετακίνηση από άλλο νεφρολογικό τμήμα των Πατρών. Μέχρι την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού πρόσληψης γιατρών που θα γίνει τον Απρίλιο, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, θα πάρει την ανάσα που χρειαζόταν». Ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι το ζητούμενο παραμένει και είναι η πρόσληψη μόνιμου γιατρού.

Πηγή

Εφημερίδα Πρωινή

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη