Γ.Ν. Πύργου: Τοπίο στην ομίχλη για το θέμα των καρδιολόγων

Χωρίς λύση στο πρόβλημα των καρδιολόγων παραμένει το νοσοκομείο Πύργου. Ακόμα και μετά των συναντήσεων της διοικήτριας Ελένης Φιλιπποπούλου με παράγοντες του υπουργείου
Υγείας δεν διαφαίνεται φως στον ορίζοντα. Αντίθετα το τοπίο είναι ομιχλώδες σε μια περίοδο που οι πιέσεις της Τρόικας προς τη χώρα μας για περαιτέρω μειώσεις του Δημόσιου Τομέα.

Μπροστά στο αδιέξοδο με τις προσλήψεις ακόμα και επικουρικών ιατρών βρίσκεται η διοίκηση του νοσοκομείου. Για μόνιμους μάλλον ούτε λόγος να γίνεται. Η τραγική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα οδηγεί σε αυτή την εξέλιξη, καθώς είναι ίσως η πρώτο φορά που δεν μπορεί κανένας με βεβαιότητα να πει αν θα γίνουν και πότε προσλήψεις για την κάλυψη των κενών έστω και για χρονική περίοδο ενός έτους.

Από την άλλη πλευρά οι καρδιολόγοι του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας Πατρών συνεχίζουν να εκτελούν τις εφημερίες στο νοσοκομείο Πύργου, ένας κάθε ημέρα, αλλά το πρωί - λόγω του ότι το σύνολο των καρδιολόγων του «Ανδρέας Παπανδρέου» βρίσκονται σε αναρρωτικές άδειες – τουλάχιστον έως χθες - δεν βρίσκουν κάποιον να παραδώσουν τα περιστατικά που διαχειρίστηκαν και χρήζουν παρακολούθησης. Όλο αυτό είναι πασιφανές πως είναι επικίνδυνο για τους ασθενείς και τη συνολική λειτουργία του νοσοκομείου.

Κανείς λοιπόν μέσα σε αυτή την κατάσταση δεν μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη και αυτή την ώρα οι προοπτικές δεν είναι θετικές.

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.