Γ.Ν. Πύργου: "Αδειάζουν" επικίνδυνα από προσωπικό ΜΕΘ και Ακτινολογικό

Επιχειρούν την αποψίλωση του νοσοκομείου Πύργου – Καταγγελίες του προέδρου των εργαζομένων

Του Γιάννη Σπυρούνη

«Το νοσοκομείο Πύργου έχει αφεθεί στην τύχη του». Στην τελευταία φράση της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το πρωί του περασμένου Σαββάτου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου, Ανδρέας Βγενόπουλος αποτύπωσε την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο κορυφαίο νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού. Κατήγγειλε πως επιχειρείται αποψίλωση του προσωπικού και ήδη δύο σημαντικά τμήματα αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και οδηγούνται στη διακοπή λειτουργίας χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό. Και γίνεται λόγος για νευραλγικά τμήματα όπως το Ακτινολογικό και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά πως τελευταία παρατηρείται αποψίλωση των τμημάτων του νοσοκομείου. «Στο Ακτινολογικό υπάρχει αυτή τη στιγμή μεγάλη έλλειψη προσωπικού, νοσηλευτών και γιατρών. Από τα 17 άτομα που έπρεπε να εργάζονται ως χειριστές – εμφανιστές στο ακτινολογικό, αυτή τη στιγμή βρίσκονται 9  άτομα. Έτσι είναι αδύνατον να βγουν οι βάρδιες. Στο συγκεκριμένο τμήμα πρέπει να υπάρχουν 54 βάρδιες εβδομαδιαίως και αυτή τη στιγμή βγαίνουν μετά βίας μόνο 45. Όπως καταλαβαίνεται είναι πάρα πολύ δύσκολο και για τους χειριστές και για τους γιατρούς να φέρουν εις πέρας την εργασία τους. Γιατί εκτός των άλλον έχουμε τον κλασσικό ακτινολογικό έλεγχο, τον αξονικό τομογράφο, το τμήμα οστεοπόρωσης και το τμήμα μαστογραφίας. Είναι αδύνατον πλέον με αυτά τα άτομα να βγαίνουν οι βάρδιες».

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αργά ή γρήγορα ένα από τα παραπάνω τμήματα στον Ακτινολογικό Τομέα - αν όχι όλα – θα αναγκαστεί να διακόψει τη λειτουργία του, με ότι συνεπάγεται αυτό για τα υπόλοιπα τμήματα και συνολικά για το νοσοκομείο.

«Για αυτό το λόγο ζητάμε προσλήψεις προσωπικού, έστω επικουρικού, εδώ και έξι μήνες και δεν έχει έρθει, προσλήψεις γιατρών τουλάχιστον ενός ακτινολόγου. Σε ένα με δύο μήνες το πολύ, πιστεύω ότι το ακτινολογικό στο νοσοκομείο του Πύργου δεν θα λειτουργεί. Οι χειριστές και οι εμφανιστές έχουν φτάσει στα όριά τους. Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο ότι γίνονται πολλές μετακινήσεις χειριστών προς άλλα νοσοκομεία εκτός νομού, μετά από εντολές της 6ης ΥΠΕ. Αυτό καταλαβαίνει ο καθένας πως δεν εξυπηρετεί εκ των πραγμάτων την εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων του νοσοκομείου» ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων.

Σε ένα άλλο εξίσου σημαντικό μέτωπο, έχει προκύψει πρόβλημα και με τη ΜΕΘ. Μια από τις μονάδες της χώρας που η πληρότητά της αγγίζει το 100% και στατιστικά τα δεδομένα της χαρακτηρίζονται θετικά και η λειτουργία της αποτελεσματική.

Όπως τόνισε ο κ. Βγενόπουλος όμως, «αυτή τη στιγμή η ΜΕΘ Πύργου, βρίσκεται «ξεκρέμαστη» μη έχοντας νοσηλευτές και γιατρούς. Από τα 15 άτομα που υπήρχαν πριν από δύο μήνες στη μονάδα αυτή τη στιγμή έχουν  απομείνει 10 και από τους έξι γιατρούς έχουν απομείνει τρεις. Οι συνάδελφοι έχουν φτάσει σε οριακό σημείο, έχουν χρωστούμενα ρεπό και άδειες και υπό αυτές τις συνθήκες είναι δύσκολο να λειτουργήσουν. Δουλεύουν «στα κόκκινα», Πριν από μια εβδομάδα ήρθε έγγραφο που ζητούσε να μετακινηθεί ένας νοσηλευτής της ΜΕΘ σε κάποια υγειονομική δομή των Πατρών.

Αυτό όπως καταλαβαίνεται προκαλεί την αποψίλωση σιγά – σιγά της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας που κατά τη γνώμη μου είναι μια από τις καλύτερες που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και όσοι χρειάστηκαν να νοσηλευτούν μπορούν να πουν, τα καλύτερα. Οδηγούμαστε στην αποψίλωση της ΜΕΘ γιατί από τη στιγμή που δεν υπάρχει προσωπικό λογικό είναι ότι είναι θέμα χρόνου να κλείσει» εξήγησε ο πρόεδρος του Συλλόγου.

Παράλληλα τόνισε πως η διοίκηση του νοσοκομείου ζήτησε με απόφασή της να ανακληθεί η απόφαση της 6ης ΥΠΕ, ενώ λίγες ημέρες πριν είχε υλοποιηθεί και άλλη μετακίνηση προς νοσοκομείο της Πάτρας, αυτή τη φορά μιας νοσηλεύτριας από το Χειρουργικό τομέα.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών