Γ.Ν. Πύργου: Με εντατικούς ρυθμούς η λειτουργία του μαστογράφου

Η ταλαιπωρία χιλιάδων γυναικών της Ηλείας, τερματίζεται. Ο Μαστογράφος του Νοσοκομείου Πύργου που για περισσότερα από 9 χρόνια παρέμενε ανενεργός, έχει τεθεί σε λειτουργία
από την αρχή της χρονιάς και ήδη περισσότερες από 120 γυναίκες έχουν υποβληθεί στην συγκεκριμένη εξέταση. Μάλιστα, παρότι δεν έχει γίνει ευρέως γνωστή η έναρξη της λειτουργίας του, ήδη έχει γίνει αντιληπτή από δεκάδες γυναίκες, με αποτέλεσμα τα ραντεβού να είναι κλεισμένα μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού! Και αυτό γιατί, τη δεδομένη στιγμή λόγω ελλιπούς προσωπικού, είναι αδύνατη η πραγματοποίηση μαστογραφιών, περισσότερες, από μια φορά την εβδομάδα.

Με υπερσύγχρονο Μαστογράφο εξοπλίστηκε το Νοσοκομείο Πύργου το 2004 όταν και έγινε η μετεγκατάσταση στο «Ανδρέας Παπανδρέου» ωστόσο παρόλες τις κατά καιρούς προσπάθειες των Διοικήσεων να τεθεί σε λειτουργία το σπουδαίο αυτό μηχάνημα, κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό. Και αυτό γιατί απαιτούνταν η πρόσληψη ειδικού Ακτινοδιαγνώστη. Πλέον, μετά την ειδική εκπαίδευση που έλαβαν οι Ακτινοδιαγνώστες κ.κ. Θεοδώρα Διαμαντοπούλου Επιμελήτρια Α’ και Κωνσταντίνος Κοντογεώργας Επιμελητής Β’ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο Πατρών, ο Μαστογράφος του Ακτινολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Πύργου, υπό την εποπτεία της Διευθύντριας Ευγενίας Γαλανοπούλου, τέθηκε επιτέλους σε λειτουργία. Έτσι, οι γυναίκες της Ηλείας που όλα αυτά τα χρόνια ήταν υποχρεωμένες να οδηγούνται σε ιδιωτικά κέντρα και νοσηλευτικά ιδρύματα εντός και εκτός Νομού με ότι ταλαιπωρία και κόστος αυτό συνεπάγεται, μπορούν πλέον να εξυπηρετηθούν από το Νοσοκομείο Πύργου. Αρκεί όμως να έχουν «υπομονή» καθώς ο Μαστογράφος λειτουργεί μόνον κάθε Πέμπτη πρωί κατόπιν ραντεβού, οπότε εξαιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντος ο χρόνος για την πραγματοποίηση μιας Μαστογραφίας στο Ψηφιοποιημένο σύγχρονο Μαστογράφο, «οδηγείται» μήνες μετά.

Στην περίπτωση ωστόσο που στελεχωθεί το Ακτινολογικό τμήμα με τους απαιτούμενες Χειριστές, οι ημέρες πραγματοποίησης Μαστογραφιών θα αυξηθούν για την κάλυψη της ζήτησης.

Κική Κολοβέρου

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.