Γ.Ν. Πύργου: Ξεκινά άμεσα η λειτουργία του αγγειοχειρουργικού ιατρείου

Συνάντηση γνωριμίας χθες του Καθηγητή Ι. Τσολάκη με τους γιατρούς του Νοσοκομείου Πύργου

Μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας του Νοσοκομείου Πύργου με την Αγγειοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίο, με στόχο την λειτουργία εξωτερικού αγγειοχειρουργικού- αγγειολογικού ιατρείου στο «Ανδρέας Παπανδρέου» αλλά και της διενέργειας των αντίστοιχων χειρουργικών επεμβάσεων στο άμεσο μέλλον, ο Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής Ιωάννης Τσολάκης, είχε μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας χθες με τους γιατρούς της νοσηλευτικής μονάδας της πόλης.

Ο κ. Τσολάκης, Διευθυντής της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Ρίο και ο συνεργάτης του, Ηλείος αγγειοχειρούργος Γιώργος Λαμπρόπουλος, έδωσαν διάλεξη στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου για τα ανευρύσματα κοιλιακής αορτής και τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν σε αγγειοχειρουργικούς ασθενείς ενώ συζήτησαν με τους γιατρούς και το Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας Βασίλη Δημόπουλο για την άμεση έναρξη λειτουργίας του εξωτερικού αγγειοχειρουργικού ιατρείου.

«Βρισκόμαστε στο Νοσοκομείο Πύργου, ύστερα από την πρόσκληση του Διοικητή κ. Δημόπουλου, ο οποίος είναι και ο εμπνευστής αυτής της συνεργασίας αλλά και του Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής κ. Παπαγεωργίου» επισήμανε ο κ. Τσολάκης και πρόσθεσε ότι στην ουσία ήταν μια συνάντηση γνωριμίας με το ιατρικό προσωπικό μιας και πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν ανά 15νθήμερο εξωτερικό αγγειοχειρουργικό- αγγειολογικό ιατρείο για την εξυπηρέτηση των Ηλείων ασθενών. «Με την έναρξη του ιατρείου, θα έχουμε την ευκαιρία κατόπιν ραντεβού να βλέπουμε Ηλείους ασθενείς και όταν συγκεντρωθούν αρκετά περιστατικά που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης θα ξεκινήσουμε και τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Πύργου. Συνεργασία με το Νοσοκομείο Πύργο υπήρχε ανέκαθεν και χρόνια εξυπηρετούμε Ηλείους ασθενείς».

Ανταποδοτική συνεργασία
Η σημαντική αυτή συνεργασία προέκυψε ύστερα από την παραχώρηση- δανεισμό των υπερσύγχρονων αγγειοχειρουργικών εργαλείων που είχε προμηθευτεί το 2011 το Νοσοκομείο Πύργου – και τα οποία παρέμειναν αναξιοποίητα λόγω έλλειψης της συγκεκριμένης ειδικότητας ιατρού- στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο. Την παραχώρηση ζήτησε ο Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής κ. Τσολάκης από το Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας κ. Δημόπουλο και έλαβε θετική απάντηση με την προϋπόθεση ότι θα λειτουργήσει στο Νοσοκομείο Πύργου εξωτερικό αγγειοχειρουργικό- αγγειολογικό ιατρείο ενώ θα πραγματοποιηθούν και αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις όποτε χρειαστεί.
Κική Κολοβέρου
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.