Γ.Ν. Πύργου: Παραιτήθηκαν Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, πρόεδρος και Δ.Σ. Επιστημονικού Συμβουλίου και Διευθυντές τομέων - Όλες οι εξελίξεις στην Υγεία

Στο «ως εδώ και μη παρέκει» έφτασαν οι γιατροί του Νοσοκομείου Πύργου, οι οποίοι εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων
προσωπικού, οδηγήθηκαν στην παραίτηση καθώς αδυνατούν να καταθέσουν προγράμματα ασφαλούς εφημέρευσης! Ήδη από χθες, στη διάθεση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Πύργου, βρίσκονται οι παραιτήσεις του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας Χάλεντ Ακμπαράουι, του προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου Κώστα Σπίνου και των μελών αυτού, καθώς και των Διευθυντών του Παθολογικού και Εργαστηριακού τομέα Οδυσσέα Ζαχαριάδη και Ευγενίας Γαλανοπούλου αντίστοιχα.

Πριν μερικές ημέρες μάλιστα είχαν προηγηθεί οι παραιτήσεις του Διευθυντή του Χειρουργικού τομέα Χρήστου Χριστόπουλου και της Διευθύντριας του Ψυχιατρικού τομέα Ελίνας Δουφεξή.
Οι γιατροί, εμφανίζονται εξοργισμένοι μετά και τα τελευταία γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις προτάσεις που κατέθεσαν για την εκ περιτροπής λειτουργία των Κέντρων Υγείας με απώτερο στόχο την πλήρη εφημέρευση του «Ανδρέας Παπανδρέου».

Οι «διαβεβαιώσεις» που έδωσε η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ ότι τα Κέντρα Υγείας θα συνεχίσουν απρόσκοπτα την λειτουργία τους και δεν θα μετακινηθεί προσωπικό προς το Νοσοκομείο Πύργου για τη στήριξη των τμημάτων του, προκάλεσε την έντονη αντίδραση τους με αποτέλεσμα να υποβάλουν σύσσωμοι τις παραιτήσεις τους. Μάλιστα, σήμερα στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου στην οποία και θα εξηγούν αναλυτικά τους λόγους που τους οδήγησαν στην παραίτηση.

Σήμερα στην 6η ΥΠΕ διοικήτρια και υποδιοικήτρια Διασυνδεόμενου Γ.Ν. Πύργου

Την διαμαρτυρία τους για την απόφαση μετακίνησης εργαζομένης στη Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας στην αντίστοιχη του Πύργου και συγχρόνως την έντονη ανησυχία τους για το ενδεχόμενο σταδιακής υποβάθμισης του νοσηλευτικού ιδρύματος, εξέφρασε χθες στον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτη Κατσίβελα, οι διοικήσεις των εργαζομένων και των γιατρών.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Κώστας Καραϊνδρος και του Σωματείου Εργαζομένων Βασίλης Μιχαλόπουλος εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους για την απόφαση της διοικήτριας των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Ηλείας Ελένης Φιλιπποπούλου για μετακίνηση μιας εμφανίστριας του Ακτινολογικού Τμήματος Αμαλιάδας σε αυτό του Πύργου.

Ο κ. Κατσίβελας κατέγραψε τις θέσεις γιατρών και εργαζομένων και με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση και την ενημέρωση που είχε, κάλεσε για σήμερα σε συνάντηση την κα Φιλιπποπούλου και την υποδιοικήτρια της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας κα Μαρία Παπαθεοχάρη.

Αυτό που ζήτησαν γιατροί και εργαζόμενοι είναι να ανακληθεί η απόφαση μετακίνησης και να υπάρξουν διαβεβαιώσεις ότι η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας ούτε θα υποβαθμιστεί, ούτε θα κλίσει, ενώ εκφράστηκαν και παράπονα για τις δηλώσεις του υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ Τάκη Αντωνακόπουλου.

Στη χθεσινή συνάντηση συμμετείχε και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Ν. Ηλείας Κώστας Νικολαβγένης για το θέμα της πρότασης για μείωση του ωραρίου λειτουργίας των Κ.Υ. και την μετακίνηση προσωπικού από το Κ.Υ. Γαστούνης. Ο κ. Κατσίβελας ότι δεν έχουν τεθεί τέτοια ζητήματα και πολύ περισσότερο αποφάσεις  για τέτοιες αλλαγές δεν θα μπορούσαν να ληφθούν από διοικήσεις νοσοκομείων, αλλά αποτελούν πολιτικές αποφάσεις.

Πηγή

Εφημερίδα Πρωινή
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ