Γ.Ν. Πύργου: Στο "φως" ο κρυμμένος θησαυρός του υπερσύγχρονου Μαιευτηρίου

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες διαμόρφωσης για την "μεταφορά" των Κλινικών -  "Πρόθεση μου να μεταφερθεί η Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Γ.Ν. Ηλείας στο φυσικό της χώρο" δήλωσε ο Διοικητής Β. Δημόπουλος

Αναξιοποίητος παραμένει ένας ολόκληρος θησαυρός στο Νοσοκομείο του Πύργου, ο οποίος, άγνωστο γιατί, δέκα ολόκληρα χρόνια μετά τη λειτουργία του «Ανδρέας Παπανδρέου» βρίσκεται κρυμμένος πίσω από τις κλειστές πόρτες του α’ ορόφου της νοσηλευτικής μονάδας. Ο λόγος, για το υπερσύγχρονο Μαιευτήριο το οποίο διαθέτει, ούτε ένα, ούτε δυο αλλά έξι συνολικά χειρουργεία που θα ζήλευε και η πιο πολυτελής ιδιωτική κλινική της χώρας αλλά και χώροι παρακολούθησης ωδινών και τοκετού για τις μέλλουσες μητέρες και χώροι αναμονής συγγενών με δυνατότητα μιας πρώτης συνάντησης σε ασφαλή χώρο, με το νεογέννητο.
Μια και μόνο βόλτα στο ερμητικά κλειστό Μαιευτήριο του Νοσοκομείου Πύργου που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική και την Παιδιατρική Κλινική στάθηκε ικανή για να προκαλέσει σωρεία ερωτημάτων για τους λόγους που όλα αυτά τα χρόνια κανείς δεν αποφάσισε να προχωρήσει στην αξιοποίηση του προς όφελος των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς όλες τις Ηλείες. Ένας χώρος στολίδι, γεμάτος αναξιοποίητα υπερσύγχρονα μηχανήματα και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ένας χώρος οργανωμένος και όπως ακριβώς πρέπει και αρμόζει στις νέες μητέρες και τα νεογνά.

«Η διαδικασία διαμόρφωσης του χώρου του υπερσύγχρονου Μαιευτηρίου που για χρόνια παρέμενε ανενεργό, ξεκίνησαν» δήλωσε χθες ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας κ. Βασίλης Δημόπουλος υποστηρίζοντας πως βρίσκονται στη φάση καταγραφής των ελλείψεων ιατροτεχνολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού αλλά και αποκατάστασης κάποιων μικρολεπτομερειών στους χώρους του. «Μόλις ολοκληρώσουμε αυτή τη διαδικασία, πρόθεση μου είναι να μεταφερθεί η Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική στο φυσικό της χώρο και ότι αυτό συνεπάγεται για την οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί για την Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας! Ταυτόχρονα, αναμένω και τις προτάσεις των Μαιευτήρων Γυναικολόγων των δυο Νοσοκομείων, Πύργου και Αμαλιάδας, δεδομένου ότι σε προηγούμενη συνάντηση μας εκφράστηκε η ομόφωνη θέληση και γνώμη όλων των γιατρών ώστε να χαραχτεί η πολιτική αναδιοργάνωσης της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Ηλείας που θα ακολουθήσει. Αυτό όμως έπεται της υλοποίησης των προαναφερόμενων διαδικασιών…».
 
«Πρώτος στόχος η αξιοποίηση του χώρου»
Υπενθυμίζεται ότι πριν μια εβδομάδα, είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας Βασίλη Δημόπουλου, του αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Λέανδρου Καλογεράκου και των Μαιευτήρων Γυναικολόγων των δυο Κλινικών (Πύργου και Αμαλιάδας) στη διάρκεια της οποίας, είχε υπάρξει ταύτιση απόψεων και ομοφωνία στην προοπτική συνένωσης των δυνάμεων, και,  κατ’ επέκταση, συγχώνευσης των δυο Μαιευτηρίων.

Μάλιστα είχε ζητηθεί από τους γιατρούς, να καταθέσουν μέχρι και χθες τις προτάσεις τους για το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα το πρότυπο Μαιευτήριο στο Νοσοκομείο Πύργου παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Αν και η συνάντηση αυτή, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την πλευρά του Δήμου Ήλιδας και του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και μάλιστα ακολούθησαν και δηλώσεις που ουσιαστικά διέψευδαν την συγχώνευση των κλινικών - μετά και τη σχετική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου Γιάννη Λυμπέρη, του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδος και του αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Αμαλιάδας με τον Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας Βασίλη Δημόπουλο-  όπως όλα δείχνουν οι διαδικασίες προχωρούν και μάλιστα με ταχύτατους ρυθμούς.

Μάλιστα ερωτηθείς ο κ. Δημόπουλος για το τι ακριβώς συμβαίνει και αν ο σχεδιασμός προχωράει, αρκέστηκε στο εξής: «Εγώ ενημερώνω για αυτά που θέλω να κάνω, με πρώτο την αξιοποίηση του υπερσύγχρονου Μαιευτηρίου. Η αξιοποίηση όμως του χώρου αυτού όπως είναι λογικό, θα απαιτήσει και κάτι άλλο, το οποίο θα είναι το επόμενο στάδιο…».
 
«Έτοιμα» 34 κρεβάτια
Εξάλλου, ακόμα μια πτέρυγα που παρέμενε κλειστή στον 3ο όροφο του Νοσοκομείου Πύργου, που ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια της Χειρουργικής Κλινικής που λειτουργεί στο συγκεκριμένο επίπεδο, είναι έτοιμη να δοθεί προς χρήση, στο τμήμα ή τα τμήματα εκείνα που έχουν ανάγκη πρόσθετων κλινών.

Ήδη, έχουν προετοιμαστεί 17 και 17 κλίνες της κλειστής πτέρυγας (που αναπτύσσεται σε δυο άξονες) προκειμένου όταν ολοκληρωθεί η οργάνωση των τμημάτων, όπως ορίζει και το οργανόγραμμα του Νοσοκομείου, να τεθούν στη διάθεση προσωπικού και ασθενών.
Το αμέσως επόμενο διάστημα, προβλέπονται να γίνουν πολλές αλλαγές στη λειτουργία κλινικών και τμημάτων προκειμένου να οργανωθεί η λειτουργία του Νοσοκομείου Πύργου, η οποία όπως διαπιστώνεται, «πάσχει» από «σοβαρή αλλά όχι ανίατη ασθένεια…».
Κική Κολοβέρου
[email protected]

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών