Γ.Ν. Πύργου: Τέλος στην ταλαιπωρία των ασθενών που χρήζουν βοήθεια από Ογκολόγο και Αγγειοχειρούργο

120 Ηλείοι, εξετάστηκαν - Τεράστια η συμβολή της λειτουργίας των δυο εξωτερικών τακτικών ιατρείων στο Νοσοκομείο Πύργου

Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από την αξιόλογη πρωτοβουλία που ανέπτυξαν οι καθηγητές Ογκολογίας Παναγιώτης Γκινόπουλος και Αγγειοχειρουργικής Ιωάννης Τσολάκος με την λειτουργία εξωτερικών τακτικών ιατρείων στο Νοσοκομείο Πύργου, έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται. Τουλάχιστον εκατόν είκοσι Ηλείοι ασθενείς, έχουν ήδη εξεταστεί στον ενάμιση μήνα λειτουργίας των ιατρείων αυτών, γεγονός που σημαίνει, ότι οι άνθρωποι αυτοί αλλά και οι συγγενείς τους, γλίτωσαν… χιλιόμετρα, χρήματα και απίστευτη ταλαιπωρία! Πλέον, δεν είναι αναγκασμένοι να αναζητήσουν Ογκολόγο και Αγγειοχειρούργο στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της Πάτρας ή ακόμα και της Αθήνας καθώς τους δίνεται πλέον η δυνατότητα να βρουν λύσεις στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν εδώ, δίπλα από το σπίτι τους! Και αν αρχικά, η λειτουργία των συγκεκριμένων ιατρείων, αντιμετωπίστηκε με καχυποψία, πολύ σύντομα ξεπεράστηκε καθώς τα ραντεβού που κλείνονται ολοένα και αυξάνουν σε αριθμό γεγονός που αποδεικνύει την τεράστια ανάγκη που υπήρχε σε επίπεδο Νομού για τη λειτουργία τους. «Όπως αντιλαμβάνεστε έχουν αρχίσει να φαίνονται σιγά- σιγά, τα πρώτα θετικά αποτελέσματα της πρωτοβουλίας αυτής. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τους δυο καθηγητές αλλά και από την εμπιστοσύνη που ανακτούν οι Ηλείοι, απέναντι στις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας του Νοσοκομείου Πύργου» επισήμανε ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας κ. Βασίλης Δημόπουλος. Επόμενος στόχος της Διοίκησης σε απόλυτη πάντα συνεργασία με την ομάδα γιατρών των δυο καθηγητών είναι η έναρξη μικροχειρουργικών επεμβάσεων αγγειοχειρουργικής (κιρσοί, φλεβίτιδες, αρτιοφλεβική επικοινωνία σε Νεφροπαθείς κλπ), που απαιτούν τοπική αναισθησία αλλά και η λειτουργία τμήματος Χημειοθεραπειών, η οποία όμως απαιτεί ακόμα αρκετό χρόνο για να καλυφθούν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Πέρασαν ήδη 75 Ηλείοι από το Αγγειοχειρουργικό
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Νοσοκομείου Πύργου, ήδη από το Τακτικό Εξωτερικό Αγγειοχειρουργικό Ιατρείο που λειτουργεί κάθε δεύτερη Τρίτη «πέρασαν 75 Ηλείοι ασθενείς οι οποίοι και εξετάστηκαν από τον Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Ιωάννη Τσολάκη και τους Αγγειοχειρούργους της ομάδας του Γιώργο Λαμπρόπουλο και Κωνσταντίνο Νικολακόπουλο. Με δεδομένο, ότι Αγγειοχειρουργική Κλινική για ολόκληρη τη νοτιοδυτική Ελλάδα, διαθέτει μόνον η Πάτρα, η λειτουργία του ιατρείου στο Νοσοκομείο Πύργου, βοήθησε σημαντικά στην ανακοπή των μετακινήσεων προς την Αχαΐα.
Ποιοι όμως ασθενείς μπορούν να απευθύνονται στο Αγγειοχειρουργικό Ιατρείο; Όπως ο ίδιος ο  κ. Τσολάκης, είχε επισημάνει, είναι οι ασθενείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις αρτηρίες και τις φλέβες. «Αρτηριακά προβλήματα τα οποία μπορεί να είναι σοβαρά για την ζωή των αρρώστων, δυνητικά θανατηφόρα περιστατικά όπως είναι οι βλάβες στις καρωτίδες οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν εγκεφαλικά ή τον θάνατο, βλάβες στις αρτηρίες της κοιλιακής αορτής όπως είναι τα ανευρύσματα και οι ασθενείς αυτοί θα πρέπει να αντιμετωπίζονται κατ’ εξαίρεση και κατά προτεραιότητα και βέβαια περιφερειακά αγγεία και περιφερειακές αρτηρίες. Αυτό είναι και το ποιο σημαντικό κομμάτι για τους αρρώστους που θέλουμε να βλέπουμε γιατί έχουν άμεση σχέση με την ζωή ή με την αναπηρία των αρρώστων. Υπάρχουν βέβαια και τα αυχενικά προβλήματα αλλά και άλλα προβλήματα όπως οι κιρσοί και η φλεβική ανεπάρκεια (φλεβίτης). Είναι προβλήματα τα οποία όμως αντιμετωπίζουμε με μεγαλύτερη γρηγοράδα γιατί είναι απλά για εμάς.

46 Ηλείοι εξετάστηκαν από τον Π. Γκινόπουλο
Μεγάλο όμως ήταν και το ενδιαφέρον των Ηλείων για το τακτικό εξωτερικό Ογκολογικό Ιατρείο καθώς ο Δρ. Παναγιώτης Γκινόπουλος, Διευθυντής του Ογκολογικού τμήματος του Π.Γ.Ν.Π. «Άγιος Ανδρέας» εξέτασε και έλαβε ιστορικό από 46 ασθενείς. Το ιατρείο λειτουργεί κάθε Πέμπτη από τον ίδιο τον καθηγητή
με στόχο στο άμεσο μέλλον, να δημιουργηθεί αυτόνομο Ογκολογικό τμήμα στο οποίο θα πραγματοποιούνται και Χημειοθεραπείες. Ποιοι όμως μπορούν να κλείσουν ραντεβού για επίσκεψη στο τακτικό εξωτερικό Ογκολογικό Ιατρείο του Νοσοκομείου Πύργου; Όπως είχε εξηγήσει κατά την έναρξη λειτουργίας του ιατρείου ο Δρ. Γκινόπουλος, σε αυτόν μπορούν να απευθύνονται ασθενείς οι οποίοι έχουν οποιοδήποτε πρόβλημα και προβληματίζονται ότι μπορεί να έχουν κάποια μορφή νεοπλασίας, είτε έχει διαγνωστεί, είτε όχι. Γιατί στόχος είναι η πρόληψη και όχι η παρέμβαση όταν ο καρκίνος έχει προχωρήσει ή έχει γίνει μεταστατικός.
Κική Κολοβέρου
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.