Γ.Ν. Πύργου: Υπό κατάρρευση το Μικροβιολογικό - Ξέμεινε απο προσωπικο

Θύμα της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και συνολικά στο δημόσιο σύστημα Υγείας, επισημαίνει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου,
πως έπεσε και το Μικροβιολογικό τμήμα του «Ανδρέας Παπανδρέου» το οποίο εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει προβλήματα και ελλείψεις στη λειτουργία του, προβλήματα που οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο το τελευταίο διάστημα με τις συνεχείς περικοπές δαπανών και στον τομέα της Υγείας.

Πρόκειται για τμήμα στο οποίο διενεργούνται βιοχημικές, αιματολογικές, μικροβιολογικές εξετάσεις, καλλιέργειες, ενώ είναι ο μοναδικός δημόσιος φορέας για την διενέργεια ανοσολογικών εξετάσεων(καρκινικοί δείκτες, κλπ).

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι γιατροί, το πιο σοβαρό πρόβλημα είναι η έλλειψη του απαραίτητου ανθρώπινου δυναμικού, ιατρικού, και παραϊατρικού (παρασκευαστές), που χρειάζεται για να καλυφθούν οι υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού. «Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι 2-3 φορές την εβδομάδα παραμένει χωρίς βραδινή κάλυψη από παρασκευαστές(δεν εφημερεύει), ενώ 10 μέρες το μήνα μένει χωρίς κάλυψη από γιατρό.

Το υπάρχον προσωπικό δουλεύει οριακά - με χρωστούμενα ρεπό και άδειες του 2012, με εντατικοποίηση της δουλειάς του, και καλείται να ανταπεξέλθει σε φόρτο εργασίας που αναλογεί σε διπλάσιο αριθμό παρασκευαστών.  Χαρακτηριστικό είναι ότι συχνά ρόλο παρασκευάστριας εκτελεί η διευθύντρια του τμήματος. Την ίδια στιγμή καθυστερεί αδικαιολόγητα στο υπουργείο υγείας αίτηση μετάταξης παρασκευάστριας από νοσοκομείο της Αθήνας.

Γνωρίζουμε ότι η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας δεν είναι σημερινή. Είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόστηκαν τόσο από τις προηγούμενες όσο και από τη σημερινή κυβέρνηση. Καθημερινά διαπιστώνουμε όλο και περισσότερο ότι αυτό που επιδιώκεται είναι ο περιορισμός έως μηδενισμός της κρατικής χρηματοδότησης και η λειτουργία των μονάδων Υγείας ως επιχειρήσεων με έσοδα και κέρδη από την πώληση των υπηρεσιών. Καταδικάζουμε την πολιτική υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της Υγείας και καλούμε σε διαρκή αγώνα και προσπάθεια για ανατροπή αυτής της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί και στον τομέα της Υγείας και θέτει σε κίνδυνο την ίδια μας τη ζωή».

Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου με απόφαση της, διεκδικεί την πρόσληψη του απαιτούμενου μόνιμου παραϊατρικού προσωπικού(παρασκευαστές) και γιατρών ώστε το μικροβιολογικό τμήμα να λειτουργεί πλήρως και με ασφάλεια όλες τις ημέρες του μήνα και ταυτόχρονα να δοθούν άμεσα στους εργαζόμενους τα χρωστούμενα ρεπό, άδειες και τα οφειλόμενα τους.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ