Διοικητής Γ.Ν. Ηλείας: "Πρέπει και θα γίνει αναδιάρθρωση του υγειονομικού χάρτη!"

Έναρξη των συγχωνεύσεων με τις Μαιευτικές κλινικές των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας

Με την εικόνα, ότι οι νοσηλευτικές μονάδες του Νομού, υπολειτουργούν εξαιτίας των τρομακτικών ελλείψεων προσωπικού και της λαθεμένης διαχείρισης του αλλά και άλλων παραγόντων που αφορούν κυρίως την κακή οργάνωση τους, ο νέος Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Βασίλης Δημόπουλος, δηλώνει ξεκάθαρα πως ήρθε η ώρα για την περιβόητη αναδιάρθρωση του υγειονομικού χάρτη. Ενός χάρτη, που μόλις υλοποιηθεί, θα δώσει την ευκαιρία στους Ηλείους πολίτες, να γνωρίζουν, σε ποια νοσηλευτική μονάδα πρέπει να απευθυνθούν για την επίλυση του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζουν απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τις υπηρεσίες υγείας που δικαιούνται, βάζοντας έτσι και ένα «φρένο» στις πολυέξοδες μετακινήσεις και στην ταλαιπωρία τους.

Το πρώτο ουσιαστικό βήμα, γίνεται σήμερα, όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας Β. Δημόπουλου και του αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Αμαλιάδος Λ. Καλογεράκου με τους Μαιευτήρες- Γυναικολόγους των δυο νοσηλευτικών μονάδων. Η απόφαση για τη λειτουργία μιας πρότυπης κλινικής, η οποία θα αναπτυχθεί στο υπερσύγχρονο Μαιευτήριο που διαθέτει το «Ανδρέας Παπανδρέου», όπως κατ’ αποκλειστικότητα παρουσίασε η «Πρωινή» με ρεπορτάζ της την περασμένη εβδομάδα,  θεωρείται ήδη προσυμφωνημένη. Απομένει να τεθεί επί τάπητος ο σχεδιασμός και ο τρόπος που η λειτουργία του πρότυπου Μαιευτηρίου θα επιτευχθεί. Από τη διαδικασία αυτή, εξαιρείται η λειτουργία των πρωινών εξωτερικών Γυναικολογικών Ιατρείων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, η οποία και θα συνεχίσει με στόχο την εξυπηρέτηση των γυναικών της ευρύτερης περιοχής του κάμπου.

Διεκδικεί τρείς Επικουρικούς
Ο κ. Δημόπουλος, έχοντας ήδη διαμορφώσει μια πρώτη σαφή εικόνα της λειτουργίας των τμημάτων και των κλινικών του Νοσοκομείου Πύργου, απέστειλε ήδη αίτημα προς το Υπουργείο Υγείας για την πρόσληψη τριών επικουρικών ιατρών.

Στις προθέσεις του Υπουργείου Υγείας ήταν η πρόσληψη ενός μόνον επικουρικού ιατρού, ειδικότητας που τη δεδομένη στιγμή σύμφωνα με τη Διοίκηση δεν θεωρείται απολύτως απαραίτητη. Ο κ. Δημόπουλος λοιπόν, κατέστησε σαφές, πως οι θέσεις που επείγουν και πρέπει άμεσα να καλυφθούν αφορούν τρείς επικουρικούς ιατρούς και όχι έναν, και συγκεκριμένα έναν Αναισθησιολόγο για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, έναν Καρδιολόγο και έναν Ψυχίατρο. Τις επόμενες μάλιστα ημέρες, αναμένεται να γίνει γνωστό αν το αίτημα αυτό γίνει αποδεκτό.

Ημερολόγιο… ενεργειών
Μπορεί ο νέος Διοικητής να μην έχει κλείσει ούτε ένα μήνα στη Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας, ωστόσο έχει καταγράψει λεπτομερώς τα προβλήματα, τόσο του Νοσοκομείου Πύργου και της Αμαλιάδας, όσο και των Κέντρων Υγείας Κρεστένων και Γαστούνης που έχει ήδη επισκεφθεί.

Όσον αφορά το Νοσοκομείο Πύργου, που υπενθυμίζουμε ότι ως έργο δεν έχει μετά από 9 χρόνια, παραληφθεί από τη ΔΕΠΑΝΟΜ, οι εκάστοτε Διοικητές του, δεν έχουν καν παραλάβει το πρακτικό θωράκισης του από πλημμύρες! Όπως γίνεται αντιληπτό, λόγοι που δεν είναι της παρούσης, δεν έχουν επιτρέψει να ολοκληρωθούν ούτε τα… αυτονόητα. Η διαδικασία αυτή, αποτελεί ένα από τα πολλά ζητήματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και που έχουν προβληματίσει το νέο Διοικητή, ο οποίος συμπληρώνει διαρκώς ένα ημερολόγιο με τις ενέργειες που θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το πρώτο δίμηνο της θητείας του!

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να αναφέρουμε, ότι έχει ήδη προχωρήσει σε μικροπαρεμβάσεις με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, όπως για παράδειγμα, στην τοποθέτηση καθισμάτων στον εξωτερικό χώρο της εισόδου του Νοσοκομείου ώστε να κάθονται συνοδοί και ασθενείς που όλα αυτά τα χρόνια, στέκονταν … όρθιοι στα κάγκελα αλλά και στον φωτισμό μέρους του χώρου στάθμευσης που ήταν βυθισμένος στο σκοτάδι. Προσεχώς, θα τοποθετηθεί ειδικό μηχάνημα στα εξωτερικά ιατρεία προκειμένου οι ασθενείς όταν προσέρχονται να κόβουν χαρτάκι με τον αριθμό προτεραιότητας τους και να γνωρίζουν λίγο πολύ το πότε θα εξυπηρετηθούν.

Θα τυπωθούν και θα δίδονται καρτελάκια στους συνοδούς των νοσηλευόμενων ασθενών ώστε οι πόρτες των κλινικών να παραμένουν κλειστές και να μην έχουν πρόσβαση στους χώρους νοσηλείας όλες τις ώρες οι επισκέπτες πλην του χρόνου του επισκεπτηρίου. Επίσης θα «ξεκαθαρίσουν» τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό, που άγνωστο γιατί, μετά τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου, βρίσκεται παραπεταμένος, στοιβαγμένος και αναξιοποίητος στο β’ υπόγειο του Νοσοκομείου ενώ θα αναλάβει «πόστο» και θυρωρός.
Κική Κολοβέρου
[email protected]

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ