Η χαμηλή πληρότητα βάζει "λουκέτο" στο Γ.Ν. Κρεστένων

Το πρώτο στη λίστα με τα νοσοκομεία που παρουσιάζουν χαμηλή πληρότητα νοσηλευομένων είναι αυτό της Κρέστενας, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας που δημοσίευσε το
«Έθνος». Η Κυβέρνηση βάζει σε εφαρμογή την τελική φάση του σχεδίου για την ενοποίηση νοσοκομειακών μονάδων που εμφανίζουν χαμηλά ποσοστά πληρότητας ξεκινώντας από τριάντα νοσοκομεία της Αττικής και της Περιφέρειας.

Το νοσοκομείο της Κρέστενας παρουσιάζει πληρότητα της τάξης του 6%, ενώ κάποιοι στο χώρο μιλούν και για ακόμα μικρότερο ποσοστό. Τα στοιχεία του υπουργείου δείχνουν ότι το μεγαλύτερο βάρος της περίθαλψης στην χώρα σηκώνουν 20 νοσοκομεία, ενώ πάνω από 50 νοσοκομεία έχουν πληρότητα κάτω από 50% και αντιμετωπίζουν «απλά περιστατικά».
 
Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου αναμένεται να κατατεθούν οι οριστικές εισηγήσεις από τις ΥΠΕ στο υπουργείο Υγείας για τις ενοποιήσεις των οργανισμών, όπου ουσιαστικά θα δημιουργείται ένα νοσοκομείο ανά περιοχή. Τα υπόλοιπα είτε θα μετατρέπονται σε Κέντρα Υγείας αστικού τύπου ή μη. Είναι όμως πολύ πιθανό να υπάρχουν σχέδια για μεταφορά κλινικών. Βασικός στόχος είναι η ύπαρξη ενός νοσοκομείου - πυλώνα υγείας σε κάθε περιοχή που λειτουργεί σε σωστές βάσεις. Και όλα αυτά είναι οι επιταγές της Τρόικας για τη μείωση του κόστους και στον τομέα της Υγείας, με μείωση κλινών. Για την περίπτωση της Κρέστενας, πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας μόνο, αλλά όχι αστικού τύπου.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, όπου στο παρελθόν υπήρξε μπροστάρης σε κινητοποιήσεις για το νοσοκομείο, δηλώνει και πάλι έτοιμος για να μην εφαρμοστεί σχέδιο περαιτέρω υποβάθμισης. «Εκεί το οδήγησαν εκείνοι που έβγαλαν τα στοιχεία. Με άσκοπες κινήσεις άφησαν ένα νοσοκομείο που λειτουργούσε καλύτερα από τα άλλα δύο, χωρίς γιατρούς και χωρίς δυνατότητες, οδηγώντας το στην απαξίωση. Περιμένουμε να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα για τη βελτίωση του. Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης. Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα παλέψουμε και πάλι για το νοσοκομείο μας και δεν θα είμαστε εύκολη λεία». Ήταν καυστικός με τη διοίκηση του νοσοκομείου Πύργου, αποδίδοντας ευθύνες για την αποδυνάμωση του Γ.Ν. Κρεστένων. «Έγιναν κινήσεις που υποβάθμισαν την παροχή υπηρεσιών Υγεία στο νομό. Γιατί να οδηγηθεί σε παραίτηση ο καρδιολόγος της Κρέστενας; Αυτά οφείλονται σε άσκοπές κινήσεις της διοικήτριας του Γ.Ν. Πύργου, έχουν ευθύνες το υπουργείο Υγείας και η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ. Από την άλλη υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν «τσιφλίκι» τους τον χώρο της υγείας στο νομό και είναι γνωστοί και στον ιατρικό κόσμο και στους πάσχοντες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπαλιούκος.

Η λίστα με τα νοσοκομεία χαμηλής πληρότητας
Κυπαρισσίας, με πληρότητα 49%
Παμμακάριστος, με πληρότητα 48%
Ανδρέας Συγγρός, με πληρότητα 48%
Καρύστου, με πληρότητα 46%
Λευκάδας, με πληρότητα 44%
Ιεράπετρας, με πληρότητα 43%
Σητείας, με πληρότητα 43%
Σπηλιοπούλειο, με πληρότητα 43%
Παίδων Πεντέλης, με πληρότητα 42%
Κιλκίς, με πληρότητα 41%
Δυτικής Αττικής, με πληρότητα 40%
Άμφισσας, με πληρότητα 32%
Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, με πληρότητα 24%
Ληξουρίου Μαντζαβινάτειο, με πληρότητα 14%
Κρεστενών, με πληρότητα 6%

Πηγή

ilialive.gr - ethnos.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.