Δυτική Ελλάδα: Στις περιοχές υψηλού κινδύνου για τα κουνούπια

Η ζέστη που ήρθε νωρίτερα και οι ψεκασμοί που καθυστέρησαν να ...έρθουν, λόγω έλλειψης κονδυλίων, “βοήθησαν” τα κουνούπια να ξεκινήσουν ανενόχλητα τις επιδρομές τους.
Σύμφωνα με το «Εθνος», οι διαδικασίες για τις κουνουποκτονίες άρχισαν με σημαντικές καθυστερήσεις ενώ οι υπηρεσίες των περιφερειών και των δήμων ξεκίνησαν την τελευταία στιγμή αγώνα δρόμου, για να προλάβουν να αντιμετωπίσουν τη μαζική επιδρομή των κουνουπιών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, οι ψεκασμοί έπρεπε να είχε ξεκινήσει από τα μέσα Μαρτίου και να είχαν ολοκληρωθεί στο τέλος Απριλίου, προκειμένου να εξοντωθούν οι προνύμφες, Ωστόσο, η διαδικασία των κουνουποκτονιών ξεκινά μόλις τώρα κι ενώ τα ενοχλητικά έντομα έκαναν λόγω ζέστης νωρίτερα την εμφάνισή τους.

Κατά την εφημερίδα, ο βασικός λόγος της καθυστέρησης είναι το γεγονός ότι οι δήμοι δεν είχαν κονδύλια και οι περιφέρειες δεν πρόλαβαν -λόγω γραφειοκρατίας- να ολοκληρώσουν τους σχετικούς διαγωνισμούς ώστε να αναδειχθεί ο μειοδότης που θα αναλάβει εγκαίρως το έργο των μυοκτονιών - ψεκασμών.

Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί από δικούς της πόρους διαθέτοντας 700.000 ευρώ για το πρόγραμμα των ψεκασμών σε μεγάλες εκτάσεις που είναι της αρμοδιότητάς της, όπως δάση και ρέματα.

Οι δήμοι από την πλευρά τους είναι επιφορτισμένοι με μικρές παρεμβάσεις, όπως ψεκασμούς σε φρεάτια, μικρά ρέματα και πάρκα. Ωστόσο, λίγοι είναι αυτοί που έχουν ολοκληρώσει το σχετικό έργο μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, οι περιοχές υψηλού κινδύνου είναι η Ηλεία, η Αχαϊα, η Αιτωλοακαρνανία, η Μεσσηνία, η Αργολίδα και ο Έβρος.

Περιοχές υψηλού κινδύνου είναι επίσης ο Ορχομενός, η Θήβα, η Χαλκίδα, ο Μαραθώνας, ο Σαρωνικός, το Μαρκόπουλο, η Αγιά Λάρισας και οι δήμοι Αβδήρων Ξάνθης, Ευρώτα Λακωνίας και Σοφάδων Καρδίτσας.

Πηγή

patrastimes.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ