Δυτ.Ελλάδα: Χωρίς ακτινοθεραπείες και χημειοθεραπείες, κινδυνεύουν να μείνουν οι καρκινοπαθείς

Αναστάτωση επικρατεί σε δεκάδες καρκινοπαθείς της ευρύτςερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας, από την απόφαση του υπουργού υγείας. να μην επιτρέπεται πλέον η παραπομπή για διαγνωστικές εξετάσεις σε ακτινοθεραπευτές- ογκολόγους που θεραπεύουν και καρκινοπαθείς.

Η απόφαση αυτή έχει θορυβήσει και τον ιατρικό κόσμο, που ενισχύει την αγωνία των καρκινοπαθών, καθώς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας πως χωρίς τις άκρως απαραίτητες θεραπείες για τη ζωή τους όπως ακτινοθεραπείες και χημειοθεραπείες, μπορεί να μείνουν χωρίς την απαιτούμενη περίθαλψη χιλιάδες καρκινοπαθείς στη χώρα μας.

Αποτέλεσμα είναι η Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας,  να προειδοποιεί ότι χωρίς αυτές τις διαγνωστικές εξετάσεις να μην μπορεί να γίνει η έναρξη των θεραπειών στους βαριά πάσχοντες. 

Χαρακτηριστική είναι η επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας Γιώργος Πισσάκας και στην οποία επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι θα πρέπει άμεσα να δοθεί και πάλι το δικαίωμα στους ειδικούς γιατρούς, να συνταγογραφούν διαγνωστικές εξετάσεις καθώς:

“χωρίς τη δυνατότητα συνταγογράφησης είναι αδύνατη η ορθή άσκηση της Ειδικότητάς μας όσον αφορά τόσο στην έναρξη της θεραπείας τω ογκολογικών ασθενών που πρέπει να υποβληθούν σε Ακτινοθεραπεία ή σε συνδυασμό Ακτινοθεραπείας και Χημειοθεραπείας , όσο και στην παρακολούθηση των ασθενών αυτών κατά τη διάρκεια της θεραπείας και μετά την ολοκλήρωσή της”. 

Αναλυτικά την επιστολή του προέδρου της Ελληνικής Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας στον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη, είναι η εξής:
 

Πηγή

patrastimes.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.