Εισιτήριο δωρεάν περίθαλψης για 200.000 ανασφάλιστους

Το εισιτήριο παρέχει δωρεάν ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες που καλύπτονται από χρηματοδότηση της ΕΣΠΑ

Από σήμερα Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013 θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αιτήσεις στον ιστότοπο www.healthvoucher.gr αλλά και στα ΚΕΠ για να λάβουν "Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης" σύμφωνα με τις προαναγγελίες του υπουργείου Υγείας. Το εισιτήριο απευθύνεται σε 200.000 ανασφάλιστους και τους παρέχει δωρεάν ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες που καλύπτονται από χρηματοδότηση της ΕΣΠΑ. Το εισιτήριο από αύριο θα γίνεται αποδεκτό από τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που εντάσσονται στο πρόγραμμα.

Δυνητικοί ωφελούμενοι ή δικαιούχοι του Προγράμματος είναι πρώην ασφαλισμένοι κλάδων υγείας που έχουν υπαχθεί στον ΕΟΠΥΥ καθώς και τα προστατευόμενα (που ασφαλίζονταν έμμεσα) μέλη των οικογενειών τους, που:

- Έχουν απολέσει, την ασφαλιστική τους ικανότητα και

- Έχουν, σύμφωνα με τις φορολογικές δηλώσεις του οικονομικού έτους 2012 (εισοδήματα ημερολογιακού έτους 2011), ατομικό εισόδημα έως 12.000€ (άγαμοι) ή οικογενειακό εισόδημα έως 25.000€ (έγγαμοι). Ως εισόδημα λαμβάνεται υπόψη το ετήσιο ατομικό/ οικογενειακό εισόδημα, ως αναφέρεται στο άρθρο 29 του ν.3986/2011, περί επιβολής έκτακτης εισφοράς.

Στο Πρόγραμμα δεν συμμετέχουν οι πρώην ασφαλισμένοι ασφαλισμένων κλάδων υγείας που δεν εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και Ταμείων που δεν διέθεσαν ηλεκτρονικά αρχεία για αξιοποίηση από Πρόγραμμα μέχρι σήμερα (π.χ. οι πρώην ασφαλισμένοι ΕΤΑΑ-Τομέας Νομικών, καθώς και οι ασφαλισμένοι σε ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΠΜΜΕ.)

Το Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης διακρίνεται σε ΕΕΠ γενικής κατηγορίας (ανά ηλικιακή κατηγορία και φύλο ωφελούμενου) και ΕΕΠ παρακολούθησης κύησης για τις εγκύους δικαιούχους του Προγράμματος (εφόσον επιλεγεί κατά την εγγραφή το σχετικό πεδίο).

Με το ΕΕΠ γενικής κατηγορίας υπάρχει κάλυψη για τις ακόλουθες υπηρεσίες:

-Παροχή υπηρεσιών ιατρικής εξέτασης με επισκέψεις σε συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ ιατρό ή μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του ΕΣΥ (Κέντρα Υγείας ή Νοσοκομεία).

-Δυνατότητα παραπομπής με αξιολόγηση από τον ιατρό για πραγματοποίηση συνόλου διαγνωστικών εξετάσεων, σύμφωνα με το φύλο και την ηλικιακή ομάδα στην οποία υπάγεται ο ωφελούμενος.

-Πραγματοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων, από συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ διαγνωστικά κέντρα, Ιατρεία ΕΟΠΥΥ ή μονάδες υγείας του ΕΣΥ.

Με το ΕΕΠ Ελέγχου-Παρακολούθησης Κύησης η κάλυψη είναι για τις ακόλουθες υπηρεσίες:

-Παροχή υπηρεσιών ιατρικής εξέτασης με επισκέψεις σε συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ ιατρό ή μονάδες υγείας του ΕΣΥ (Κέντρα Υγείας ή Νοσοκομεία).

«Κάνουμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε εκείνους τους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν χάσει την ασφαλιστική τους κάλυψη σε αυτή τη δύσκολη εποχή που ζούμε» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Στοχεύουμε να αξιοποιήσουμε όσο γρηγορότερα μπορούμε, όσα περισσότερα ευρωπαϊκά χρήματα μπορούμε για να παρέχουμε στους συμπολίτες μας εξετάσεις ιατρικές και το κυριότερο, όπως έχει δομηθεί το σύστημα, όπως πολύ καλή καλά το έχει σχεδιάσει ο κ. Λυκουρέντζος, μπορούμε να βάζουμε όσο βρίσκουμε περισσότερα χρήματα, περισσότερα πράγματα πάνω στο σύστημα για να καλύπτουμε τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του πληθυσμού σε υπηρεσίες υγείας» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Και κατέληξε: «Στόχος της κυβερνήσεως να μην αφήσουμε στο τέλος κανέναν συμπολίτη μας που έχει ανάγκη υπηρεσιών υγείας χωρίς κάλυψη».

«Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι αρωγός στην προσπάθεια των υπουργείων Υγείας και Ανάπτυξης προκειμένου να διατεθεί από σήμερα 2 Σεπτεμβρίου το health voucher σε όλους τους ανασφάλιστους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι πληρούν τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που έχει θέσει ο νόμος» ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός, Κυριάκος Μητσότακης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε επίσης ότι: «Το καινούριο ΕΣΠΑ θα είναι εμπροσθοβαρές ως προς τις κοινωνικές δράσεις. Με κατεύθυνση του ίδιου του πρωθυπουργού το 2014 και 2015 θα δοθούν πολύ περισσότερα χρήματα σε τέτοιες δράσεις ανακούφισης έτσι ώστε να περιορίσουμε όσο μπορούμε τον κοινωνικό πόνο».

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ