Εξετάστηκαν οι πρώτοι 11 Ηλείοι ασθενείς στο Ογκολογικό Ιατρείο

Έκκληση Δρ. Γκινόπουλου σε πολιτεία και γιατρούς για ένα Νοσοκομείο - "Μπορούμε και θα δημιουργήσουμε τμήμα Χημειοθεραπειών" δήλωσαν ο Καθηγητής Ογκολογίας και ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας


 «Θέλω να βοηθήσω την πατρίδα μου, στο τέλος της καριέρας μου, προσφέροντας κάτι παραπάνω στους Ηλείους ασθενείς» δήλωσε χθες ο Διευθυντής του Ογκολογικού τμήματος του Π.Γ.Ν.Π. «Άγιος Ανδρέας» Δρ. Παναγιώτης Γκινόπουλος, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας τακτικού εξωτερικού Ογκολογικού Ιατρείου στο Νοσοκομείο Πύργου. Ενός ιδιαίτερα σημαντικού ιατρείου, που θα λειτουργεί κάθε Πέμπτη από τον ίδιο τον καθηγητή με στόχο στο άμεσο μέλλον, να δημιουργηθεί αυτόνομο Ογκολογικό τμήμα στο οποίο θα πραγματοποιούνται και Χημειοθεραπείες.
Ο Δρ. Γκινόπουλος, μετά την ολοκλήρωση του ιατρείου και την εξέταση των πρώτων έντεκα Ηλείων ασθενών, μίλησε για την πρωτοβουλία αυτή που βρήκε ανταπόκριση από τη Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας και για τις προσπάθειες που έχουν ήδη ξεκινήσει για την δημιουργία Ογκολογικού τμήματος, ωστόσο στάθηκε στην ανάγκη λειτουργίας ενός Νοσοκομείου πλήρως στελεχωμένου που θα διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις ενός «σοβαρού, γνήσιου, περιφερειακού, σωστού νοσοκομείου» που όπως χαρακτηριστικά είπε «θα καλύπτει τα πάντα!».
«Θέλω να κάνω μια παράκληση στο λαό της ιδιαίτερης πατρίδας μου. Να μην εμποδίζουν τον Διοικητή, τον οποιοδήποτε Διοικητή να κάνει αυτό που πρέπει. Υπάρχει ιατρικό και νοσηλευτικό δυναμικό διασπαρμένο στο Νομό Ηλείας. Πρέπει λοιπόν, να λειτουργήσουμε ένα Νοσοκομείο πρώτα και μετά να δούμε τι ανάγκες έχουμε στα Κέντρα Υγείας στα οποία βεβαίως πρέπει να υπάρχει και εκεί γιατρός. Πρέπει όμως να λειτουργεί το Νοσοκομείο, αυτό εδώ το Νοσοκομείο γιατί και εμείς και εσείς κάπου πρέπει να ακουμπήσουμε. Γι’ αυτό κάνω έκκληση σε όλες τις εξουσίες (που θα προκύψουν μετά τις εκλογές) να βοηθήσουν την διοίκηση στηρίζοντας τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Έχουμε υλικό, φτάνει να το αποδεχτούν όλοι οι παράγοντες του Νομού. Αυτό πιστεύω θα είναι ουσιαστικό για τις ανάγκες του νομού μας ώστε να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος, σε οποιαδήποτε ειδικότητα. Εγώ είμαι εδώ γιατί δεν υπάρχει η ειδικότητά μου, και θέλω να βοηθήσω τους συμπατριώτες μου. Όλες όμως οι ειδικότητες πρέπει να λειτουργήσουν γιατί ο ασθενής είναι σύνολο, δεν ασθενεί μόνο ο εγκέφαλος του ή η καρδιά του. Όταν ασθενεί, ασθενεί ο άνθρωπος».

«Θα λειτουργήσουμε και τμήμα Χημειοθεραπειών!»
Τη βεβαιότητα, ότι στο άμεσο μέλλον, θα καταφέρουν να δημιουργήσουν ολοκληρωμένο Ογκολογικό τμήμα, στο οποίο θα πραγματοποιούνται και χημειοθεραπείες, εξέφρασαν τόσο ο Δρ. Γκινόπουλος όσο και ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Βασίλης Δημόπουλος.
«Αν βρούμε γιατρό να μας στηρίξει, που πιστεύω ότι ο Διοικητής θα βρει, θα μπορούμε να κάνουμε και 3 και 4 ημέρες χημειοθεραπείες. Θέλω να πω, ότι αν υπάρχουν γιατροί θα βοηθήσουν ουσιαστικά και σε έξι μήνες θα έχουμε πραγματικό τμήμα Ογκολογίας, ουσιαστικό. Για αυτό λέω πάλι, ότι οι γιατροί της Ηλείας, που είναι πολλοί, θα πρέπει να έχουν στόχευση το Νοσοκομείο Πύργου να λειτουργεί με όλες τις προϋποθέσεις καλύπτοντας όλες τις ιατρικές ειδικότητες» τόνισε ο Δρ. Γκινόπουλος ενώ ο κ. Δημόπουλος επισήμανε ότι βασικός του στόχος είναι να μηδενιστεί η ταλαιπωρία των Ηλείων προς Πάτρα και Αθήνα. «Αυτός είναι ο στόχος που συμπορευόμαστε με τον Δρ. Γκινόπουλο για να το πετύχουμε και πιστεύω και φιλοδοξώ ότι θα το πετύχουμε οποιεσδήποτε και αν είναι οι αντιδράσεις. Προσωπικά τον ευχαριστώ για την προσφορά του και την άμεση υλοποίηση της πρότασης μας».
Κική Κολοβέρου
[email protected]

Φώτο nos ginopoulos dimopoulos KAI nosokomeio
Την ανάγκη λειτουργίας ενός Νοσοκομείου στην Ηλεία που θα καλύπτει τα πάντα, εξέφρασε ο Δρ. Παναγιώτης Γκινόπουλος κατά την έναρξη του Ογκολογικού Ιατρείου στο Νοσοκομείο Πύργου.

ΡΑΣΤΕΡ

Σε ποιους ασθενείς απευθύνεται το Ογκολογικό Ιατρείο
Πρωταρχικός στόχος η πρόληψη του καρκίνου

Ποιοι όμως μπορούν να κλείσουν ραντεβού για επίσκεψη στο τακτικό εξωτερικό Ογκολογικό Ιατρείο του Νοσοκομείου Πύργου; Όπως εξηγεί ο Δρ. Γκινόπουλος, βλέπει ασθενείς οι οποίοι έχουν οποιοδήποτε πρόβλημα και προβληματίζονται ότι μπορεί να έχουν κάποια μορφή νεοπλασίας, είτε έχει διαγνωστεί, είτε όχι. «Ίσα- ίσα, όταν δεν έχει διαγνωστεί, τότε θα κάνουμε τη σωστή μας δουλειά. Δηλαδή θα ασκήσουμε πρόληψη και αυτή είναι η ουσία. Δεν είναι να του κάνουμε απλά χημειοθεραπεία, όταν έχει γίνει ήδη μεταστατικός. Και τότε θα του προσφέρουμε και θα τον βοηθήσουμε, αλλά δε θα του προσφέρουμε αυτό που χρειάζεται αν έρθει σε πρώιμη φάση. Τότε πραγματικά θα ασκήσω ογκολογία. Αυτή είναι η πραγματική ογκολογία, θα κάνουμε πρόληψη».
Πόσο σημαντική είναι η λειτουργία του Ογκολογικού Ιατρείου στο Νοσοκομείο Πύργου; «Θεωρούμε ότι είναι σημαντική γιατί ο Ηλείος ασθενής δε θα είναι αναγκασμένος να έρθει στην Πάτρα για την προληπτική εξέταση. Έχει πλέον ένα σημαντικό ερέθισμα να έρθει πρώτα στον Ογκολόγο εδώ. Γιατί αν ασκήσουμε πρόληψη σ’ αυτό το κομμάτι της ειδικότητας της νόσου, θα έχουμε πολλά να κερδίσουμε. Αν έρθει τελευταία σ’ εμένα, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι χημειοθεραπεία. Θα τον βοηθήσω, αλλά όχι τόσο όσο αν κάναμε πρόληψη. Και η πρόληψη επιβάλλεται για την Ηλεία, γιατί από παλιά, εδώ και 10 χρόνια έχουμε σοβαρή επιβάρυνση από τη χρήση των φυτοφαρμάκων η οποία ήταν άσχημη. Όσον αφορά την έξαρση στις νεαρές ηλικίες, αυτό βγήκε έμμεσα από την παλιά μελέτη, γιατί τότε δεν είχαμε νέα παιδιά, τώρα έχουμε καταγράψει και τα νέα και αυξάνεται δυστυχώς».

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ