Εξετάστηκαν οι πρώτοι 15 Ηλείοι ασθενείς στο Ιατρείο Αγγειοχειρουργικής του Νοσοκομείου Πύργου - Σύντομα και αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις!

"Ψάχναμε χρόνια τον τρόπο, για να εξυπηρετήσουμε τους Ηλείους βελτιώνοντας την ποιότητα της υγείας τους" δήλωσε ο Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Ι. Τσολάκης
 

Τέλος στην ταλαιπωρία των Ηλείων ασθενών που αντιμετωπίζουν αγγειακά προβλήματα, μπήκε ουσιαστικά από χθες με την έναρξη του Τακτικού Εξωτερικού Αγγειοχειρουργικού Ιατρείου στο Νοσοκομείο Πύργου. Ένα ιατρείο, που υλοποιήθηκε χάρις την πρωτοβουλία του Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Ιωάννη Τσολάκη και της ομάδας του-  που αποτελείται από τους Αγγειοχειρούργους Γιώργο Λαμπρόπουλο και Κωνσταντίνο Νικολακόπουλο- και φυσικά τη θετική ανταπόκριση της Διοίκησης του Γ.Ν. Ηλείας και των Χειρουργών του Νοσοκομείου Πύργου που αποδέχτηκαν αμέσως το αίτημα συνεργασίας.
Έτσι, χθες, οι πρώτοι 15 Ηλείοι ασθενείς που αντιμετωπίζουν αγγειακά προβλήματα, εξετάστηκαν από τον ίδιο τον Καθηγητή και την ομάδα του, που θα έχουν την ευθύνη να παρακολουθούν και να δέχονται περιστατικά, κατόπιν ραντεβού, κάθε δεύτερη εβδομάδα στο Νοσοκομείο Πύργου. Μάλιστα, ενδέχεται να αλλάξει η ημέρα λειτουργίας του ιατρείου, από Πέμπτη σε Τρίτη, προκειμένου, λόγο του μεγάλου ενδιαφέροντος και των αναγκών που υπάρχουν, ο Καθηγητής και η ομάδα του, να έχουν το χρόνο να δέχονται  περισσότερους από 15 ασθενείς (περίπου 40).
Ταυτόχρονα, επιδιώκεται και η άμεση έναρξη, μικροχειρουργικών επεμβάσεων (κιρσοί, φλεβίτιδες, αρτιοφλεβική επικοινωνία σε Νεφροπαθείς κλπ), που απαιτούν τοπική αναισθησία.
Εξάλλου, τη Δευτέρα στις 6.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση στο Λάτσειο, στην οποία οι κ.κ. Τσολάκης και Λαμπρόπουλος, θα μιλήσουν για τις φλέβες των κάτω άκρων.
 
«Επίκεντρο μας ο άρρωστος»
Ο Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής Ιωάννης Τσολάκης, μίλησε για την σημαντική συνεργασία που μόλις ξεκίνησε ξεκαθαρίζοντας πως πάντα υπήρχε στη σκέψη του, το πώς θα μπορέσουν να οργανωθούν σε διαφορετικό επίπεδο με στόχο να βοηθήσουν τους Ηλείους ασθενείς που αναγκάζονταν να μετακινούνται προς την Πάτρα. «Η Αγγειοχειρουργική Κλινική της Πάτρας, είναι η μοναδική στη νοτιοδυτική Ελλάδα που καλύπτει 1,5 εκατομμύριο του πληθυσμού. Παρότι έχουμε σοβαρά προβλήματα όσον αφορά τη δουλειά μας γιατί είμαστε λίγοι, η περιφέρεια που καλύπτουμε είναι μεγάλη και πολύς κόσμος χανόταν και χάνεται στο δρόμο. Θέλαμε λοιπόν, με προσωπική δική μας ευθύνη και θέληση να καταφέρουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα υγείας στην περιφέρεια μας και στην εποχή που ζούμε. Έξω από άλλες τοποθετήσεις ο γιατρός θα πρέπει να έχει το συναίσθημα της αλληλοβοήθειας, της προσφοράς προς τον ασθενή, γιατί το επίκεντρο για όλους μας είναι ο άρρωστος. Έτσι, ξεκινήσαμε το ιατρείο στο Νοσοκομείο Πύργου, είδαμε 15 άτομα και σκοπεύουμε να αυξήσουμε τον αριθμό που θα εξυπηρετούμε κάθε δεκαπενθήμερο σε 40 άτομα».
Παράλληλα, ο κ. Τσολάκης, επισήμανε ότι σε συνεργασία με τη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Πύργου θα πραγματοποιούν και κάποια χειρουργεία σε ασθενείς που έχουν πρόβλημα μετακίνησης. «Έχετε ένα πολύ καλό νοσοκομείο το οποίο θα ζήλευε ο κάθε ένας από εμάς, με εξαιρετικούς χώρους και εξαιρετική υποδομή.  Πραγματικά είδαμε τα χειρουργεία και ζηλέψαμε γιατί είναι καινούργια και πλήρως εξοπλισμένα. Σαν ομάδα λοιπόν όταν ερχόμαστε θα μπαίνουμε και στα χειρουργεία πραγματοποιώντας μικροχειρουργικές επεμβάσεις αλλά και επεμβάσεις που μπορούν να γίνουν με τοπική αναισθησία, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς».
 
Αγγειακά προβλήματα
Ποιοι όμως ασθενείς μπορούν να απευθύνονται στο Αγγειοχειρουργικό Ιατρείο; Όπως εξηγεί ο κ. Τσολάκης, είναι ασθενείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις αρτηρίες και τις φλέβες. «Αρτηριακά προβλήματα τα οποία μπορεί να είναι σοβαρά για την ζωή των αρρώστων, δυνητικά θανατηφόρα περιστατικά όπως είναι οι βλάβες στις καρωτίδες οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν εγκεφαλικά ή τον θάνατο, βλάβες στις αρτηρίες της κοιλιακής αορτής όπως είναι τα ανευρύσματα και οι ασθενείς αυτοί θα πρέπει να αντιμετωπίζονται κατ’ εξαίρεση και κατά προτεραιότητα και βέβαια περιφερειακά αγγεία και περιφερειακές αρτηρίες. Αυτό είναι και το ποιο σημαντικό κομμάτι για τους αρρώστους που θέλουμε να βλέπουμε γιατί έχουν άμεση σχέση με την ζωή ή με την αναπηρία των αρρώστων. Υπάρχουν βέβαια και τα αυχενικά προβλήματα αλλά και άλλα προβλήματα όπως οι κιρσοί και η φλεβική ανεπάρκεια (φλεβίτης). Είναι προβλήματα τα οποία όμως αντιμετωπίζουμε με μεγαλύτερη γρηγοράδα γιατί είναι απλά για εμάς.
 
«Σημαδιακή ημέρα»
Σημαδιακή χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα έναρξης του τακτικού εξωτερικού αγγειοχειρουργικού ιατρείου, ο Διευθυντής Συντονιστής της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου Βαγγέλης Παπαγεωργίου, καθώς όπως είπε, υλοποιήθηκε μια συμφωνία που είχε επιτευχθεί πριν καιρό με τον Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής Ιωάννη Τσολάκη και την ομάδα του και ταυτόχρονα μπήκε ένα τέλος στην ταλαιπωρία των Ηλείων ασθενών. «Νομίζω, ότι χάρις την συνεργασία αυτή θα επιλυθούν πολλά προβλήματα και θα αντιμετωπιστούν εγκαίρως περιστατικά που χρήζουν αγγειοχειρουργικής επέμβασης που στο παρελθόν σώθηκαν την τελευταία στιγμή. Ευχαριστώ και πάλι λοιπόν τον Καθηγητή και το επιτελείο του».
 
«Ένα Νοσοκομείο πλήρως στελεχωμένο»
Εξάλλου ο κ. Παπαγεωργίου, στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου, αναφέρθηκε στην ανάγκη πλήρους επάνδρωσης του Νοσοκομείου Πύργου με ιατρικό προσωπικό επαναλαμβάνοντας για μια ακόμα φορά ότι δεν μπορεί ο Νομός Ηλείας να έχει τρία Νοσοκομεία όπου όλα υπολειτουργούν. «Μπορεί το Νοσοκομείο Πύργου, να έχει πολύ καλή υποδομή, δεν είναι όμως στελεχωμένο. Δε μπορούν να λειτουργούν σ’ ένα νομό τρία νοσοκομεία και να υπολειτουργούν. Χρήματα δεν υπάρχουν, προσωπικό δεν υπάρχει, γιατροί και λοιπό προσωπικό δεν διορίζεται λόγω της οικονομικής συγκυρίας και θα πρέπει λοιπόν κάτι να κάνουμε για να δώσουμε λύσεις. το Νοσοκομείο Πύργου πρέπει να επανδρωθεί πλήρως, τρόποι υπάρχουν, καθώς μόνον έτσι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες που έχει ο πληθυσμός».
Κική Κολοβέρου
[email protected]

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Ευπρεπές Cooking & Decor