Εξυπηρετήθηκαν οι πρώτοι Ηλείοι από τα Πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ-ιού στον Πύργο

Αρχή μόνο με… συνταγογράφηση, ιατρική εξέταση στο Νοσοκομείο! - Σε λειτουργία τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας για τους πολίτες του Νομού

Δεκάδες Ηλείοι ασφαλισμένοι, μισό-εξυπηρετήθηκαν χθες από τα Πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ-ιού στον Πύργο καθώς μπορεί  τα γραφειοκρατικά προβλήματα (π.χ. σφραγίδες κτλ) να ξεπεράστηκαν δεν συνέβη το ίδιο και με τα ουσιαστικά ζητήματα που δεν είναι άλλα από την σοβαρή έλλειψη βασικών ιατρικών ειδικοτήτων. Έτσι, χθες η πλειοψηφία τουλάχιστον των πολιτών που επισκέφθηκαν τα Πολυϊατρεία, κατάφερε να συνταγογραφήσει τα αναγκαία για την υγεία του φάρμακα όχι όμως και να εξεταστεί από γιατρό για την αντιμετώπιση του προβλήματος τους. Για να εξεταστούν, τους ενημέρωναν πως θα πρέπει να απευθυνθούν στα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας ή τα Κέντρα Υγείας. Ότι δηλαδή, έκαναν τους τελευταίους τουλάχιστον δυο μήνες που τα Πολυϊατρεία ήταν κλειστά.
Όπως επανέλαβε για ακόμα μια φορά ο υπεύθυνος για τη λειτουργία των Πολυϊατρείων του ΠΕΔΥ-ιού στον Πύργο κ. Βασίλης Στασινόπουλος, οργανωτικά έχουν τρέξει τις διαδικασίες με στόχο να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους το δυνατόν συντομότερα αλλά όσον αφορά τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, δεν μπορούν να παρέμβουν. «Πέρασε πολύς κόσμος και οι περισσότεροι εξυπηρετήθηκαν όσον αφορά τουλάχιστον τη συνταγογράφηση των φαρμάκων τους. Δυστυχώς όμως, τα Πολυϊατρεία έχουν βασικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό οπότε δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν παθολογικά, καρδιολογικά, ορθοπεδικά, χειρουργικά και παιδιατρικά περιστατικά. Για την ώρα υπάρχουν κάποιοι συμβεβλημένοι ιδιώτες γιατροί και για αυτούς τους ενημερώνουμε. Διαφορετικά θα πρέπει να επισκέπτονται τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας».
Όσον αφορά τους δυο Οδοντιάτρους οι οποίοι έχουν αναλάβει καθήκοντα και βρίσκονται καθημερινά στα Πολυϊατρεία χωρίς όμως να μπορούν να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους λόγω της έλλειψης ιατρικού εξοπλισμού, ο κ. Στασινόπουλος ανέφερε ότι η 6η ΥΠΕ δεν έχει ακόμα απαντήσει στο ερώτημα που της εστάλει σχετικά με το πώς και που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Παράλληλα, επισήμανε ότι τέθηκε σε λειτουργία και η τηλεφωνική γραμμή 2621031171, στην οποία μπορούν να καλούν οι ασφαλισμένοι και να ενημερώνονται για τους γιατρούς και το πώς μπορούν να εξυπηρετηθούν, γραμμή που θα λειτουργήσει για αρχή και για τον άτυπο προγραμματισμό ιατρικών ραντεβού. Θα χρειαστούν όπως φαίνεται αρκετές ημέρες ακόμη μέχρι να αποκατασταθεί έστω μια τυπική λειτουργία των Πολυϊατρείων και του Πύργου ώστε οι ασθενείς να μην φεύγουν άπραγοι αλλά και μήνες μέχρι να καλυφθούν τα κενά μέσω του διορισμού επικουρικών ιατρών.
Κική Κολοβέρου
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.