Επίσκεψη υποδιοικητή 6ης ΥΠΕ Τ. Αντωνακόπουλου στο Νοσοκομείο Πύργου

«Το Νοσοκομείο Πύργου πρέπει και μπορεί να αναδειχθεί σε ένα από τα καλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας» δήλωσε χθες ο Ηλείος υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας
Δυτικής Ελλάδας Τάκης Αντωνακόπουλος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο «Ανδρέας Παπανδρέου».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, εκτίμηση της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ είναι πως το Νοσοκομείο Πύργου διαθέτει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς διαθέτει έναν από τους πιο σύγχρονους υλικοτεχνολογικούς εξοπλισμούς τελευταίας τεχνολογίας.

Στη διάρκεια των συναντήσεων που είχε με την Διοικητή των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων της Ηλείας κ. Ελένη Φιλιπποπούλου και τους γιατρούς κ.κ. Θάνο Γιαννόπουλο και Χάλεντ Ακμπαράουι, πρώην και νυν Διευθυντές της Ιατρικής Υπηρεσίας, ο κ. Αντωνακόπουλος ενημερώθηκε όπως είπε για την πορεία των δράσεων που έχουν να κάνουν με την αναβάθμιση του Νοσοκομείου, τόσο σε υλικοτεχνικές υποδομές- και μέσα στα πλαίσια του ΕΣΠΑ- όσο και με την ενίσχυση σε προσωπικό, τόσο με διορισμούς μόνιμων ιατρών του ΕΣΥ όσο και με επικουρικό.

«Είναι η δεύτερη κατά σειρά συνάντηση με την Διοίκηση του Νοσοκομείου, είχε προηγηθεί στην έδρα της Περιφέρειας παρουσία και του Διοικητή κ. Κατσίβελα. Το νοσοκομείο αυτό θα πρέπει να παίξει το ρόλο για τον οποίο δημιουργήθηκε και η εκτίμηση της Υγειονομικής περιφέρειας είναι να αναδειχτεί σε  ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία της χώρας καθώς έχει όλες τις προϋποθέσεις. Είναι σύγχρονο και έχει μέσα εργαστήρια που είναι τελευταίας τεχνολογίας και διαθέτει και ένα αξιόμαχο προσωπικό που έχει περάσει και πολύ δύσκολες στιγμές όπως οι πρόσφατες πλημμύρες. Μάλιστα στο θέμα αυτό θα πρέπει να γίνουν κάποιες μικροπαρεμβάσεις ώστε να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα. Υπάρχει λύση, αρκεί να συμφωνήσουν όλα τα μέρη».

Επιπλέον, ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε στις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού τονίζοντας ότι πρόκειται για μια τακτική διαδικασία η οποία επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και μέσα από αυτή θα μπορέσει το Νοσοκομείο Πύργου να στελεχωθεί με ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Επίσης, τόνισε ότι έχουν κριθεί να πάρουν τις θέσεις αρκετοί γιατροί μόνιμοι του ΕΣΥ και προς αυτή την κατεύθυνση γίνεται προσπάθεια στο πλαίσιο και της δημοσιονομικής στενότητας της χώρας, να έχει μια προτεραιότητα το Νοσοκομείο του Πύργου και ο Νομός. «Είναι η πρώτη μας συνάντηση εδώ και θα επισκεφτούμε και τις άλλες δομές του Νομού. Έχουμε μία στρατηγική το να υπάρξει η παροχή της καλύτερης και της πληρέστερης υγειονομικής υπηρεσίας στο πολίτη. Αυτό μας ενδιαφέρει, η υπηρεσία που δίνουμε στο πολίτη να είναι η χρήσιμη και όχι η ευχάριστη».

Πολιτική απόφαση οι συγχωνεύσεις

Όσον αφορά το θέμα των συγχωνεύσεων νοσοκομείων, τμημάτων και κλινικών που έχει προαναγγείλει το Υπουργείο Υγείας, ο κ. Αντωνακόπουλος επισήμανε ότι όλα είναι υπό συζήτηση. «Αυτό το οποίο έχει σημασία είναι ότι επειδή αυτές είναι πολιτικές αποφάσεις θα ληφθούν μέσα από μία διαβούλευση. Βέβαια μέσα από μία εισήγηση των υπηρεσιών με βάση τα δεδομένα όπως καταγράφονται μέχρι σήμερα από τη χρήση των υπηρεσιών και από την αποτελεσματικότητα τους. Είναι μία πολιτική απόφαση και όλοι θα κριθούν εκεί για την σοβαρότητα με την οποία θα σταθούν σε αυτές τις προκλήσεις. Επαναλαμβάνω ότι δεν μπορούμε να παίζουμε και να εμπαίζουμε με ζητήματα υγείας».

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ