Εφτά ιατρεία ΠΕΔΥ στην Ηλεία

Που θα λειτουργούν - Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση - 18 Μάρτη η έναρξη του νέου συστήματος

Εφτά σημεία εξυπηρέτησης συστήνονται στην Ηλεία από την 6η ΥΠΕ για την λειτουργία των ιατρείων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, των ονομαζόμενων πλέον Π.Ε.Δ.Υ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, τα ιατρεία του ΠΕΔΥ θα αναπτυχθούν:

-     στη πρώην Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας του ΕΟΠΥΥ στον Πύργο, τα Πολυϊατρεία που για περισσότερο από ένα μήνα θα παραμείνουν κλειστά με τις γνωστές συνέπειες για τους ασφαλισμένους
-    στο Κ.Υ. Κρεστένων που πλέον θα προσφέρει και επισήμως υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας
-    στο Κ.Υ. Αρχαίας Ολυμπίας
-    στο Κ.Υ. Γαστούνης
-    στα Πολυϊατρεία των Λεχαινών η κατασκευή των οποίων έχει ολοκληρωθεί
-    και στα ιατρεία του πρώην ΕΟΠΥΥ στην Αμαλιάδα.
Αυτές οι Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ μεταφέρονται και εντάσσονται πλέον στην οργανωτική δομή των Διοικήσεων της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

«Τρέχει» η προθεσμία για τους γιατρούς
Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη λειτουργίας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) έχει ήδη ξεκινήσει, το ίδιο και η προθεσμία για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα παραμείνουν εντός συστήματος ή όχι.

Οι διαπιστωτικές πράξεις αναμένεται να αναρτηθούν στη «Διαύγεια» στον ιστότοπο του ΕΟΠΥΥ ενώ θα κοινοποιηθούν και στις 57 Περιφερειακές Διευθύνσεις του Οργανισμού από όπου και θα τις παραλάβουν οι εργαζόμενοι.

Από την ημερομηνία έκδοσης των διαπιστωτικών πράξεων, το προσωπικό θα έχει επταήμερη προθεσμία ώστε να υποβάλει την αίτηση ένταξης στον νέο φορέα. Όσοι δεν υποβάλουν αίτηση ένταξης απολύονται αυτοδικαίως. Το δρόμο της εξόδου θα δουν όμως και όσοι δεν παρουσιαστούν στη νέα τους θέση. Αυτό ισχύει και για τους γιατρούς που δεν προσκοµίσουν εγκαίρως βεβαίωση από την εφορία ότι έχουν κλείσει το ιδιωτικό τους ιατρείο.
Κική Κολοβέρου
[email protected]

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών