Ζαχάρω: Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές

Μια πολύ ενδιαφέρουσαεπιστημονική ημερίδα προσφορά ζωής για όλες τις γυναίκες του νομού,  με θέμα «Έγκαιρη πρόληψη και διάγνωση για τον καρκίνο του μαστού»,
διοργανώνεται στην Ζαχάρω το Σάββατο 27 Ιουλίου στις 8.30 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του δημοτικού σχολείου υπό την αιγίδα του δήμου Ζαχάρως και του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου- Ολυμπίας.

Υπεύθυνη της διοργάνωσης είναι η ιατρός – κυτταρολόγος κ. Σοφία Χορηγά- Μαλλιοπούλου ενώ ομιλητές είναι διακεκριμένοι επιστήμονες που έχουν σώσει με την έγκαιρη διάγνωση αλλά και τα «χρυσά» τους χέρια στο χειρουργείο χιλιάδες γυναίκες: Ο Ευάγγελος Τζωρακοελευθεράκης- Καθηγητής Χειρουργικης Π.Π.Ν. Ρίου, ο Δημήτρης Κούκουρας – Καθηγητής Χειρουργικής Π.Π.Ν. Ρίου, η Σοφία Χορηγά- Μαλλιοπούλου – Ιατρός Κυτταρολόγος, ο Νικόλαος Κατσαρός – Ιατρός Ακτινοδιαγνώσης καθώς και ο Αριστομένης Χρόνης – Ιατρός Ακτινοιαγνώστης.

Η κ. Χορηγά μιλώντας χθες για την ημερίδα, τόνισε ότι ευαισθητοποιημένη από τα μεγάλα ποσοστά καρκίνου του μαστού που παρουσιάζονται δυστυχώς στην Ηλεία και αντιμετωπίζοντας καθημερινά, εδώ και 22 χρόνια διάφορα περιστατικά, αποφάσισε να διοργανώσει την συγκεκριμένη επιστημονική ημερίδα στη Ζαχάρω για τον καρκίνο του μαστού, με στόχο να αφυπνίσει και να ενημερώσει τις γυναίκες της περιοχής μας.

Όπως ανέφερε την ημερίδα πλαισιώνουν όλοι οι προαναφερόμενοι διακεκριμένοι επιστήμονες οι οποίοι της έκαναν την τιμή να αποδεχθούν την πρόσκληση και να αναλύσουν το σοβαρό αυτό θέμα της πρόληψης αλλά και της έγκαιρης διάγνωσης για τον καρκίνο του μαστού στις γυναίκες.

Ο Καθηγητής κ. Ε. Τζωρακοελευθεράκης θα αναφερθεί στην κληρονομικότητα του καρκίνου του μαστού και στον γονιδιακό έλεγχο, ο Καθηγητής κ. Δ. Κούκουρας θα αναπτύξει το θέμα της έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, ο ακτινοδιαγνώστης κ. Ν. Κατσαρός τον ρόλο της μαστογραφίας και την διαγνωστική αξία της και ο επίσης ακτινοδιαγνώστης Α. Χρόνης θα αναφερθεί στη συμβολή υπερήχων σαν απεικονιστική μέθοδος στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.  Τέλος η κ. Χορηγά ως Κυτταρολόγος, θα αναφερθεί στην συμβολή και διαγνωστική αξία της παρακέντησης με λεπτή βελόνα στις παθήσεις του μαστού, μιας μεθόδους απλής και ανώδυνης με μεγάλη προγνωστική αξία.

Καταλήγοντας η κ. Χορηγά επισήμανε ότι η ημερίδα είναι φυσικά ελεύθερη για το κοινό και κάλεσε όλον τον γυναικείο πληθυσμό του νομού να την παρακολουθήσει.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ