Ηλεία: Αλλάζει δραματικά το τοπίο στα φάρμακα

Αγανάκτηση στη χθεσινή γενική συνέλευση των φαρμακοποιών της Ηλείας

Η μαζικότητα της χθεσινή γενικής συνέλευσης των φαρμακοποιών της Ηλείας, καταδεικνύει με τον πιο φανερό τρόπο ότι ο κλάδος  βρίσκεται και πάλι σε κατάσταση συναγερμού αντιμετωπίζοντας σοβαρά  θέματα,  που  θα «απαντηθούν» είτε έτσι είτε αλλιώς  στο  αμέσως επόμενο διάστημα ( και πάντως  o πρόεδρος του συλλόγου  χαρακτήρισε «κέρδος» αν αποφευχθούν οι αλλαγές που ευαγγελίζεται η παρούσα κυβέρνηση μέσα στο επόμενο  εξάμηνο).

Ενημερώνοντας λεπτομερώς τους συναδέλφους του, ο κ Δημήτρης Θεοδωρόπουλος για την πρόσφατη συνάντηση εκπροσώπων Πανελλήνιου με τον υπουργό Υγείας και συμβούλους του, συνόψιζε   τα προβλήματα  που έχουν να  αντιμετωπίσουν άμεσα, στα εξής : Μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, μείωση του ποσοστού κέρδους, ιδιοκτησιακό καθεστώς ,  απελευθέρωση ωραρίου, για να  καταλήξει ότι «αλλάζει παντελώς το τοπίο για το ελληνικό φαρμακείο, όπως το ξέραμε ως σήμερα».   

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, είπε . Τα οικονομικά συμφέροντα που βρίσκονται και στον χώρο της βιομηχανίας και στον χώρο των σούπερ μάρκετ, προσπαθούν να κάνουν τις τελευταίες «δουλειές »,  λίγο πριν μας εγκαταλείψει η παρούσα κυβέρνηση μέσω της οποίας  προωθούν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην κοινωνία αλλά και την δημόσια  υγεία.

Αφού επεσήμανε ότι δεν είναι κοινά τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι φαρμακοποιοί της περιφέρειας  με αυτά του κέντρου των μεγάλων πόλεων, τόνισε ότι τα πράγματα είναι ιδιαιτέρως δύσκολα για τους φαρμακοποιούς που συνδέονται κατά 70-90% με τον ΕΟΠΥΥ ( όπως η πλειοψηφία των φαρμακείων της Ηλείας). Πλέον είπε ο κ. Θεοδωρόπουλος, θα πρέπει όλοι μας σε συνεργασία με τους λογιστές μας να δούμε τα έσοδα –έξοδα γιατί να υπολογίσουμε  κέρδος  ή ζημιά  ενώ με τη  φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, απλά δεν βγαίνει κανείς να συνεχίσει.

Μάλιστα, στο σημείο αυτό παρενέβη και φαρμακοποιός για να επιστήσει την προσοχή των συναδέλφων του που έχουν οφειλές προς την Εφορία, τονίζοντας ότι είναι προτιμότερο να δανειστούν και να τις εξοφλήσουν, γιατί πλέον  «μπορούν να μπαίνουν σε όποιους λογαριασμούς βρίσκουν και να δεσμεύουν μέχρι και το 70%». Και θα βρεθούμε προ εκπλήξεως, αν κάποιοι περιμένουν πληρωμές  ενός ποσού να βλέπουν στο λογαριασμό τους το 30% ή και λιγότερο».

Για την ώρα, από ότι ειπώθηκε, έχει αποφευχθεί ο κίνδυνος  μεταβολών σε ό,τι αφορά στο ιδιοκτησιακό και τα μη συνταγογραφούμενα ( δεν θα πωλούνται στα σούπερ –μαρκετ)  αλλά ο  κλάδος παραμένει σε αγωνιστική ετοιμότητα  γιατί κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει τι θα σκεφθούν την «επόμενη μέρα» !
 
Από τη γενική συνέλευση εξουσιοδοτήθηκε το Δ.Σ να παρακολουθεί στενά την κατάσταση  και να πράξει αναλόγως , αποδεικνύοντας  ότι διαθέτει τα σωστά αντανακλαστικά για να αντιπαρέλθει οποιαδήποτε δύσκολη στιγμή, με ενότητα και μαχητικότητα.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ