Ηλεία: Εκστρατεία ενημέρωσης και εξέτασης για την Ηπατίτιδα B

Δωρεάν εξετάσεις σε Πύργο, Ολυμπία, Ζαχάρω, Γαστούνη, Βαρθολομιό και Τραγανό

Εκστρατεία ενημέρωσης και εξέτασης για την Ηπατίτιδα Β, ανώνυμα και δωρεάν με γρήγορο τεστ που δίνει αποτέλεσμα σε 15 λεπτά, θα πραγματοποιηθεί από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS και σε συνεργασία με τους Δήμους σε διάφορες περιοχές του Νομού.
Έτσι, στο πλαίσιο της καμπάνιας ΠΡΩΤΑ ΡΩΤΑ, η κινητή μονάδα ξεκινά από τον Πύργο όπου θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης για να εξετάσει δωρεάν όποιον το επιθυμεί και θα συνεχίσει τις επόμενες ημέρες σε Αρχαία Ολυμπία, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Γαστούνη, Βαρθολομιό και Τραγανό.  
Η δράση πραγματοποιείται με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος (Ε.Ε.Μ.Η.) και την υποστήριξη της Bristol Myers Squibb.
Η δράση αφορά σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και εξέτασης για την Ηπατίτιδα Β, εστιασμένο γεωγραφικά στην Ηλεία, την Αχαΐα και την Δυτική Αττική, το οποίο περιλαμβάνει τις εξής επιμέρους δράσεις:
• Καταγραφή, έρευνα και ενημέρωση ιατρών οι οποίοι ασχολούνται με την Ηπατίτιδα Β
• Εκπαίδευση ιατρών ως προς τον εντοπισμό και την αναγνώριση των συμπτωμάτων της νόσου, στην περιοχή από εξειδικευμένους Ηπατολόγους
• Ευαισθητοποίηση τοπικών κοινωνιών για την Ηπατίτιδα Β (τρόποι μετάδοσης, προφύλαξης, κλπ)
• Εξέταση πληθυσμών (γρήγορα, ανώνυμα και δωρεάν) στις κινητές μονάδες της PRAKSIS από κατάλληλα εκπαιδευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Θα πραγματοποιηθούν 2.500 τεστ.
• Υποστήριξη σε άτομα που πάσχουν από την νόσο
• Επεξεργασία των αποτελεσμάτων με σκοπό την αξιοποίηση και επικοινωνία τους με στόχο την ευαισθητοποίηση των αρμοδίων φορέων για την πρόληψη και πρόσβαση σε θεραπεία των πληθυσμών σε θέματα Ηπατίτιδας Β
Με έντυπο υλικό μεταφρασμένο σε εφτά (7) γλώσσες, σκοπός μας είναι η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων που ζουν στην Ελλάδα (Ελλήνων και Αλλοδαπών) αναφορικά με τους τρόπους μετάδοσης και τους τρόπους προφύλαξης από την Ηπατίτιδα Β.
Η Ηπατίτιδα Β αποτελεί έναν από τους κυριότερους παράγοντες χρόνιας ηπατοπάθειας και υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα το 3% του πληθυσμού (περίπου 300.000 άνθρωποι) έχουν χρόνια Ηπατίτιδα Β. Η Ηπατίτιδα Β έχει εμβόλιο που είναι υποχρεωτικό στα βρέφη και συνιστάται στις ευάλωτες ομάδες (χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών ουσιών, άτομα με πολλούς ερωτικούς συντρόφους, επαγγελματίες υγείας, άτομα που έχουν σεξουαλική επαφή με πάσχοντες και σε νεογνά διαγνωσμένων μητέρων). Το εμβόλιο μπορεί κανείς να το κάνει σε δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας κατόπιν συνταγογράφησης από γιατρό.

Το πρόγραμμα στην Ηλεία
Πύργος, στις 3 και 4 Νοέμβρη, ώρες 10.00-14.00 & 17.00-20.00, στην κεντρική πλατεία.
Αρχαία Ολυμπία, στις 5 Νοέμβρη, ώρες 10.00-14.00 & 17.00-20.00, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας.
Αμαλιάδα, στις 6 Νοέμβρη, ώρες 10.00-14.00 & 17.00-20.00, στην πλατεία Δημαρχείου.
Ζαχάρω, στις 7 Νοέμβρη, ώρες 10.00-14.00 & 17.00-20.00, στο Κέντρο υγείας Ζαχάρως.
Γαστούνη, στις 7 Νοέμβρη από τις 10.00-14.00 στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, από τις 17.00-20.00 στο ΚΑΠΗ Βαρθολομιού και στις 8 Νοέμβρη από τις 10.00-14.00 στην κεντρική πλατεία Δημαρχείου Τραγανού.

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.