Ηλεία: Εφημερία πάση θυσία από ένα Νοσοκομείο στο νομό

Συναντήσεις Διοίκησης Γ.Ν. Ηλείας με Συντονιστές Ιατρούς Πύργου και Αμαλιάδας - "Εφημερίες μόνον για όσο εξασφαλίζεται η ασφάλεια, μετά, εισαγωγές τέλος" προειδοποιεί η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών

Πάση θυσία, να εφημερεύσει το Νοσοκομείο Πύργου σε καθημερινή βάση και καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, με απόλυτη ασφάλεια και με όλες τις ιατρικές ειδικότητες, είναι αποφασισμένη η Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας. Στη διάρκεια συνάντησης του Διοικητή Βασίλη Δημόπουλου, με τους Συντονιστές Ιατρούς όλων των τμημάτων και κλινικών του Νοσοκομείου Πύργου,  δόθηκε εντολή να κατατεθούν μέχρι και τη Δευτέρα, τα προγράμματα εφημεριών για το μήνα Ιούλιο με στόχο να μπορέσει μέχρι το τέλος του μήνα, να τα επεξεργαστεί και να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες κινήσεις προκειμένου το «Ανδρέας Παπανδρέου» να καλυφθεί πλήρως απ’ όλες τις ιατρικές ειδικότητες. Μάλιστα, η ίδια εντολή, έχει δοθεί και  στους Συντονιστές Ιατρούς της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδος, έτσι ώστε να διαπιστώσει εγκαίρως, αν και πότε, μπορεί το εκεί Νοσοκομείο να εφημερεύσει σε επίπεδο Νομού. «Πρέπει τουλάχιστον μια Νοσηλευτική Μονάδα να εφημερεύει σε επίπεδο Νομού με απόλυτη ασφάλεια και με όλες τις ειδικότητες!» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δημόπουλος γνωρίζοντας εκ των προτέρων, τις ελλείψεις προσωπικού που παρουσιάζουν όλα τα Νοσοκομεία της Ηλείας εξαιτίας των οποίων, παρουσιάζονται τεράστια προβλήματα στη λειτουργία τους και έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις κυρίως στους γιατρούς οι οποίοι αναγκάζονται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, κάτω από αντίξοες συνθήκες και εξαντλητικά ωράρια. Μάλιστα, επισήμανε ότι από τις αποφάσεις και το πρόγραμμα εφημεριών που θα καταθέσει το Επιστημονικό Συμβούλιο και οι Διευθυντές Συντονιστές Ιατροί της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδος θα εξαρτηθούν και οι περαιτέρω κινήσεις- συμπλήρωμα των προγραμμάτων, από τη  Διοίκηση καθώς στην περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η ασφαλής εφημέρευση της νοσηλευτικής αυτής μονάδας σε επίπεδο Νομού, τότε, θα ζητηθεί η μετακίνηση του ιατρικού προσωπικού στο «Ανδρέας Παπανδρέου» για τις μέρες εκείνες που θα εμφανιστούν «κενά» στις εφημερίες.

Προειδοποίηση από τους γιατρούς του Πύργου

Μπροστά στα τεράστια προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά οι γιατροί του νοσοκομείου Πύργου, αποφάσισαν στην προχθεσινή τους γενική συνέλευση να προειδοποιήσουν τη  Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας πως θα καταρτίσουν προγράμματα εφημέρευσης μόνον για όσες μέρες του μήνα θα εξασφαλίζεται η ασφαλής εφημέρευση για προσωπικό και ασθενείς, και για τις υπόλοιπες, θα σταματήσουν να δέχονται εισαγωγές στο Νοσοκομείο για νοσηλεία! Δηλαδή, αν δεν υπάρχει ταυτόχρονα ενεργής εφημερία ενός ειδικευμένου ιατρού και ενός ειδικευόμενου ή και παραπάνω ανάλογα με τις ανάγκες του τμήματος, τότε το νοσοκομείο δε θα δέχεται ασθενείς για νοσηλεία. Επιπλέον, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου- Γαστούνης- Ανδρίτσαινας, επικαιροποιήσε ομόφωνα την απόφαση προηγούμενης συνέλευσης για «ένα και μόνο» Νοσοκομείο στο Νομό Ηλείας που θα ασκεί πραγματική δευτεροβάθμια περίθαλψη με πλήρη κάλυψη όλων των οργανικών της θέσεων και προσλήψεις προσωπικού. Επίσης, αποφασίστηκε άρσης των αποσπάσεων ειδικευμένων ιατρών Παθολόγων ώστε να υπάρχει ταύτιση της εμφανιζόμενης πλασματικής δύναμης των ιατρών και του πραγματικού ιατρικού δυναμικού που εργάζεται στη παθολογική κλινική, απόφαση που βρίσκει σύμφωνη τη Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας που προτίθεται να μην εγκρίνει την ανανέωση των αποσπάσεων ( λήγουν αρχές Ιούλη). Ακόμα αποφασίστηκε ομόφωνα, να κατατεθεί από την Ένωση μηνυτήρια αναφορά προς τον Διοικητή και το Δ.Σ του νοσοκομείου Ηλείας  για την μη ορθολογική χρήση του υπάρχοντος ιατρονοσηλευτικού προσωπικού ενώ καταγγέλθηκε ότι η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας, σταμάτησε να λειτούργει μετά την απόσπαση και διαθεσιμότητα του προσωπικού της καθώς ποτέ δεν έγινε πρόσληψη προσωπικού αποκλειστικά για αυτήν στα πλαίσια του προγράμματος ΕΣΠΑ.
Κική Κολοβέρου
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.