Ηλεία: Νέα ταλαιπωρία για τους διαβητικούς - Θα πληρώνουν από τσέπη τους τα υλικά που χρησιμοποιούν

Ακόμα μια νέα ταλαιπωρία έρχεται να προστεθεί για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και μάλιστα για μια ομάδα πληθυσμού που ξεπερνά το 10% του συνόλου.
Στο στόχαστρο των περικοπών, μπήκαν αυτή τη φορά οι διαβητικοί οι οποίοι πλέον καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους τα καθημερινά αναλώσιμα υλικά που χρησιμοποιούν για την πάθηση τους και συγκεκριμένα για τις ταινίες και τα βελονάκια μέτρησης του σακχάρου του αίματος και για τις βελόνες έγχυσης της ινσουλίνης.

Σύμφωνα λοιπόν με εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ που κοινοποιήθηκε και στο υποκατάστημα του Πύργου, δίδονται οδηγίες για τη νέα διαδικασία απόδοσης της δαπάνης αγοράς των αναλώσιμων υλικών για τους διαβητικούς ασθενείς, επισημαίνοντας πως αυτά δεν θα αναγράφονται πια στα συνταγολόγια κοινού τύπου τα οποία μέχρι τώρα δέχονταν τα φαρμακεία χορηγώντας τα υλικά με την καταβολή από τους ασφαλισμένους μόνον της νόμιμης συμμετοχής.

Από εδώ και στο εξής, η αναγραφή των υλικών αυτών θα γίνεται σε απλά παραπεμπτικά των γιατρών τα οποία θα ελέγχονται από τους ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ και στην συνέχεια οι ασφαλισμένοι θα αγοράζουν τις μετρητοίς τα υλικά από τα φαρμακεία και ακολούθως θα καταθέτουν την απόδειξη αγοράς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο ασφαλιστικό τους ταμείο για να του αποδοθούν τα χρήματα του σε χρονικό διάστημα που όλοι γνωρίζουν ότι ξεπερνά στις περισσότερες περιπτώσεις τους 2 και 3 μήνες!

«Πρόκειται πραγματικά για μια νέα ταλαιπωρία μιας μεγάλης κατηγορίας που φθάνει και ξεπερνά το 10% του συνόλου των ασθενών» δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας κ. Νίκος Γαλανόπουλος, προσθέτοντας ότι θα έπρεπε να υπάρχει στενότερος έλεγχος και ενδεχόμενα εξορθολογισμός των δαπανών και όχι να οδηγούνται σε μια λύση την οποία χαρακτήρισε βιαστική και αβασάνιστη. «Θεωρώ τη λύση αυτή βιαστική και αβασάνιστη καθώς θα δημιουργήσει μεγάλη ταλαιπωρία και οικονομικά προβλήματα σε μια μεγάλη ομάδα ασφαλισμένων».

Παράλληλα, ο κ. Γαλανόπουλος αναφέρθηκε στα τεράστια κενά του ΕΟΠΥΥ στον Πύργο αλλά και σε συγκεκριμένες ειδικότητες που παραμένουν, όπως το Μικροβιολογικό Εργαστήριο που δεν λειτουργεί και έχει ως αποτέλεσμα την συνεχή ταλαιπωρία των Ηλείων ασφαλισμένων του Οργανισμού.
Κική Κολοβέρου

Πηγή

Εφημερίδα Πρωινή
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ