Ηλεία: Σήμερα (;) ανοίγουν τα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ

Εκνευρισμός από δεκάδες Ηλείους που δεν εξυπηρετήθηκαν ούτε χθες στον Πύργο - Ταλαιπωρία δίχως τέλος! - Μετατέθηκε για σήμερα η έναρξη λειτουργίας γιατί χθες δεν είχαν παραληφθεί οι σφραγίδες! - "Χωρίς γιατρούς πως θα λειτουργήσουμε σωστά;" διερωτάται ο Υπεύθυνος Β. Στασινόπουλος


Σε … θέατρο του παραλόγου, εξελίσσεται η επαναλειτουργία των Πολυϊατρείων του ΠΕΔΥ στον Πύργο καθώς η έναρξη στην εξυπηρέτηση των Ηλείων ασθενών μετατίθεται από… μέρα σε μέρα! Και ενώ δεκάδες ασφαλισμένοι, έσπευσαν χθες στα Πολυϊατρεία του πρώην ΕΟΠΥΥ στον Πύργο καθώς είχε ανακοινωθεί ότι από Τετάρτη θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν, γραφειοκρατικά κωλύματα και καθυστερήσεις στην παράδοση των απαιτούμενων νέων σφραγίδων, δε τους το επέτρεψε! Έτσι, αποχώρησαν άπραγοι και με την οδηγία, ότι αν θέλουν να συνταγογραφήσουν φάρμακα ή να εξεταστούν από γιατρό, θα πρέπει να πάνε στο… Νοσοκομείο!

Και μπορεί, από σήμερα, όπως διαβεβαίωσε χθες ο υπεύθυνος της μονάδας υγείας του ΠΕΔΥ-ιού στον Πύργο κ. Βασίλης Στασινόπουλος να ξεκινήσει, όπως- όπως, η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, στην πράξη, τίποτα ακόμα δεν είναι σίγουρο δεδομένου ότι οι πληροφορίες διαδέχονται η μια την άλλη, αλλάζοντας διαρκώς το σκηνικό. Πάντως, ότι και αν συμβεί, το σίγουρο είναι πως οι Ηλείοι ασθενείς θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται καθώς τα Πολυϊατρεία στον Πύργο διαθέτουν μόνον τρείς ειδικότητες ιατρών. Και συγκεκριμένα, δυο Πνευμονολόγους, έναν Ουρολόγο και δυο Οδοντίατρους- χωρίς ιατρικό εξοπλισμό και οδοντιατρικά εργαλεία!. Γίνεται αντιληπτό λοιπόν, πως τα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Ηλείας, εξακολουθούν και θα συνεχίσουν για πολύ καιρό ακόμα, να αποτελούν μονόδρομο για τους πολίτες!

Παράλληλα, θα πρέπει να τονιστεί, ότι οι διαπιστωτικές πράξεις διορισμού των εργαζομένων δεν έχουν ακόμα δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, παρά το γεγονός ότι αποτελεί προϋπόθεση για την ανάληψη των καθηκόντων τους. Καθήκοντα, που πέρα από τα προβλήματα που προκύπτουν, οι γιατροί και το προσωπικό των Πολυϊατρείων του Πύργου, έχουν ήδη – έστω άτυπα- αναλάβει…

«Χωρίς γιατρούς, πώς;»
Στα όσα συνέβησαν χθες, μέρα που όπως είχε ανακοινωθεί θα υποδέχονταν τα Πολυϊατρεία του Πύργου, τους πρώτους ασθενείς, αναφέρθηκε ο υπεύθυνος του ΠΕΔΥ-ιού κ. Βασίλης Στασινόπουλος. «Είχαμε όλη την καλή διάθεση να ξεκινήσουμε σήμερα και τρέξαμε τις διαδικασίες όπως- όπως για να εξυπηρετήσουμε τους Ηλείους που ταλαιπωρούνται τόσο καιρό. Δυστυχώς όμως, καθυστέρησε η παραλαβή των σφραγίδων από το κατάστημα που τις φτιάχνει, οπότε δεν ήταν δυνατόν να εξυπηρετηθούν όσοι πολίτες επισκέφθηκαν τα Πολυϊατρεία. Το προσωπικό όλο, βρίσκεται στις θέσεις τους, το ίδιο και οι γιατροί. Ο γιατρός υποδοχής, οι δυο Πνευμονολόγοι, ο Ουρολόγος και οι δυο Οδοντίατροι. Βέβαια, για τους οδοντιάτρους περιμένουμε ενημέρωση από την 6η ΥΠΕ, ύστερα από ερώτημα μας, για το πώς θα εργαστούν δεδομένου ότι τα Πολυϊατρεία δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο ιατρικό εξοπλισμό. Πιστεύουμε ότι σιγά- σιγά, θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση».

Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε, ότι τα Πολυϊατρεία δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα όλων των ασθενών, υπενθυμίζοντας ότι οι ελλείψεις βασικών ιατρικών ειδικοτήτων δε το επιτρέπουν. «Χωρίς γιατρούς, το σίγουρο είναι ότι το ΠΕΔΥ του Πύργου δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά. Η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι θα προκηρυχθούν 900 θέσεις επικουρικών ιατρών ωστόσο οι διαδικασίες πρόσληψης τους απαιτούν τουλάχιστον ένα μήνα. Το μόνο θετικό σε αυτό είναι, ότι θα προσληφθούν με 3ετείς συμβάσεις. Ταυτόχρονα, εξετάζεται η ενίσχυση των Πολυϊατρείων με γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας. Πως θα γίνει και αν θα γίνει, δε το ξέρουμε… Γενικά η ενημέρωση πάσχει και δεν γνωρίζουμε τι και πως…».
Κική Κολοβέρου
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.