Ηλεία: Σε ετοιμότητα για την γρίπη - Συμπτώματα και αντιμετώπιση

Προ των πυλών, βρίσκεται το νέο κύμα γρίπης και το Νοσοκομείο Πύργου βρίσκεται ήδη σε ετοιμότητα για την άμεση αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων.
Το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών είναι πανέτοιμο για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης εμφάνισης κρουσμάτων ενώ όπως υποστήριξε και η Διοικητής του Νοσοκομείου Πύργου κ. Ελένη Φιλιπποπούλου, σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται και Παθολογική Κλινική για την νοσηλεία ασθενών με γρίπη εφόσον χρειαστεί. Μάλιστα τόνισε, ότι βρίσκονται σε στενή συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ ενώ έχουν ήδη προμηθευτεί από το Ινστιτούτο Παστέρ τα απαραίτητα υλικά δειγματοληψίας για τη γρίπη.

Η κ. Φιλιπποπούλου ενημέρωσε πως με τα δεδομένα των συστημάτων επιτήρησης της εποχικής γρίπης από την πρώτη εβδομάδα του 2013, η κυκλοφορία του ιού της γρίπης κυμαίνεται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα στη χώρα μας και πως η αυξημένη κυκλοφορία του ιού αναμένεται, όπως κάθε χρόνο από τα τέλη Ιανουαρίου μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

Σύμφωνα μάλιστα με την ενημέρωση του ΚΕΕΛΠΝΟ από τα μέχρι τώρα δεδομένα τα στελέχη που κυκλοφορούν είναι οι υπότυποι Α(Η3Ν2) και Α(Η1Ν1) 2009pdm καθώς και ο τύπος Β, στελέχη τα οποία καλύπτονται πολύ ικανοποιητικά από το εμβόλιο κατά της εποχικής γρίπης 2012-2013. Η γρίπη μπορεί να προκαλέσει από ήπια έως πολύ σοβαρή νόσηση.

Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι ξεπερνούν τη γρίπη χωρίς να παρουσιάσουν επιπλοκές, ορισμένοι όμως, όπως άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές που μπορούν να εμφανιστούν και σ’ ένα μικρό ποσοστό υγιών ατόμων. Υπενθυμίζεται ότι η διασπορά του ιού ευνοείται σε ψυχρές κλιματικές συνθήκες, οι οποίες αυτήν την στιγμή επικρατούν στη χώρα μας.

Προληπτικά μέτρα
Τα κύρια προληπτικά μέτρα που συστήνονται για την αντιμετώπιση της έξαρσης της γρίπης είναι:
1)    Ο έγκαιρος εμβολιασμός, που αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό τρόπο προστασίας από τη γρίπη με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει τονίσει επανειλημμένα την ανάγκη εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού με το αντιγριπικό εμβόλιο καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.
2)    Η τήρηση των μέτρων υγιεινής και υγιεινής των χεριών καθώς και η αποφυγή συγχρωτισμού, ιδιαίτερα σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων
3)    Η χρήση των αντι-ιικών φαρμάκων κατά της γρίπης, κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών, που θα πρέπει να ξεκινά το ταχύτερο δυνατό, όταν υπάρχει σαφής κλινική υποψία γρίπης. Υπενθυμίζεται ότι τα αντι- ιικά φάρμακα χορηγούνται με απλή ιατρική συνταγή.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ