Ηλεία: Το ΕΣΥ καταρρέει στο νομό - Αδιέξοδο στο Γ.Ν. Πύργου

Άλυτα παραμένουν τα προβλήματα στο νοσοκομείο Πύργου σε ότι αφορά τις εφημερίες των γιατρών με τα κενά να είναι ακόμα ακάλυπτα. Η κατάσταση φαίνεται να μην εξομαλύνεται
καθώς έως τώρα δεν φαίνεται πουθενά τέτοια προοπτική στον ορίζοντα. Από την άλλη πλευρά σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να υπάρξουν κυρώσεις σε όσους γιατρούς καλούνται και αρνούνται να παράσχουν τις υπηρεσίες τους. Και όμως οι αρνήσεις γιατρών από άλλες περιοχές, στο να μετακινηθούν μόνο κάποιες ημέρες για εφημερίες, πέφτουν «βροχή» και το πρόβλημα διογκώνεται.

Το υπουργείο Υγείας δεν φαίνεται να μπορεί να δώσει άμεση λύση καθώς οι γενικότερες προσπάθειες για κάλυψη των κενών έστω και με προσωρινές μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία ακόμα και εκτός νομού Ηλείας, πέφτουν στο κενό. Σύμφωνα με άλλες πηγές οι τέσσερις από τους πέντε καρδιολόγους του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» Πατρών, βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια και οπότε δεν μπορούν να ανταποκριθούν εκ των πραγμάτων στην εντολή της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ για μετακίνηση στον Πύργο.

Την ίδια ώρα στο «Ανδρέας Παπανδρέου» αναμένεται να οξυνθεί περαιτέρω το πρόβλημα με την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, όπου έχει απομείνει μόνο μια γιατρός και αυτά στα βιολογικά όρια της, καθώς όλο το μήνα εξυπηρετεί τους ασθενείς που καθημερινά πραγματοποιούν αιμοκαθάρσεις, καθώς και άλλα περιστατικά.

Μεγάλα είναι τα προβλήματα και στο μικροβιολογικό όπου λόγω της έλλειψης προσωπικού, το ΕΚΑΒ κάνει συχνά δρομολόγια μόνο και μόνο για να μεταφερθούν αιμοληψίες για εξέταση στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Γ.Ν. Αμαλιάδας και να δοθούν στη συνέχεια τα αποτελέσματα, για ασθενείς που νοσηλεύονται στον Πύργο.

Από την πλευρά της διοίκησης του Γ.Ν. Πύργου, εστάλησαν εκ νέου αιτήματα για την πρόσληψη γιατρών από διαγωνισμούς και θέσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα εδώ και πολύ καιρό. Παράλληλα ζητούνται για άμεση πρόσληψη εννέα επικουρικοί γιατροί για κάλυψη κενών θέσεων όπως καρδιολόγοι, μικροβιολόγοι, ακτινολόγοι με ειδικότητα αξονικού τομογράφου κ.α.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ