Ηλεία: Χωρίς ουσιαστική λύση στο θέμα των εφημεριών τα νοσοκομεία

Χωρίς εφημερίες παραμένουν πέραν της Καρδιολογικής Κλινικής και άλλα τμήματα του νοσοκομείου Πύργου. Μετά το χθεσινό διοικητικό συμβούλιο επί της ουσίας δεν δόθηκε
λύση και πηγές μέσα από το νοσοκομείο ανέφεραν πως πλέον η κατάσταση με τις εφημερίες οδηγείται σε αδιέξοδο.

Στο μεταξύ για δεύτερη φορά υπέβαλε την παραίτησή του ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Θάνος Γιαννόπουλος. Μια από τις αποφάσεις που ελήφθησαν είναι η κάλυψη της εφημερίας του καρδιολογικού τομέα για χθες και για την προσεχή Κυριακή από γιατρό της Αμαλιάδας και για το Σάββατο με «εντέλλεστε» γιατρός του Πύργου.
  
Στο διοικητικό συμβούλιο, συμμετείχαν η διοικήτρια των διασυνδεόμενων νοσοκομείων της Ηλείας κα Φιλιπποπούλου, η υποδιοικήτρια κα Παπαθεοχάρη, οι διευθυντές των Ιατρικών Υπηρεσιών των νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας και οι εκπρόσωποι του προσωπικού από τα δύο νοσοκομεία. Η συνεδρίαση ξεκίνησε το πρωί και ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι.

Όπως έγινε γνωστό αποφασίστηκε ότι χθες για το νοσοκομείο Πύργου δεν θα υπήρχε εφημερία στο Παθολογικό, Καρδιολογικό, Χειρουργικό, Μαιευτικό – Γυναικολογικό, Ορθοπεδικό και Αναισθησιολογικό τμήμα, νεκρώνοντας ουσιαστικά τη λειτουργία του «Ανδρέας Παπανδρέου». Στις 15 Ιουλίου δεν θα υπάρξει εφημερία του Καρδιολογικού Τμήματος. Τα έκτακτα περιστατικά θα οδηγούνται σε αυτές τις περιπτώσεις στο νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Κενά των εφημεριών στον καρδιολογικό τομέα του νοσοκομείου Πύργου, θα καλυφθούν από γιατρούς νοσοκομείων της Αχαΐας. Κάτι για το οποίο δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος ότι θα συμβεί αφού ήδη υπήρξαν αντιδράσεις από γιατρούς που τους ζητήθηκε να καλύψουν τα κενά και δεν ήρθαν.

Στο μεταξύ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Πύργου, δηλώνει σε όλους τους τόνους πως τα όσα συμβαίνουν καθιστούν άκρως επικίνδυνη την λειτουργία του «Ανδρέας Παπανδρέου» τόσο για τους ασθενείς όσο και για το προσωπικό.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ