"Θερίζει" το AIDS σε Ηλεία - Δυτική Ελλάδα

Διαστάσεις μάστιγας λαμβάνει το aids στη Δυτική Ελλάδα καθώς σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τα τελευταία τρία χρόνια ο αριθμός των φορέων σε Αχαΐα - Ηλεία και

Αιτωλοακαρνανία έχει τριπλασιαστεί και ίσως τετραπλασιαστεί. Αυτό συνεπάγεται ότι στην περιοχή ο αριθμός των φορέων του AIDS ξεπερνά τους  100 ενώ το 2008-2009 o αριθμός των φορέων ανερχόταν σε 30 με 40.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το AIDS και στη Δυτική Ελλάδα εξαπλώνεται με γεωμετρική πρόοδο δεδομένου ότι το 1991-1992 οι καταγεγραμμένοι φορείς  ήταν 3,  το διάστημα 1995 – 1996 ο αριθμός τους ανήλθε σε 14 και το 2008 σε 30.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο patrastimes.gr ο υγιειονολόγος  κ. Δεττοράκης,  ο πραγματικός αριθμός των φορέων στη Δυτική Ελλάδα εκτιμάται  πως είναι ακόμα μεγαλύτερος, δεδομένου ότι πολλοί όταν «υποψιάζοντα»  ή εμφανίζουν τα πρώτα συμπτώματα,  «μετακομίζουν» για εξετάσεις και καταγραφή σε άλλες περιοχές της χώρας όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν μεταβεί και στο εξωτερικό.

Σημαντικός παράγοντας για την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων στην Πάτρα και την υπόλοιπη περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας - σύμφωνα με τον κ. Δεττοράκη - είναι η εισαγόμενη πορνεία και το γεγονός ότι δεν υπάρχει σε αυτές τις ομάδες υγειονομικός έλεγχος και ιατρική φροντίδα.

Αναφερόμενος στην εξάπλωση του AIDS και στην περιοχή λόγω της αύξησης των χρηστών ναρκωτικών και ιδιαίτερα αυτών που κάνουν ενέσεις για τη λήψη της δόσης τους, ο κ. Δεττοράκης  υποστήριξε, πως αυτά τα άτομα δεν μπορούν να «ενοχοποιηθούν» για την μετάδοση του AIDS  καθώς στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση στη Δυτική Ελλάδα η πρόσβαση στις σύριγγες έναντι πενιχρών ποσών είναι ελεύθερη και δεν παρατηρείται το φαινόμενο άλλων χωρών - όπως η Γερμανία - που γίνεται κοινή χρήση με αποτέλεσμα να μετατρέπονται τα εξαρτημένα άτομα και σε παράγοντες μετάδοσης  της νόσου.

Πηγή

patrastimes.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.