Ιατρικός Σύλλογος Πύργου: Μπαίνει στο χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων ελέω λιτότητας

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύστημα υγείας, οι υγειονομικοί αλλά και οι πολίτες, παραχώρησε χθες ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου
Πύργου Ολυμπίας Νίκος Γαλανόπουλος. Παρουσία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης τη Δευτέρα καλώντας ταυτόχρονα γιατρούς και πολίτες να στηρίξουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις που προγραμματίζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη.

Χαμηλή ποιότητα υπηρεσιών

Ο κ. Γαλανόπουλος αναφέρθηκε αρχικά στο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της λιτότητας και στο χώρο της υγείας που επηρεάζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες οι οποίοι στερούνται πλέον ακόμα και βασικών υπηρεσιών.

Αναλύοντας τα προβλήματα, ξεκίνησε με τα τεράστια ποσά από δεδουλευμένες υπηρεσίες που οφείλονται στους γιατρούς τονίζοντας ότι αυτά έχουν ανατρέψει τους προϋπολογισμούς των γιατρών και έχουν επηρεάσει  και τις υπηρεσίες υγείας. «Από την άλλη μεριά είναι γνωστό  ότι το μισθολόγιο των 15.000 και πλέον γιατρών που εργάζονται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, αναδρομικά από 1η/8 έχει υποστεί τεράστια μείωση και μαζί με τις ελλείψεις που παρουσιάζουν τα νοσοκομεία μας και ιδιαίτερα στο νομό μας, έχουν επηρεάσει δραματικά τις προσφερόμενες υπηρεσίες παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλει το σύνολο των γιατρών αλλά και η διοίκηση» σημείωσε ο κ. Γαλανόπουλος.

Ακολούθως αναφέρθηκε στην άναρχη απελευθέρωση όπως είπε, του ιατρικού επαγγέλματος, η οποία έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα και έχει δώσει τη δυνατότητα σε κάποιους να λειτουργούν όχι με συντεταγμένες νομοθεσίες. «Όπως εκτιμούμε εμείς, εξυπηρετεί μεγάλα συμφέροντα ώστε να επανδρώσουν με δύσκολους εργασιακούς όρους, τμήματα νοσηλευτικά ιδιωτικής φύσεως χωρίς αυτό να αναβιβάζει τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες».

Βίαιη συνένωση του ΤΣΑΥ

Παράλληλα, ο κ. Γαλανόπουλος σχολίασε τη βίαιη όπως χαρακτήρισε συνένωση του ΤΣΑΥ, ενός ταμείου χωρίς οφειλές με το ταμείο των μηχανικών και τον δικηγόρων το οποίο έχει υποστεί τεράστιες μειώσεις, έχουν μειωθεί τα αποθεματικά τους και αδυνατεί να καταβάλει ευπρεπείς συντάξεις αλλά και να δώσει τα δικαιούμενα εφάπαξ όπου αυτά υπάρχουν.

Προβλήματα ΕΟΠΥΥ

Αναφερόμενος στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και τον ΕΟΠΥΥ τόνισε ότι τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα, καθώς καλείται να προσφέρει υπηρεσίες φροντίδας στο σύνολο του πληθυσμού την ίδια ώρα που υπάρχουν τεράστια κενά σε πολλές βασικές ειδικότητες, υπαμειβόμενοι γιατροί ή και καθόλου αμειβόμενοι για κάποιους μήνες με αποτέλεσμα πολλές φορές να ταλαιπωρούνται και οι γιατροί αλλά και οι πολίτες που δεν μπορούν να επιλύσουν προβλήματα.
«Αυτό είναι δραματικό σε μια δύσκολη εποχή που μαζί με τα προβλήματα υγείας έχουν και τα προβλήματα επιβίωσης λόγω της οικονομικής υποβάθμισης των ίδιων των οικογενειών».

Μειώσεις μισθών - φορολογία

Επιπλέον αναφέρθηκε στη δραματική μείωση των μισθών στους εργαζομένους των Νοσοκομείων, του ΕΟΠΥΥ και όλων των ασφαλιστικών ταμείων αλλά και στην μείωση των εισοδημάτων ασχολουμένων ιδιωτικά γιατί δεν είναι σε θέση οι δημόσιοι οργανισμοί να αποδώσουν έγκαιρα αλλά με καθυστέρηση μεγαλύτερη των 15 μηνών πραγματοποιηθείσες διαγνωστικές και ιατρικές πράξεις.

«Στο χώρο των νοσοκομείων υπάρχει μία καθυστέρηση των 4-5 μηνών στην καταβολή των εφημεριών και πρόσφατα υπάρχουν αποφάσεις νομικών τμημάτων της χώρας που δυσκολεύουν την καταβολή των εφημεριών και από αυτή τη πλευρά οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν μείνει πάρα πολύ πίσω. Επίσης ήθελα να πω ότι αυτές τις μέρες συζητιέται το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για το οποίο οφείλω να πω ότι επιθυμούμε να είναι δίκαιο και έντιμο μα πάνω από όλα να φορολογεί τα εισοδήματα εκεί που πράγματι υπάρχουν.

Να μην είναι οριζόντιο και εξοντωτικό για τα μικρά εισοδήματα γιατί αυτό θα δυσκολέψει τη ζωή όχι μόνο των ιατρών αλλά και όλων των πολιτών. Να φορολογηθεί το όποιο εισόδημα υπάρχει και σε όποιο ποσοστό υπάρχει κυρίως στα μεγάλα εισοδήματα. Να υπάρξουν οι αναγκαίες απαλλαγές για παιδιά, για έξοδα που υπάρχουν και είναι πραγματικά και κυρίως να μην θιγεί το μικρό εισόδημα το οποίο απολαμβάνουν, με πολύ δύσκολες προϋποθέσεις η πλειοψηφία των γιατρών».

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ