Ιατρικός Σύλλογος Πύργου Ολυμπίας: Αναζητά εθελοντές γιατρούς για το Κοινωνικό Ιατρείο

Τη στήριξη των γιατρών μελών του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας, προκειμένου να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, στο Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο που δημιουργείται στην πόλη, ζητά με επιστολή του ο πρόεδρος του Ι.Σ. Νίκος Γαλανόπουλος.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, στα μέσα του Οκτωβρίου θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο στο χώρο του ΚΕΦΙΑΠ (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) επί της οδού Πατρών, αρχικά για δυο ημέρες την εβδομάδα, Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα από τις 18.00 μμ έως τις 20.00 μμ και στην προσπάθεια τους αυτή, θέλουν σύμμαχους και αρωγούς όλους τους γιατρούς.

«Η προσπάθεια λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου γίνεται με την συνεργασία του Δήμου Πύργου, του Φαρμακευτικού  Συλλόγου Ηλείας,  του  Εργατικού Κέντρου Πύργου και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηλείας. Οι δύσκολες  οικονομικές συνθήκες που περνάμε,  ο μεγάλος αριθμός ανασφάλιστων  και τα γενικότερα  κοινωνικά προβλήματα  επέβαλλαν  τη λήψη  αυτής της απόφασης για τη λειτουργία κοινωνικού ιατρείου και κοινωνικού φαρμακείου, μετά από πολλές διαβουλεύσεις με τους παραπάνω  φορείς της πόλης μας και που όπως γνωρίζετε,  ήδη  λειτουργεί σε πολλές πρωτεύουσες Νομών  όλης της χώρας. Στην προσπάθεια  αυτή   σας θέλουμε  όλους  συμμάχους και αρωγούς, διότι όπως γνωρίζετε υπάρχει τεράστιος αριθμός ανασφάλιστων συμπολιτών μας, χωρίς καμία δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής κάλυψης.

Οφείλουμε και εμείς  εδώ  από τη πόλη του Πύργου, να ξεκινήσουμε μία δράση που να δείχνει ότι αφουγκραζόμαστε αυτά τα μεγάλα προβλήματα των συνανθρώπων μας  και ότι προσφέρουμε   αυτό που μπορούμε και επιβάλλεται κοινωνικά το οποίο άλλωστε είναι αυτό  που περίμεναν  οι συμπολίτες μας από εμάς. Σας καλούμε να βοηθήσετε  με την εθελοντική σας  προσφορά   στην λειτουργία  του κοινωνικού ιατρείου.  

Αναμένοντας την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή σας σε αυτή την κοινή προσπάθεια,  παρακαλούμε ενημερώστε  μας  έγκαιρα  για την εθελοντική προσφορά των ιατρικών υπηρεσιών σας στα γραφεία του Ιατρικού  Συλλόγου μας,   καθημερινά  από  10.00 π.μ.-14.00 μ.μ.».

Συνεχίζεται η συγκέντρωση φαρμάκων
Εξάλλου, η προσπάθεια συλλογής φαρμάκων προκειμένου να στηριχθούν οι ανασφάλιστοι συμπολίτες που έχουν ανάγκη συνεχίζεται. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσφέρουν τα φάρμακα που δεν χρειάζονται πλέον, πρωινές ώρες, από 11 έως 1.30 το μεσημέρι, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας (Γρηγορίου Ε’, α’ όροφος) και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας (Πατρών 26, β΄ όροφος) και από τις 9.30πμ έως 13.30 το μεσημέρι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (παλιό Νοσοκομείο) στον Πύργο.
Κική Κολοβέρου
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.