Ιατρικός Σύλλογος Πύργου - Ολυμπίας: Απαράδεκτη η απόφαση για τη συνταγογράφηση

Ανακοίνωση για την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Υγείας σχετικά με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση του ΕΟΠΥΥ, εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Ηλείας – Ολυμπίας.

Σε αυτή χαρακτηρίζει απαράδεκτη την απόφαση στο συγκεκριμένο νόμο, με δεδομένο ότι στα μεν Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία, με ευθύνη της πολιτείας, δεν υπάρχει καμιά υποδομή για διαδικτυακή σύνδεση των ιατρών που εργάζονται και προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες εκεί και ιδιαίτερα στα χωριά που είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται.

Επίσης, στα πολυϊατρεία των ασφαλιστικών οργανισμών δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι διαδικτυακές συνδέσεις, δεν υπάρχουν προμήθειες εκτυπωτών και αρκετοί ιατροί, χωρίς δική τους ευθύνη, δεν έχουν προμηθευτεί μεταφερόμενους υπολογιστές (laptop).

«Έτσι είναι αδύνατο να εφαρμοστεί η απόφαση που δημοσιεύθηκε στο παραπάνω αναφερόμενο ΦΕΚ του Υπουργείου Υγείας. Επιβάλλεται να γίνει αναστολή της ισχύος αυτού του νόμου και πάνω από όλα να διαγραφεί η υποχρέωση των ιατρών να καταβάλλουν ένα (1) ευρώ για κάθε χειρόγραφη συνταγή, αναδρομικά από την 1-3-2012.

Σε επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος του Ι.Σ. Πύργου – Ολυμπίας κος Ν. Γαλανόπουλος, με τον Πρόεδρο του Π.Ι.Σ. κον Μ. Βλασταράκο, πληροφορήθηκε πώς ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. είχε τη Δευτέρα 12/3 συνάντηση για αυτό το θέμα, με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Μ. Βουδούρη, τον Αντιπρόεδρο του ιδίου οργανισμού κ. Σουλιώτη και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Δημόπουλο» αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος «υπάρχουν πληροφορίες ότι το μέτρο θα ανακληθεί, δεν θα ισχύσει άμεσα και ότι θα δοθεί χρόνος προσαρμογής σε όλα αυτά. Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά πώς θεωρούμε τη συγκεκριμένη απόφαση, κυρίως με την αναδρομική ισχύ της, το λιγότερο ως ακατανόητη και ως ενέργεια που κατευθύνεται ενάντια στο ιατρικό έργο και στις ανάγκες των Ελλήνων πολιτών, που χρειάζονται φαρμακευτική περίθαλψη.
Ότι πληροφορία και εξέλιξη, πάνω σε αυτό το σημαντικό θέμα υπάρξει, θα σας την γνωστοποιήσουμε.

Τέλος, είναι ανάγκη να γίνει γνωστό πώς έχουμε ζητήσει να καταργηθεί η πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Υγείας που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 497/Β 28-2-2012 και αφορά την αύξηση της συμμετοχής σε φάρμακα, από 10% σε 25% στους πάσχοντες από στεφανιαία νόσο, υπερλιπιδαιμία, στηθάγχη κ.α. και οι οποίοι έχουν ανάγκη από χρόνια φαρμακευτική αγωγή» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ