Ιατρικός Σύλλογος Πύργου Ολυμπίας: Ζητούν επανεξέταση του πλαφόν συνταγογράφησης

Την επανεξέταση του μέτρου που θέτει περιορισμούς στην συνταγογράφηση, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο το έργο των ιατρών και δημιουργώντας ταυτόχρονα προβλήματα σε μεγάλη μερίδα ασφαλισμένων, ζητά μέσω επιστολής το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας. Όπως αναφέρουν με τις πρόσφατες Υπουργικές αποφάσεις, καθορίζονται ανά  ιατρό τα μηνιαία όρια   συνταγογράφησης  του,  ανά ασφαλισμένο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, ανά  ειδικότητα και ανά περιοχή.
 «Θεωρούμε ότι  είμαστε  πάλι αντιμέτωποι με κάθετα μέτρα που θέτουν προβλήματα, δυσκολεύουν  την επαφή και το έργο  των ιατρών με τους ασθενείς  τους,   την ίδια ώρα  που μέσω της  ηλεκτρονικής συνταγογράφησης  δύναται  ο ΕΟΠΥΥ και η συγκεκριμένη υπηρεσία (ΗΔΙΚΑ) που παρακολουθεί τη συνταγογράφηση, να διαπιστώνει και να απομονώνει  όσες και όποιες κραυγαλέες περιπτώσεις  παραβατικής  συνταγογράφησης  υπάρχουν» επισημαίνεις την επιστολή του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας κ. Βαγγέλης Παπαγεωργίου και συνεχίζει «Έχουμε ξαναπεί  πως δεν είμαστε κατά του ελέγχου.  Έχουμε ξαναπεί ότι  δεχόμεθα τον εξορθολογισμό στην συνταγογράφηση,  αλλά μέχρις  ότου  να μην καταστεί  αυτή επικίνδυνη για την ικανοποιητική  φαρμακευτική αγωγή  των ασφαλισμένων.  Σε μια εποχή  μάλιστα  που ήδη  οι συμμετοχές  των ασφαλισμένων για την λήψη φαρμάκων αυξάνουν  και υπάρχει δυσκολία  αναγραφής  συνταγών  και εξετάσεων   από τις Δημόσιες  δομές  της Π.Φ.Υ. (Π.Ε.Δ.Υ.). Θεωρούμε  και είναι γνωστό άλλωστε  ότι,  η  φαρμακευτική δαπάνη στη χώρα μας  έχει μειωθεί σε σχέση με το Δεκέμβρη του 2009  σε αρκετά  υψηλά  επίπεδα,  τέτοια που μας κατατάσσουν  στις  χώρες  της Ευρώπης,  με τη χαμηλότερη φαρμακευτική δαπάνη».
Καταλήγοντας, τα μέλη του Δ.Σ. επισημαίνουν ότι επικροτούν την προσφυγή του Π.Ι.Σ. στο Σ.τ.Ε. για την αναστολή και ακύρωση της νέας απόφασης για το πλαφόν  συνταγογράφησης και ζητούν από το νέο Υπουργό της Υγείας  την επανεξέταση του μέτρου που θέτει περιορισμούς  και  δημιουργεί προβλήματα   στην ασφαλή χορήγηση των φαρμάκων, που έχει ανάγκη ο κάθε  ασφαλισμένος.
Κ. Κολοβέρου
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.