Και εγένετο η . . . Μαιευτική κλινική Ηλείας!

Σε 20 μέρες προβλέπεται να ανοίξει το σύγχρονο μαιευτήριο του Νοσοκομείου Πύργου - Θετικοί οι γιατροί στη συγχώνευση των κλινικών των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας

Χωρίς χρονοτριβές, προχωρά η δημιουργία του πρότυπου Μαιευτηρίου Ηλείας, που θα προκύψει από τη συγχώνευση των κλινικών των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας, καθώς μέσα στις επόμενες είκοσι ημέρες, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και να έχουν επιλυθεί τα πρακτικά ζητήματα λειτουργίας του!

Στην χθεσινή προγραμματισμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο «Ανδρέας Παπανδρέου» μεταξύ του Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας Βασίλη Δημόπουλου, του αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Αμαλιάδος Λέανδρου Καλογεράκου και των Μαιευτήρων Γυναικολόγων των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδος, υπήρξε ταύτιση απόψεων και ομοφωνία στην προοπτική συνένωσης των δυνάμεων, και,  κατ’ επέκταση, συγχώνευσης των δυο Μαιευτηρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε από τους γιατρούς των δυο Μαιευτηρίων, να καταθέσουν τις προτάσεις τους, μέχρι και την επόμενη Τετάρτη, αναφορικά με την ορθολογικότερη λειτουργία και τη διαμόρφωση της Γυναικολογικής Μαιευτικής κλινικής του Γ.Ν. Ηλείας. Προτάσεις, που θα περιλαμβάνουν επακριβώς το πώς θα λειτουργήσει το πρότυπο Μαιευτήριο στο Νοσοκομείο Πύργου αλλά και το εξωτερικό Γυναικολογικό Ιατρείο στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, το οποίο και θα παραμείνει για την εξυπηρέτηση των γυναικών της ευρύτερης περιοχής.

Το κλίμα της συνάντησης ήταν ιδιαίτερα θετικό και όπως τονίστηκε, τόσο από τους γιατρούς όσο και από τους διοικητές, αυτό που όλοι προσδοκούν και προέχει είναι η καλύτερη και αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών περίθαλψης στον συγκεκριμένο τομέα.

Πλέον αυτό που απομένει, είναι να εξεταστούν οι επιμέρους λεπτομέρειες λειτουργίας του πρότυπου Μαιευτηρίου Πύργου αλλά και η επίλυση κάποιων πρακτικών ζητημάτων, όπως το θέμα της μετακίνησης γιατρών και μαιών, η διαμόρφωση της κλειστής μέχρι σήμερα υπερσύγχρονης Μαιευτικής κλινικής του 3ου ορόφου στο Νοσοκομείο Πύργου, κτλ.
Διαδικασίες που όπως φαίνεται, δε θα καθυστερήσουν καθώς θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι μέσα στο επόμενο 20ημερο θα έχουν και τυπικά ολοκληρωθεί και το πρότυπο Μαιευτήριο Ηλείας, θα αποτελεί πραγματικότητα.
Κική Κολοβέρου
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη