"Καταρρέουμε και ο υπουργός μας . . . προσπέρασε" λέει σε συνέντευξη τύπου η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου

Υπόμνημα σε Άδωνη με αίτημα τη δημιουργία ενός Νοσοκομείου με συνένωση δυνάμεων

«Μικροκομματικά και πελατειακά συμφέροντα ταλαιπωρούν τη λύση της υγειονομικής περίθαλψης στο Νομό Ηλείας, εδώ και πολλά χρόνια» κατήγγειλε χθες η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη στην Ηλεία, από το πρόγραμμα της οποίας εσκεμμένα εξαιρέθηκε το Νοσοκομείο του Πύργου, επειδή βρίσκεται υπό… κατάρρευση.
Οι γιατροί, με χθεσινή τους συνέντευξη τύπου, εξέφρασαν την απογοήτευση τους, για τη στάση του Υπουργού, και τόνισαν χαρακτηριστικά, πως παρότι πέρασε μπροστά από το Νοσοκομείο Πύργου, το … προσπέρασε, προτιμώντας να επισκεφθεί τοπικό τηλεοπτικό σταθμό για να δώσει συνέντευξη, για τη φιέστα που είχε προηγηθεί κατά την παράδοση της νέας πτέρυγας της νοσηλευτικής μονάδας Αμαλιάδας!
«Η εξαίρεση του πυλώνα υγείας του νομού από το πρόγραμμα του υπουργού, καταδεικνύει ότι το Νοσοκομείο Πύργου δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Νίκος Χαροκόπος και πρόσθεσε ότι ο κ. Γεωργιάδης, «εφηύρε» έναν χάρτη υγείας με διασυνδεόμενα Νοσοκομεία (!) τη στιγμή που το «Ανδρέας Παπανδρέου» όχι μόνο υπολειτουργεί αλλά το κρατούν ανοιχτό με τα… δόντια. «Το Νοσοκομείο του Πύργου έχει καταρρεύσει. Εμείς, μαζί με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας και άλλους θεσμικούς παράγοντες τον περιμέναμε επί ώρες στο Νοσοκομείο για να μιλήσουμε μαζί του και να του παραδώσουμε ένα υπόμνημα που αναφέρεται στην αναγκαιότητα συνένωσης των δυνάμεων στην Ηλεία, αλλά δεν ήρθε… Θα του το στείλουμε. Πρέπει όμως να πούμε, ότι δεν έχουμε τίποτα εναντίον των συναδέλφων της νοσηλευτικής μονάδας Αμαλιάδας, δεν έχουμε τίποτα να μοιράσουμε, ίσα- ίσα έχουμε τις ίδιες αγωνίες, εφημερεύουμε με το ίδιο άγχος και εξυπηρετούμε μεγάλο όγκο ασθενών. Θα πρέπει όμως επιτέλους, μέσα από την ορθολογικότερη χρήση του προσωπικού, να συγκεντρωθούμε όλοι σε ένα Νοσοκομείο. Είτε αυτό είναι το Νοσοκομείο Πύργου, είτε της Αμαλιάδος. Αυτή είναι η αναγκαιότητα».
Ο κ. Χαροκόπος, μίλησε αναλυτικά για τις ελλείψεις και τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα τμήματα και οι κλινικές του Νοσοκομείου Πύργου, αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα και κατέληξε λέγοντας πως γιατροί και προσωπικό έχουν περάσει τα όρια της εξουθένωσης. «Αυτά που λέει ο κ. Υπουργός, απέχουν πολύ από την πραγματικότητα και από αυτά που θα έπρεπε να ισχύουν».

«Το θέμα είναι επιβιώσουμε εμείς και ο κόσμος»
Ο ταμίας της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών κ. Γεράσιμος Ρούμπης, ξεκαθάρισε ότι στόχος της συνάντησης με τον Υπουργό, που δεν έγινε, ήταν για να του θέσουν την αναγκαιότητα  δημιουργίας ενός Νοσοκομείου και όχι για να του μιλήσουν για τα προβλήματα τα οποία ούτως ή άλλως γνωρίζει πολύ καλά. «Δε θα καθόμασταν να διεκτραγωδήσουμε πράγματα τα οποία γνωρίζουν πολύ καλά αυτοί οι κύριοι. Ως Νομός έχουμε το φαινόμενο, το προσωπικό να είναι μοιρασμένο σε τρία Νοσοκομεία. Δυο πλέον, αφού η Κρέστενα έφυγε από τη μέση… Ουσιαστικά δηλαδή, έχουμε δυο «στολίδια». Ένα στολίδι στον Πύργο, που εγκαινιάστηκε το 2004 επιχειρώντας τότε να βγάλουν Πρωθυπουργό και τώρα ένα στολίδι στην Αμαλιάδα που παρελήφθη για να βγάλουμε δήμαρχους… Το θέμα όμως είναι ότι εμάς αυτό που μας «καίει» είναι το πώς θα βγάλουμε το καλοκαίρι που έρχεται. Με πολλαπλάσιο πληθυσμό και με πίεση να επιβιώσουμε εμείς και ο κόσμος. Προτείνουμε δηλαδή μια απλή εφαρμόσιμη λύση γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η αντιμετώπιση της τρέχουσας ιατρικής. Και φυσικά δεν έχουμε πρόβλημα με τους συναδέλφους της Αμαλιάδας. Πολύ ευχαρίστως να μεταφερθούμε στο «εκεί στολίδι» και τα υπόλοιπα στολίδια ας τα κάνουν ότι  νομίζουν…».
Κική Κολοβέρου
[email protected]

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ