Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας σε Αμαλιάδα - Πύργο το Μάρτιο

Ένα πολύτιμο δώρο για τις γυναίκες τις περιοχής, ένα δώρο υγείας είναι η παρουσία κινητής μονάδας μαστογράφου στην Αμαλιάδα και τον Πύργο μέσα στο Μάρτιο. Πρόκειται

για μια συνεργασία των δήμων Ήλιδας και Πύργου με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία.

Έτσι οι γυναίκες από 40 έως 70 ετών θα έχουν την ευκαιρία για τον πολύτιμο προληπτικό έλεγχο από τις 12 έως τις 14 Μαρτίου στην Αμαλιάδα και από τις 14 έως 17 στον Πύργο. Για την περιοχή της Αμαλιάδας για ραντεβού οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά στα τηλέφωνα 26223-60575 & 26223-60578 (8:00 πμ – 2:00 μμ). Για την περιοχή του Πύργου αντίστοιχα στο τηλέφωνο 26213-60400 καθημερινά  (9 π.μ. – 12 μ.μ.)  και οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου ως την Τετάρτη 13 Μαρτίου του 2012.

Οι προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο είναι οι εξής: Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών, που να μην έχουν κάνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες, να μην έχουν ιστορικό καρκίνο μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό. Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.

Θα πρέπει να επισημανθεί πως ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 4.500.

Παρ΄ όλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και αυτά θα επηρεαστούν ελάχιστα σε ότι αφορά την ποιότητα τους.

Αυτή η αισιόδοξη εξέλιξη ήρθε ως αποτέλεσμα δύο παραγόντων. Ο πρώτος ήταν οι σημαντικές πρόοδοι της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις. Ο δεύτερος, και πολύ σημαντικός, είναι πως ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία φαίνεται να μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Όλες οι επιστημονικές εταιρείες συνιστούν στις γυναίκες από την ηλικία των 40 ετών να υποβάλλονται σε τακτικό προληπτικό έλεγχο με μαστογραφία κάθε ένα ή δύο χρόνια.

Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα έχει χαμηλή δόση ακτινοβολίας.

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.