Νοσοκομεία Ηλείας: "Κλειδώνουν" τον τρόπο συνεργασίας στην τρίτη συνάντηση

Προβληματισμός από τους γιατρούς και κατανόηση για την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας -  "Αμβλύνονται οι αντιθέσεις μεταξύ των γιατρών των δυο Νοσοκομείων και προχωράμε σε πρακτικές λύσεις" δήλωσε ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας

Στα ουσιώδη, κινήθηκε η δεύτερη κατά σειρά συνάντηση των γιατρών των Νοσηλευτικών Μονάδων Πύργου και Αμαλιάδας με το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Ν. Ηλείας στη διάρκεια της οποίας αναλύθηκαν λεπτομερώς όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε τμήμα και κλινική των δυο Νοσοκομείων ξεχωριστά, με στόχο να εξετάσουν στο άμεσο μέλλον τη δυνατότητα της μεταξύ τους συνεργασίας προς όφελος των Ηλείων ασθενών.
Οι Διευθυντές των τμημάτων και των κλινικών, ανέφεραν τις ελλείψεις που παρουσιάζουν και παρά το γεγονός ότι δεν κατέστει δυνατή η αποσαφήνιση του τι ακριβώς θα γίνει, και με ποιο τρόπο, για πρώτη φορά, διεφάνει ξεκάθαρα ότι η μέχρι πρότινος αντιπαλότητα μεταξύ του προσωπικού των δυο Νοσοκομείων, αμβλύνεται σιγά- σιγά, αφήνοντας ανοιχτό το δρόμο της συνεργασίας. Μια συνεργασία που όπως τόνισε χαρακτηριστικά προς όλους τους παριστάμενους, ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Βασίλης Δημόπουλος, σε καμία περίπτωση δεν θα επιτευχθεί με το κλείσιμο τμημάτων ή κλινικών. Και φυσικά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να διατηρηθεί το ίδιο αρνητικό καθεστώς που έχει σοβαρό αντίκτυπο στην εξυπηρέτηση των ασθενών.
Οι γιατροί, αποτύπωσαν την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά στις πραγματικές της διαστάσεις και εμφανίστηκαν πιο συγκαταβατικοί στην ανάγκη συντονισμού τους για την καλύτερη δυνατή λειτουργία και των δυο Νοσοκομείων. Μάλιστα θα προχωρήσουν και στην αναλυτική καταγραφή των αναγκών και των ελλείψεων ώστε να υπάρχει μια εμπεριστατωμένη εικόνα στη Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει στις απαιτούμενες διεκδικήσεις στην 6η ΥΠΕ.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι Διευθυντές των κλινικών του Νοσοκομείου Πύργου επέμειναν στην ανάγκη λειτουργίας του «Ανδρέας Παπανδρέου» ως Εφημεριακού Κέντρου σε καθημερινή βάση όλου του Νομού ωστόσο για να μπορέσει να υλοποιηθεί αυτή η πρόταση θα πρέπει και η Διοίκηση να ενημερωθεί πλήρως από την 6η ΥΠΕ για το αν μπορεί να διαχειριστεί τους αγροτικούς ιατρούς, τους γενικούς ιατρούς και τους ειδικευόμενους των Κέντρων Υγείας, δεδομένου ότι μετά τη έναρξη λειτουργίας του ΠΕΔΥ-ιού τα Κέντρα Υγείας «έφυγαν» από το ΕΣΥ και εντάχθηκαν στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη.
Η δεύτερη συνάντηση κυμάνθηκε σε πολύ καλύτερο κλίμα από την προηγούμενη με τους συμμετέχοντες στο σύνολο τους να εμφανίζονται πιο προβληματισμένοι για όλα όσα πρέπει να γίνουν προς όφελος και της λειτουργίας των δυο νοσοκομείων αλλά και της εξυπηρέτησης των πολιτών, δεδομένου ότι γνωρίζουν πλέον ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα πολλές βασικές κλινικές θα μείνουν χωρίς ειδικευόμενους και ο κίνδυνος διακοπής της λειτουργίας τους είναι ορατός.
«Εκτιμώ ότι η συνεργασία των δύο νοσηλευτικών μονάδων βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και αμβλύνονται σιγά- σιγά οι οποιεσδήποτε αντιθέσεις υπήρχαν μεταξύ των δυο Νοσοκομείων αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, και έτσι η δυνατότητα εμφάνισης μιας νέας κατάστασης στην εξυπηρέτησης του πολίτη να είναι πλέον υπαρκτή. Αυτό όμως, δεν μπορεί να επιτευχθεί από τη μια μέρα στην άλλη μιας και τα προβλήματα χρονολογούνται επί σειρά ετών και οι ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού είναι μεγάλες. Και δεν εννοώ μόνο ιατρικού αλλά και παραϊατρικού προσωπικού. Στην επόμενη συνάντηση, τρίτη κατά σειρά που θα ακολουθήσει μετά το Πάσχα, θα τεθούν πλέον τα ζητήματα επί τάπητος δίνοντας πρακτικές και όχι θεωρητικές λύσεις» επισήμανε ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας κ. Βασίλης Δημόπουλος.
Κική Κολοβέρου
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.