Κλειστές οι Διοικητικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ Πύργου – Απεργία κατά των απολύσεων

Κλειστές έμειναν και χθες οι Διοικητικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ στον Πύργο καθώς οι εργαζόμενοι συμμετείχαν σύσσωμοι στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια
Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ- ΙΚΑ).  Κανένας ασφαλισμένος δεν εξυπηρετήθηκε ωστόσο του υποκατάστημα της οδού Μυστρά παρέμεινε ανοιχτό με προσωπικό ασφαλείας.

Οι εργαζόμενοι μέσω της Ομοσπονδίας τους ζητούν να μην απολυθούν με δικαστική απόφαση 445 διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος εκ των οποίων οι τρείς εργάζονται στο ΙΚΑ Πύργου,  οι οποίοι έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ.

Όπως επισημαίνει η ΠΟΣΕ - ΙΚΑ, σε περίπτωση απόλυσης των υπαλλήλων θα δώσει τη χαριστική βολή στη λειτουργία των υπηρεσιών του ΙΚΑ όπου παρατηρείται τεράστια έλλειψη προσωπικού.  Τέλος προειδοποιεί για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεση και οριστική λύση στο πρόβλημα.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κινητοποιήσεις των υπαλλήλων του ΙΚΑ θα συνεχιστούν με εκ νέου καταλήψεις των υπηρεσιών από την Δευτέρα εξετάζοντας ταυτόχρονα το ενδεχόμενο να λειτουργούν δυο ώρες πριν την καθημερινή λήξη του ωραρίου τους για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Νοεμβρίου, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με οκτώ αποφάσεις του διέταξε την απόλυση 445 υπαλλήλων, που προσλήφθηκαν το 2010. Το δικαστήριο με τις αποφάσεις του έκρινε αντισυνταγματική διάταξη του Ν. 3899/2010 που επέβαλε την πρόσληψή τους στο ΙΚΑ, παρά το γεγονός ότι είχαν πετύχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για να καλύψουν θέσεις εργασίας στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος.

Αυτό συνέβη έπειτα από τη δρομολόγηση της αποκρατικοποίησης της ΑΤΕ που είχε ως αποτέλεσμα τη ματαίωση της πρόσληψης των 500 επιτυχόντων οι οποίοι ωστόσο στη συνέχεια με «φωτογραφική» διάταξη προσλήφθηκαν στο ΙΚΑ που είχε άμεσες ανάγκες προσωπικού.  
Την ίδια περίοδο, όμως, ένας αντίστοιχος αριθμός επιτυχόντων μέσω ΑΣΕΠ επρόκειτο να προσληφθεί έπειτα από διαγωνισμό για το ΙΚΑ, οι οποίοι μετά την ψήφιση του νόμου έμειναν εκτός του Οργανισμού.   

Έτσι, οι επιτυχόντες στο διαγωνισμό του ΙΚΑ προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν αφού το δικαστήριο έκρινε ότι ο νόμος αυτός παραβιάζει το άρθρο 4 του Συντάγματος που κατοχυρώνει την ισότητα μεταξύ των πολιτών, ενώ παράλληλα έκριναν ότι δεν υπάρχει λόγος δημοσίου συμφέροντος για το διορισμό των 445 επιτυχόντων στο ΙΚΑ.

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.