Κοντός σε Πρωινή: "Στο ΕΟΠΥΥ δεν περισσεύει κανείς"

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός μιλά στην "Π" για την ανασυγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας - "Στόχος των αλλαγών, η βελτίωση των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στην Κική Κολοβέρου (Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)
 
Την ανάγκη διατήρησης και των δύο ρόλων του ΕΟΠΥΥ, του αγοραστή δηλαδή και του παρόχου υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας προς τους πολίτες, επισημαίνει με συνέντευξη του στην «ΠΡΩΙΝΗ» ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός, ξεκαθαρίζοντας πως  κύρια ζητούμενα της μεταρρυθμιστικής αυτής προσπάθειας, είναι η πλήρης αξιοποίηση των δομών, η επαρκής στελέχωση τους, η ολοήμερη λειτουργία τους και η δυνατότητα εφημεριών των ιατρείων.

Ο κ. Κοντός, αναφέρει ακόμα ότι ο στόχος της λειτουργικής ανασυγκρότησης των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εστιάζει αποκλειστικά στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου δικτύου παροχής υπηρεσιών υγείας που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των πολιτών ενώ ερωτηθείς για τις φήμες που θέλουν το προσωπικού του ΕΟΠΥΥ να μπαίνει σε διαθεσιμότητα, δήλωσε πως στις μονάδες αυτές δεν περισσεύει κανείς.

Όσον αφορά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας περί κλεισίματος των Πολυϊατρείων που στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτίρια - όπως στην περίπτωση του ΕΟΠΥΥ στον Πύργο - με στόχο την εξοικονόμηση πόρων από μισθώματα, ο κ. Κοντός δεν έδωσε σαφή απάντηση, παραδέχτηκε όμως, ότι αδιαμφισβήτητα η αναδιαμόρφωση θα φέρει ανακατατάξεις.

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.