Κυβερνητική παρέμβαση για τα φάρμακα των καρκινοπαθών

Από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, των δημόσιων νοσοκομείων και ιδιωτικών κλινικών μέσω του ΕΟΠΥΥ, θα συνεχιστεί η χορήγηση φαρμάκων στους καρκινοπαθείς, ύστερα από συμφωνία με φαρμακευτικές

εταιρείες που επιτεύχθηκε τις προηγούμενες μέρες, αναφέρει ανακοίνωση του Μαξίμου που εξεδόθη το απόγευμα της Δευτέρας.

Είχε προηγηθεί  σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Χρ.Κίττα, του υπουργού Επικρατείας Αντ. Αργυρού και υπηρεσιακών παραγόντων.

Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν λύσεις για την αντιμετώπιση συσσωρευμένων προβλημάτων στο χώρο της Υγείας, που χρήζουν, όπως αναφέρει η κυβερνητική ανακοίνωση, άμεσης αντιμετώπισης αφού τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Αποφασίστηκε ακόμη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης να επισπευσθεί η διαδικασία θεώρησης των χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής, η οποία είναι απαραίτητη για την εξόφληση των προμηθευτών νοσοκομείων ώστε να μη διακοπεί η χορήγηση υλικών.

Σε αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος αποστέλλει επιστολή στον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ι. Καραβοκύρη στην οποία παρακαλεί να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και από την πλευρά του αρμόδιου δικαστηρίου λαμβάνοντας υπόψη το επείγον του προβλήματος.

Κοινωνική ευαισθησία ζητά η υπηρεσιακή κυβέρνηση

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι προμηθευτές των δημοσίων νοσοκομείων με ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό εξέφρασαν κατανόηση και δόθηκε υπόσχεση για συνέχιση των προσπαθειών για την θετική αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Σχετικά με την εξόφληση που απαιτούν οι φαρμακοποιοί για να συνεχίσουν να δίνουν φάρμακα με πίστωση στον ΕΟΠΥΥ η κυβέρνηση κάνει γνωστό ότι "σε αυτή την εξαιρετικά δυσμενή οικονομική συγκυρία, έχει ήδη γίνει καταβολή 200 εκατομμυρίων στους φαρμακοποιούς για την κάλυψη μέρους των οφειλομένων του Μαρτίου 2012 και υπάρχει μέριμνα για την ολοκλήρωση της πρότασης που έχει συζητήσει η υπηρεσιακή κυβέρνηση μαζί τους. Η εξόφληση των οφειλόμενων προηγούμενων ετών δεν είναι δυνατόν να γίνει από την υπηρεσιακή κυβέρνηση, αφού συναρτάται με την συνολικότερη εξόφληση των οφειλομένων του δημοσίου ύψους 6,5 δισ. ευρώ η οποία θα ξεκινήσει με την εκταμίευση της επόμενης δόσης της δανειακής σύμβασης. Όσο για το ζήτημα του συμψηφισμού που τίθεται από την πλευρά των φαρμακοποιών, παρατηρείται ότι δεν υφίσταται νομοθετικό πλαίσιο για κάτι τέτοιο και είναι γνωστό ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν έχει τη δυνατότητα να νομοθετεί".

Η κυβερνητική ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση ότι η αντιμετώπιση των επειγόντων ζητημάτων στο χώρο της Υγείας δεν μπορούν να επιλυθούν ριζικά στο χρονικό διάστημα που απομένει ως τις εκλογές και πως η κυβέρνηση ζητάει από όλους τους εμπλεκόμενους στο χώρο της υγείας να δείξουν κοινωνική ευαισθησία και πνεύμα συνεργασίας. Να αναλογιστούν ότι τις στιγμές αυτές προέχει ο σεβασμός στην αξιοπρέπεια και η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Πηγή

news247.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη