Λουκέτο από Δευτέρα στις μονάδες του ΕΟΠΥΥ σε Πύργο και Αμαλιάδα

"Σφραγίζονται" τα Πολυϊατρεία! - Παραδόθηκε χθες στην Διεύθυνση της Νομαρχιακής Μονάδας του ΕΟΠΥΥ στον Πύργο


 
Περιθώριο, μέχρι και τη Δευτέρα, να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες και να σφραγίσει όλα τα τμήματα των Πολυατρείων του ΕΟΠΥΥ στον Πύργο, έχει η Διεύθυνση της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας ύστερα από το επείγον έγγραφο που παρέλαβε αργά χθες το μεσημέρι.

Σε διάστημα δηλαδή – εξπρές, τριών ημερών, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία « μεταφοράς» των υπηρεσιών γεγονός που θα σημάνει και την έναρξη της διαθεσιμότητας του προσωπικού! Το νομοσχέδιο Άδωνι για τον νέο ΕΟΠΥΥ και τη δημιουργία του νέου φορά με το όνομα ΠΕΔΥ, προφανώς μπαίνει σε εφαρμογή με ότι αυτό συνεπάγεται, αφού  ξεκινά αμέσως η διαθεσιμότητα των περίπου 8500 εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ. Διαθεσιμότητα που θα διαρκέσει έναν μήνα κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Έτσι, γιατροί, νοσηλευτές , υγειονομικοί και διοικητικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ μετά από αυτήν την εξέλιξη,  βρίσκονται σε κατάσταση πανικού καθώς καλούνται με την εν λόγω εγκύκλιο να παραδώσουν μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα όλα τα κλειδιά  και τα υλικά που έχουν χρεωθεί. Έτσι, τουλάχιστον προσωρινά- στην Ελλάδα βεβαίως του ουδέν μονιμότερον του προσωρινού τίποτα δεν προοιωνίζει την καλή εξέλιξη της νέας κατάστασης που διαμορφώνεται- μπαίνει λουκέτο σε όλα τα καταστήματα του ΙΚΑ που λειτουργούν ως Πολυϊατρεία, καθώς η ίδια εγκύκλιος βάζει τέλος και σε όλες τις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας στο Νομό.

Άγνωστο είναι το πόσο θα διαρκέσει το λουκέτο και τι ακριβώς στόχο έχει η εντολή παράδοσης των κλειδιών και των αντικειμένων που έχουν χρεωθεί στον καθένα. Πάντως σήμερα, αναμένεται να υπάρξει έντονη αντίδραση από τους συνδικαλιστικούς φορείς, εργαζόμενους, γιατρούς και νοσηλευτές.

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.