Μαθήματα στοματικής υγιεινής

Μάθημα στοματικής υγιεινής είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές της α’ τάξης του 5ου δημοτικού σχολείου Πύργου, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης του Οδοντιατρικού

Συλλόγου Ηλείας για θέματα Στοματικής Υγιεινής. Στο πρόγραμμα Αρωγής Υγείας συμμετέχουν οι οδοντίατροι μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου και αναμένεται να πραγματοποιήσουν ενημερώσεις σε συνολικά 16 σχολεία της Ηλείας όπου αναμένεται να ενημερωθούν περίπου 1300 μαθητές. Υπεύθυνος υλοποίησης του προγράμματος, είναι ο οδοντίατρος Μάκης Κουμουνδούρος, ο οποίος παρουσία του προέδρου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας Κώστα Σπίνου, της υπεύθυνης των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας της Α/θμιας Εκπαίδευσης Ευγενίας Ηλιοπούλου και του Δ/ντή του 5ου Δημοτικού Σχολείου Γιώργου Πικέα, ενημέρωσε τους λιλιπούτιους μαθητές για θέματα φροντίδας, δοντιών και ούλων, προβάλλοντας σλάιντς για το σωστό βούρτσισμα των δοντιών. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης δόθηκε σε όλους τους μαθητές από ένα κουτάκι, προσφορά της Οδοντιατρικής Εταιρείας, το οποίο περιέχει μία παιδική οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα αλλά και ενημερωτικό υλικό. Όπως δήλωσε ο Κ. Σπίνος, ανάλογα προγράμματα υλοποιούνται κάθε χρόνο στα σχολεία της Ηλείας καθώς ο Οδοντιατρικός Σύλλογος είναι πάντα πρόθυμος και ανταποκρίνεται στα αιτήματα που δέχεται, με σκοπό την σωστή ενημέρωση των μαθητών.

Παράλληλα ο Κ. Σπίνος υπογράμμισε ότι πέρα από την ενημέρωση που θα γίνει στα δημοτικά σχολεία με τη συνεργασία της υπεύθυνης του προγράμματος Αγωγής Υγείας της Α/θμιας Εκπαίδευσης Ε. Ηλιοπούλου αντίστοιχο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία του υπεύθυνου Αγωγής Υγείας της Β/θμιας Μ. Κωνσταντίνου και σε ορισμένα Γυμνάσια. «Παράλληλα, θα ξεκινήσει ανάλογο πρόγραμμα ύστερα από αίτημα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στα σχολεία όλων των δημοτικών διαμερισμάτων ενώ ευελπιστών από Σεπτέμβριο να πραγματοποιήσουμε και ένα πρόγραμμα σε όλο το δήμο Πύργου» είπε και επανέλαβε μια παλαιότερη πρόταση του για την προμήθεια μιας κινητής Οδοντιατρικής Μονάδας είτε από το Δήμο Πύργου είτε από την Περιφέρεια για την εξέταση των μαθητών του Νομού. «Μια τέτοια μονάδα είναι αναγκαία γιατί δεν είναι δυνατόν να εξετάζουμε τα παιδιά στα θρανία λες και ζούμε σε τριτοκοσμική χώρα. Θεωρούμε ότι θα είναι μια αξιόλογη πρωτοβουλία εκ μέρους της πολιτείας και εμείς ως σύλλογος είμαστε διατεθειμένοι να την στελεχώσουμε για όσο διάστημα χρειαστεί δωρεάν ώστε να προσφέρουμε και εμείς υπηρεσίες στα παιδιά καλύτερες και ποιοτικές».

Επιπλέον ο κ. Σπίνος επισήμανε ότι δυστυχώς τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς είναι ανημέρωτοι γύρω από θέματα στοματικής υγιεινής και την ευθύνη για αυτό την έχει αποκλειστικά η πολιτεία διαχρονικά. «Όταν η πολιτεία έχει θεσπίσει το Εθνικό σύστημα υγείας, με τα Κέντρα Υγείας να παρέχουν πρόληψη σε παιδιά έως 18 ετών, χωρίς όμως στην πλειοψηφία τους να είναι στελεχωμένα με οδοντιάτρους, είναι αδύνατον να εφαρμοστεί τέτοιο πρόγραμμα. Οπότε το κενό αυτό το καλύπτει ο σύλλογος. Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που συμμετέχουν εθελοντικά στο μεγάλο αυτό πρόγραμμα που αφορά περίπου 1300 παιδιά σε πρώτη φάση σε όλη την Ηλεία».

Η υπεύθυνη των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας της Α/θμιας Ευγενία Ηλιοπούλου πρόσθεσε ότι πολλά σχολεία του Νομού υλοποιούν πρόγραμμα στοματικής υγιεινής και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηλείας ανταποκρίθηκε σε όλα τα αιτήματα με ευχαρίστηση. «Θα ενημερωθούν δεκάδες μαθητές για το πολύ σημαντικό θέμα που αφορά την στοματική υγιεινή και η οποία πρέπει να ξεκινά από μικρή ηλικία. Το ενδιαφέρον των μικρών μαθητών είναι μεγάλο και χάρις το πρόγραμμα τα παιδιά ευαισθητοποιούνται καθώς μαθαίνουν με βιωματικό τρόπο μέσα στο σχολείο πώς να φροντίζουν σωστά τα δόντια τους».

Τέλος ο Διευθυντής του 5ου Δημοτικού Γιώργος Πικέας, ευχαρίστησε τον Οδοντιατρικό Σύλλογο και την Α/θμια Εκπαίδευση τονίζοντας ότι στόχος τους είναι να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές ώστε να αποκτήσουν ενδιαφέρον για την στοματική τους υγιεινή από μικρή ηλικία.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ