Με προβλήματα και κενά ανοίγει το Πολυϊατρείο του ΠΕΔΥ-ού

"Χαμένοι στη μετάφραση" γιατροί και προσωπικό στην Ηλεία - Δεν έχει εκδοθεί ακόμα ούτε το ΦΕΚ μετακίνησης του προσωπικού

Δυο μέρες απομένουν για την επανέναρξη των Πολυϊατρείων και του Πύργου, όπως τουλάχιστον είχε δεσμευθεί ο Υπουργός Υγείας, ωστόσο στο σκοτάδι εξακολουθούν να βρίσκονται οι διοικητικοί υπάλληλοι αλλά και οι εννέα συνολικά Ηλείοι ιατροί (εκ των οποίων δυο οδοντίατροι) που επέλεξαν να κλείσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο και να ενταχθούν στο Π.Ε.Δ.Υ και το σίγουρο είναι πως η αρχή του νέου φορέα δεν θα γίνει με το … δεξί.

Ο λόγος δεν είναι άλλος, από το γεγονός, ότι στην Ηλεία απουσιάζουν βασικές ειδικότητες γιατρών και ουδείς γνωρίζει, από τους εννέα δηλαδή γιατρούς που θα ενταχθούν στο ΠΕΔΥ αλλά και από το σύνολο του υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού,  σε ποιο χώρο θα κληθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Στα Νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας, στα Κέντρα Υγείας ή στα Πολυϊατρεία; Σήμερα- αύριο, που ουσιαστικά ολοκληρώνεται ο χρόνος της διαθεσιμότητας που είχαν τεθεί, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες, η 6η Υγειονομική Περιφέρεια να τους καλέσει τηλεφωνικά προκειμένου να τους ενημερώσει για το που θα πρέπει να παρουσιαστούν.

Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο του διοικητικού και υγειονομικού προσωπικού έχει ήδη απορροφηθεί και ενταχθεί στο νέο φορέα ενώ από τους 44 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ μόλις εννέα θα συνεχίσουν στο ΠΕΔΥ. Συγκεκριμένα, 1 Παθολόγος, 1 Γενικός Γιατρός, 3 Πνευμονολόγοι, 2 Οδοντίατροι, 1 ΩΡΛ και 1 Ουρολόγος.

Παράλληλα, στο τέλος του μήνα, λήγουν και οι συμβάσεις των 24 συνολικά ιδιωτών συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ στην Ηλεία και παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Υγείας εξετάζει το ενδεχόμενο να τις παρατείνει, κάτι τέτοιο φαίνεται να βρίσκει αντίθετους τους γιατρούς που επιδιώκουν διαπραγμάτευση και νέες συμβάσεις με άλλους όρους. Την ίδια στιγμή, η περιβόητη προκήρυξη πρόσληψης επικουρικών ιατρών, δεν έχει ακόμα δημοσιευθεί…
Όπως γίνεται αντιληπτό, τα Πολυϊατρεία του πρώην ΕΟΠΥΥ- νυν ΠΕΔΥ θα ανοίξουν άρον- άρον με πολλά προβλήματα και ελλείψεις και η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων θα συνεχιστεί.
Κική Κολοβέρου
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.