Μπάχαλο από χθες στα Πολυϊατρεία Πύργου - Ανάστατοι οι "ανενημέρωτοι" ασφαλισμένοι

Ο μη έχων, πεθαίνει! - Νέο επείγον έγγραφο από το Υπ. Υγείας, "μεταθέτει" το λουκέτο για Τετάρτη

Η προχειρότητα σε όλη της το μεγαλείο! Ενώ χθες ήταν προγραμματισμένη να γίνει το πρωί η παραλαβή των πάσης φύσεως υλικών των Πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ στον Πύργο και ακολούθως το κτίριο να σφραγιστεί, αργά το μεσημέρι νέο επείγον έγγραφο από το Υπουργείο Υγείας ενημέρωνε ότι αυτό τελικά θα συμβεί πιθανόν την Τετάρτη, ημέρα που αναμενόταν και η δημοσίευση στο ΦΕΚ του νέου Νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, το ΠΕΔΥ. Αυτό τελικά συνέβη αργά χθες το βράδυ, όπου ανατράπηκαν τα αρχικά σενάρια και έτσι ξεκίνησε και επισήμως η διαθεσιμότητα υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού.

Την ίδια στιγμή όμως, και το ΙΚΑ με επείγον έγγραφο του προς τους τοπικούς Διευθυντές των Νομαρχιακών Μονάδων του ΕΟΠΥΥ ζητά ενημέρωση για το χρόνο παραλαβής των υλικών προκειμένου να παρίστανται υπάλληλοι του, καθώς πρόκειται για εξοπλισμό που ανήκει στην... περιουσία του.

Το απόλυτο μπάχαλο δηλαδή που αποδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, πως καμία απολύτως πρόνοια και κανένα ουσιαστικό σχέδιο για τη μεταβατική λειτουργία από τον ΕΟΠΥΥ στο ΠΕΔΥ, δεν υπάρχει! Και μπροστά σε αυτό το χάος που διαμορφώνεται, αυτοί που καλούνται για ακόμα μια φορά να πληρώσουν το… μάρμαρο, είναι οι ασφαλισμένοι. Οι ασφαλισμένοι που εξαιτίας του λουκέτου στα Πολυϊατρεία και της διαθεσιμότητας των ιατρών του ΕΟΠΥΥ θα παραμείνουν για περισσότερο από ένα μήνα χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Και αυτό γιατί, στην περίπτωση του Πύργου, το Νοσοκομείο που ήδη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εξαιτίας των τρομακτικών ελλείψεων προσωπικού, δε θα μπορέσει να ανταποκριθεί στο επιπλέον βάρος που καλείται να αναλάβει.

Δεν γνώριζαν ότι μπαίνει «λουκέτο»
Αναστάτωση και σύγχυση επικρατούσε από νωρίς χθες το πρωί στα Πολυϊατρεία του Πύργου ενώ η πλειοψηφία των ασφαλισμένων δεν γνώριζε καν για το επερχόμενο λουκέτο. Ανυποψίαστοι στην κυριολεξία, έσπευδαν για να προγραμματίσουν ραντεβού με τον γιατρό τους, είτε για εξέταση είτε για να τους συνταγογραφήσει φάρμακα και πραγματικά αδυνατούσαν να κατανοήσουν, ότι δεν μπορούν πλέον να το κάνουν μέσω των Πολυϊατρείων. Όταν δε, τους ενημέρωναν οι γιατροί και το προσωπικό ότι η δομή κλείνει και από αύριο κιόλας θα πρέπει να απευθύνονται στα Νοσοκομεία ή στους ελάχιστους συμβεβλημένους ιατρούς, τότε ήταν που έμεναν άφωνοι.

«Δεν ξέραμε τίποτα! Μέχρι και χθες βλέπαμε διαφήμιση στην τηλεόραση τον 5ψηφιο αριθμό του ΕΟΠΥΥ για ραντεβού. Που να ξέραμε ότι κλείνουν τα Πολυϊατρεία;» τόνισε φανερά εξοργισμένη η κ. Θαρενή Χρυσοβέργη, ασφαλισμένη, προσθέτοντας πως η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι απαράδεκτη και δεν γνωρίζει πως θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας του παιδιού της από δω και πέρα. «Ο γιός μου έχει αλλεργική βρογχίτιδα και έχει ανάγκη από Πνευμονολόγο τουλάχιστον μια φορά το μήνα για να του γράψει φάρμακα. Που θα πάμε; Στο Νοσοκομείο υπάρχει μόνον ένας Πνευμονολόγος και που θα δώσει απολογισμό; Τα ραντεβού κλείνονται για μετά από δυο μήνες! Κινδυνεύει η δημόσια υγεία με την ανευθυνότητα τους. Και σε ιδιώτη γιατρό δε μπορούμε να πάμε είμαστε άνεργοι, πως θα τους πληρώσουμε; Γιατί τόσα χρόνια πληρώναμε εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία;».

Και ο κ. Νικόλαος Πέππας, ασφαλισμένος, έφυγε άπραγος από τα Πολυϊατρεία. «Πίστευα ότι θα εξυπηρετηθώ όπως τόσο καιρό και μου λένε τώρα ότι τα Πολυϊατρεία κλείνουν! Εμάς γιατί δεν μας ενημέρωσε κανείς; Που θα πάμε; Λεφτά δεν έχουμε για τους ιδιώτες γιατρούς και αναρωτιέμαι γιατί τόσα χρόνια πληρώναμε τόσα λεφτά στον ασφαλιστικό μας φορέα;».
Άφωνος όμως έμεινε και ο κ. Μιχάλης Βόλλαρης, ο οποίος επισκέφθηκε τα Πολυϊατρεία για να γράψει τα φάρμακα του. «Αν είναι δυνατόν, ότι θέλουν κάνουν. Ποιος θα μας εξυπηρετήσει; Από αύριο ας έρθει ο Άδωνις να μας γράψει τα φάρμακα μας, αφού αφήσαμε αυτούς να μας κυβερνάνε, καλά να πάθουμε!».

eopyy2

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

-26

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ