Μύθοι και αλήθειες για τη γυναικεία σεξουαλικότητα

Πώς τα στερεότυπα πέφτουν σαν τραπουλόχαρτα

Μια έρευνα από το Διεθνές Ινστιτούτο Ανδρολογίας και το Ινστιτούτο Γυναικών της Σεξουαλικής Υγείας έδειξε ότι, όταν πρόκειται για τη σεξουαλικότητα , οι γυναίκες και οι άνδρες δεν σκέφτονται τόσο διαφορετικά όσο θέλαμε να πιστεύουμε.

Οπως σημειώνει το GreekReporter τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την έρευνα που διενεργήθηκε στις 400 γυναίκες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αναιρεί την κυρίαρχη αντίληψη ότι η σεξουαλική δυσλειτουργία εμφανίζεται κυρίως σε άνδρες . Οι περιοχές του εγκεφάλου που ελέγχουν τη σεξουαλική ορμή και φαντασιώσεις είναι η ίδια και στα δύο φύλα .

Ο κύριος στόχος αυτής της μελέτης είναι να δείξει τη σύγκρουση μεταξύ των στερεοτύπων της κοινωνίας και της επιστημονικής πραγματικότητας . Ποιες είναι οι αλήθειες και μύθους που περιβάλλουν τη γυναικεία σεξουαλικότητα ;

Μύθοι
1 . Οι γυναίκες ντρέπονται να μιλήσουν για τη σεξουαλική ζωή τους . Αντίθετα , το 83% των γυναικών που πήραν μέρος στην έρευνα , δήλωσε ότι θα ήταν ευτυχής να μιλήσει σε έναν ειδικό για να λύσει το σεξουαλικό πρόβλημα του συντρόφου τους . Στην πραγματικότητα , το 50 % των ανθρώπων που ζητούν την Ελληνική Εταιρεία για τη Μελέτη της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας ( EMAS ) τηλεφωνική γραμμή είναι γυναίκες που ρωτούν πώς μπορούν να πείσουν το σύντροφό τους να αντιμετωπίζουν ένα σεξουαλικό πρόβλημα .

2 . Οι γυναίκες δεν κινούν τις σεξουαλικές πράξεις . Στις γυναίκες η πραγματικότητα όχι μόνο παίρνουν πρωτοβουλίες στη σεξουαλική πράξη, αλλά φαίνεται να να καταναλώνουν φάρμακα (π.χ. Viagra ) , προκειμένου να βελτιώσει τη ζωή αγάπης τους .

3 . Οι άνδρες βασίζονται περισσότερο στην αυτο- ικανοποίηση σε σχέση με τις γυναίκες . Δεν είναι αλήθεια. Σύμφωνα με την έρευνα , το 60% των γυναικών βασίζονται στην αυτο- ικανοποίηση, ένα ποσοστό που φαίνεται να είναι υψηλότερη από εκείνη των ανδρών.

4 . Οι γυναίκες έλκονται από τις πνευματικές ιδιότητες του άντρα και η εμφάνισή του δεν έχει μεγάλη σημασία . Οι περισσότερες γυναίκες έλκονται από το σώμα του ανθρώπου ( κυρίως στους γλουτούς , την πλάτη , τα πόδια , και την περιοχή της κοιλιάς - στήθος) .

5 . Οι γυναίκες είναι μονογαμικά όντα, ενώ οι άνδρες είναι πολυγαμικά . Η έρευνα έδειξε ότι το 30 % των γυναικών παραδέχονται την ύπαρξη άλλων σεξουαλικών συντρόφων . Το ποσοστό αυτό φτάνει σχεδόν τον αριθμό των ανδρών που παραδέχτηκε το ίδιο πράγμα .

Αλήθειες
1 . Κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση , οι γυναίκες έχουν πιο συχνούς και ισχυρότερους οργασμούς, καθώς και βελτιωμένη σεξουαλική διέγερση .

2 . Οι γυναίκες θεωρούν την σεξουαλική πράξη ως ένα σημαντικό παράγοντα για την ποιότητα της ζωής τους και δεν ανησυχούν για τα κοινωνικά ταμπού, όσο συνήθιζαν να κάνουν παλαιότερα .

3 . Τα γυναικεία γεννητικά όργανα είναι πλουσιότερα σε αισθητήριες απολήξεις σε σύγκριση με τους άνδρες. Η γυναικεία κλειτορίδα έχει 6.000 άκρα, ενώ τα αρσενικά πέος έχει μόνο 400 . Η υποτίμηση του ρόλου της έχει να κάνει περισσότερο με κοινωνικούς λόγους και όχι βιολογικούς.

4 . Οι γυναίκες σήμερα εξακολουθούν να δείχνουν ότι υπάρχει ένα μεγάλο κενό στον τρόπο που εκφράζουν τη σεξουαλικότητα τους . Ωστόσο, πολλά ταμπού σχετικά με την ισότητα των φύλων, σε μια σχέση, έχουν σπάσει .

5 . Οι γυναίκες δεν έχουν ορατούς οργασμούς. Αντιμετωπίζει έτσι όχι μόνο ψυχολογικά αλλά και βιολογικά προβλήματα . Σήμερα η επιστήμη θεωρεί την ψυχολογία και τη βιολογία ότι είναι αλληλένδετες.

Πηγή

iefimerida.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ